רידוקציה באף

nati217

New member
רידוקציה באף

שלום
נחבלתי באפי ממכה ממקל וירד לי דם. פניתי למיון , בצילום אמנם לא ראו שבר אך הרופאה טענה שהרגישה בשבר. בבדיקה בליטה משמאל במישוש בגשר האף ובוצעה רידוקציה עם שיפור.
לאחר 4 ימים בביקורת אצל רופא אא"ג בקהילה, הופניתי לרידוקציה חוזרת, ובוצעה באותו היום בב"ח.
אחרי 2 רידוקציות האף אמנם נראה סביר אם לא בוחנים אך עדיין הרגשתי בליטה משמאל ושהאף לא הכי ישר. לאחר שבוע מהרידוקציה האחרונה פניתי שוב לרופא אא"ג בקהילה גם הוא טען שעדיין יש שקע מימין ובליטה משמאל והפנה אותי שוב לרידוקציה חוזרת.
הפעם הלכתי לב"ח אחר, ששם לעומת 2 הרידוקציות האחרונות שלא עשו כלום חוץ מלדחוף את העצם עם היד. כאן הרדימו לי את המקום עם זריקה והכניסו לי בד ספוג אלחוש לנחיר הימני ולאחר הרידוקציה גם שמו לי גבס להשאר איתו 5 ימים.
יש לי כמה שאלות.
1) לאחר הרידוקציה האחרונה ירד לי דם שבקודמות לא ירד.. בנוסף בעת המכה הדם ירד בנחיר השמאלי שבצד זה הייתה הבליטה והנפיחות שכנראה שם הייתה המכה. וברידוקציה הדם ירד מהנחיר השני . האם זה נורמלי?

2)ברידוקציה הקודמת הרגשתי כאב רק בצד שמאל (אותו צד של הבליטה של העצם שדחפו אותו לימין) אך ברידוקציה האחרונה דווקא הכאב היה בצד ימין איפה שהיה השקע.
האם זה נורמלי?

3) מאז השבר יש לי לעיתים קשיים לנשום מהאף ובשינה אני נושם מהפה לפעמים . אני בכללי בד"כ אלרגי .. אך מאז המכה סבלתי גם מנזלת ירוקה.. אני לא יודע אם קשיי הנשימה קשוריםך לשבר או לא.. איך אפשר לדעת?

4)בכל הבדיקות הראשונות רשמו שאין קרפיטציות ובבדיקה האחרונה הרופא בקהילה רשם שיש , מה זה אומר?

5) אם המכה הייתה משמאל לכאורה איך השקע דווקא בצד ההפוך בימין?

6) האם יכול להגרם איזשהו נזק מהרידוקציה? עדיין לא ראיתי את האף כי ישר שמו לי גבס. הרופא האחרון ששם לי הגבס אמר לי לא לקנח .. שזה מאוד מקשה עלי

7) שאלה אחרונה.. מאז השבר הופיעו לי הרבה פצעונים על האף.. מין חצקונים קטנטנים כאלה.. הבנתי שלאחר ניתוח אף זה גם קורה עקב התאחות האף.. האם זה גם המקרה?

תשובות

1. כן
2. כן
3. ניתן יהיה לדעת בעיקר לאחר החלמת המקום
4. שנימושה תזוזה של מרכיבים גרמיים אחד כלפי השני
5. אינני יודע
6. תיאורטית כן
7. אולי זה קשור בתחבושות והחומרים שהיו על האף
רפואה שלמה
ד"ר אופיר הנדזל

למעלה