ריהוט ומוצרי חשמל של הבעל דירה

• פותח הנושא chric
  • פורסם בתאריך

chric

New member
ריהוט ומוצרי חשמל של הבעל דירה

היי לכולם,בחוזה דירה שאני שוכר כבר שנה שלישית יש סעיף על המוצרים שנשארו בדירה ועל האחריות שלי אליהם וזה כמובן לגיטימי והכל, הבעיה שהמקרר והמכונת כביסה מאוד ישנים וברצוני לרכוש
מוצר חדש מכספי כמובן במקום הישן,האם יש לי זכות לדרוש מבעל הדירה להוציא מוצר כלשהו מהדירה ובמקום שאני אכניס מוצר שלי?

chric

New member
לבקש יפה

את צודקת מהבחינה הזאת, פשוט בעל הדירה לא כ"כ סימפטי ומתחשב באופן כללי,אפילו שהניאגרה הישנה נשברה החלפתי והתקנתי מכספי ושהערתי לו על כך הוא רק אמר מוזר שנשבר כי הניאגרה כבר עבדה 15 שנה.
אז זאת בדיוק הסיבה ובלאי מתמשך של שנים וזה רק מקרה מתוך כמה מקרים.
בשנה הראשונה שנכנסתי הוא אמר שהמקרר והמכונה עובדים כרגע ושאם אני אקנה חדש אז אשאיר את הישן,המקרר בטוח בן יותר מ 15 שנה.
אז השאלה היתה מה נהוג במקרה כזה בד"כ,ומה האפשרויות שלי?תודה

אתה יכול לקנות ציוד משלך,

אין משהו שמחייב אותך להשתמש דווקא בציוד של בעל הבית.
מה שכן העניין היחיד יהיה הפינוי או אי הפינוי של מקרר ומכונת כביסה ישנים ועל זה יכול להיות וויכוח ביניכם ואין ברירה, תצטרכו להסכים או להסכים שלא להסכים. בקיצור, מתחשב או לא מתחשב, תפתרו את זה ביניכם.

קלייטון.ש

Well-known member
אין לך זכות לדרוש את פינוי הציוד

נכנסת לדירה בתנאים ידועים מראש ובהם שיש בה ציוד של בעל הבית. אם הציוד לא תקין אתה יכול לדרוש את תיקונו או החלפתו, ואם הפעולה התקינה של הציוד היא תנאי בסיסי בחוזה והמשכיר לא מתקן, זו עילה לביטול חוזה. אבל אם הציוד תקין ורק לא יפה בעיניך, תצטרך להסתדר עם המראה שלו ובסיום תקופת השכירות להעלות את הנושא לדיון מחדש כתנאי לחידוש החוזה.

מה שאפשר לעשות במקרים כאלו

לבקש מבעל הדירה שיפנה את המכשירים, תוך הבהרה שעבר זמנם. מאוד חשוב לוודא שבעל הדירה מסכים לכך שהדירה הופכת להיות לדירה "לא מאובזרת", ולא יצפה שתשאיר את מכשירי החשמל שלך בסיום החוזה.
&nbsp
אפשרות נוספת: לבדוק אפשרות לאחסן את המוצרים עד תום החוזה שלך - אם יש מחסן בבניין זו אפשרות טובה, יש בעלי דירות שיהיו מוכנים לסייע עם זה, ובסיום החוזה אם הם יראו לנכון הם יוכלו להחזיר את המוצרים.
&nbsp
אפשרות שלישית: אם בעל הדירה לא יסכים לפנות את המכשירים ו/או יתעקש שהם נדרשים עבור השוכרים הבאים, אפשר לסכם שבסיום החוזה תדאג למכשירים דומים לדירה - וכאשר היום יגיע, תשיג מקרר ומכונת כביסה מאגורה, ותספוג רק את עלות ההובלה.
&nbsp
מה שכתבת הזכיר לי בעל דירה מהעבר, שנהג לומר שהוא לא מבין איך דברים התקלקלו אחרי 40 שנה שהכל היה תקין, והאשים אותנו בהרס. מקרר אחרי 15 שנה דורש החלפה, וכאן אתה לא דורש מבעל הדירה שידאג לזה, למרות שקיבלת דירה עם מקרר, כך שלא ברור העסק.

מדוע הם לא הפריעו לך כששכרת את הדירה ועכשיו כן?

סיפור אישי: אני משכיר מספר דירות מרוהטות בריהוט מלא. לרוב לדיפלומטים וחברות זרות אבל לפעמים גם לישראלים. מדובר בריהוט ומוצרי חשמל באיכות גבוהה, חדשים לגמרי או בני שנתיים, שלוש לכל היותר. בדרך כלל אני מוכר את הדירות כעבור כמה שנים על תכולתן כך שאצלי התכולה תמיד חדשה. אני מספר את כל זה רק מפני שקרה לי יותר מפעם אחת שדיירים ישראלים ביקשו ממני להוציא פריט כלשהו זמן מה אחרי שעברו לדירה. בדרך כלל במקרים כאלה אני מקבל טלפון בנימה הזו: "דודה של חברה שלי משפצת את הבית ונותנת לנו את הסלון שלה, אז תוציא בבקשה את הדברים שלך עד יום ששי".

התשובה לשאלה שלך פשוטה, לשם הוצאת פריט תכולה דרושה הסכמת בעל הבית. כמובן שעומדת לרשותך אפשרות לאחסן את חפציו ולהחזירם בעת פינוי הדירה אבל אני בספק אם ההוצאה הכספית משתלמת. יותר הגיוני לרוב פשוט לעבור לדירה שיותר מתאימה לך. על זה נאמר, סוף מעשה במחשבת תחילה. לא שוכרים דירה שלא מתאימה. ולצורך העניין, דירה עם ציוד שלא מתאים לך היא דירה לא מתאימה.

למעלה