ריגוש וקידוד רשימות בזיכרון

ריגוש וקידוד רשימות בזיכרון

איך מכניסים רגש לזכירת רשימת מילים [רשימה כמו רשימת מכולת למשל] ורשימת רעיונות ? יש פטנטים ? יש טיפים ורעיונות איך להכניס רגש לשלב קידוד רשימות של רעיונות ומילים בזיכרון ? התוכלי להפנותי גם למאמרים בעברית בהם מתוארות שיטות איך לשלב ריגוש אל תוך קידוד רשימות בזיכרון ?

KFIRB

New member
מינומיקות

קודם קצת על מילה מינומיקות... בהתחלה כשלמדתי השנה את הפרק זיכרון , לא הבנתי ולא נתתי דגש לחמונח מינומיקות עד שהמונח הופיע בצורה עקיפה בעבודה ומאז אני זוכר אותו... הוא גם מעלה לי חיוך על הפנים כי מינומיקות כפי שתוארו בספר של קרלסון זה היה מאוד מצחיק, קרלסון הוא כותב תמיד בצורה מבדרת... לעניינו ניתן לשלב בתוך שיר עם הבעות פנים, ניתן לשלב עם אסויאיציות לגבי מיקום במרחב או בזמן.. וכמובן שניתן לשייך לתמונה או למילוןת אטב או לנרטיבים...

יש הרבה שיטות לזיכרון

השאלה מה רוצים לזכור. יש כאלו שמלמדים שיטה, וכל דבר שרוצים לזכור משתמשים באותה השיטה. יש כאלו ששיטות הזיכרון שלהם עובדות לפי הצרכים. אפשר להסביר לצורך מה השיטה רצויה לך ? בנוסף אפשר לקרוא את הספר של ערן כץ : "סוד הזיכרון המצוין". יש הרבה שיטות שם.

קל לקשר את המאכלים לקנייה עם הטעם

שלהם או אם התחושה שצריכתם נותנת. קפה, למשל, גורם לעירנות ונינוחות (לא לי, אותי הוא עושה עצבני). בכל מקרה, אני זוכר רשימות מכולת בכלל באופן אחר. אני משתדל לקשר את המצרכים ללוח הזמנים השבועי. אני זוכר מי מבני המשפחה צריך לאכול מה ומתי, את איזה מפינות הבית צריך לנקות ומתי, מה צריך לתקן וכו'

למעלה