ריוקן ואונסן בהרים

Simbbam

New member
ריוקן ואונסן בהרים

שלום חברים!

אני עושה סקר כללי כדי לקבל כמה שיותר מידע, מעבר למידע שאני אוסף בעצמי באינטרנט.
כאמור, אני ובן זוגי נוסעים ליפן בספטמבר-אוקטובר.
אחד הדברים שאנו רוצים לעשות הוא לילה אחד בריוקן. מאחר ואנחנו מתכננים שזו תהיה חוויה חד פעמית בטיול, אני רוצה למצוא מקום נחמד באמת, רצוי בעיירה לא המונית עם אונסנים טובים, בריוקן סביר ולא יקר מדי שמציע אוכל טוב, עדיף באיזורים ההרריים יותר שמוקפים בטבע.
מאחר ויהיה לנו (כנראה) כרטיס רכבות לתקופה מסויימת, מבחינתי הריוקן יכול להיות 3-4 שעות נסיעה מהערים המרכזיות בהן נשהה והן: טוקיו/יוקוהמה, נגויה (לי נראה הכי סביר, היא בסיס טוב ליציאה לנגנו/גיפו), קיוטו ואוסקה.
שוב, מאחר ויש לנו כרטיס רכבות מצידי אפשר שניסע גם לקיושו/שיקוקו/טוהוקו כל עוד יש שם מקום מומלץ

אשמח מאוד לשמוע המלצות!

よろしくお願いします
מתן.

Simbbam

New member
אני אתן דוגמה למה הכוונה ב"עיירה לא המונית"

כמה יפנים המליצו לי על עיירת האונסנים 草津 くさつ
מבדיקה באינטרנט היא נראית די מתויירת עם הרבה בתים וכו'. אני ממש רוצה כפר בסגנון מסורתי/מיושן כזה, עם ניחוח של יפן הישנה

jonbaum

New member
草津 תמיד עמוסה לעייפה

ובהקשר הזה לא תמיד כדאי לבקש עצות מיפנים כי הם בכללי נוהרים לאותם מקומות "מפורסמים", מה שנקרא 名所
ככה זה במקרה של סקורה, מקדשים, אונסנים וכו'.
מצד שני אין לי ממש המלצה ספציפית למקום פחות "המוני" אם כי הייתי בכמה כאלה. אני זוכר שהם היו ב-Yamanashi-ken אבל אין לי מושג איפה.
יש גם כל מיני אונסנים מבודדים ב-Gifu אחרי Takayama בהרים. שוב, היפנים נוהרים למקום בשם Gero או ל-Kamikochi אבל יש מקומות הרבה יותר שקטים. אם אני לא טועה, האונסן שהייתי בו נקרא Fukuchi או Fukuji בכל אופן 服地. יש גם אונסן יפה שנקרא Hirayu אבל אני חושב שהוא יותר עמוס.

RegevPorat

New member
טיפ ושתי המלצות

להמליץ על אונסן וריוקן זה קצת כמו להמליץ בישראל על חומוסיה – משימה לא פשוטה, ולכל אחד יש את המקום שהוא משוכנע שהוא מספר אחד. אבל יש לי בכל זאת טיפ ששווה אולי לחשוב עליו: ריוקן לדעתי זה מקום שבאים אליו ונהנים מן הרוגע המיוחד של יפן המסורתית, משלווה גדולה, מרחצה באונסן, מהיטהרות אפילו, וכל זה לצד טבע יפיפה, אוכל מעולה, ושירות יוצא מן הכלל. כדי ליהנות מכל זה, וכדי להיכנס ל-'סטייט-אוף-מיינד' הזה, כדאי לדעתי לקחת שני לילות. בייחוד אם נוסעים לשם במשך כמה שעות. אחרת, עד שמגיעים, מקבלים חדר, נכנסים לרחצה, אוכלים ארוחת ערב, והינה כמעט נגמר היום, ולמחרת ב-10 כבר צריך לעשות צ'ק-אאוט... לכן למרות המחיר, כדאי לדעתי להזמין שני לילות, ואז יש גם זמן לטייל באזור, בהרים, במעלה ובמורד הנחל, בטבע, באזורים החקלאיים, "לשכוח מהכול", ולעבור חוויה מסוג אחר.
לגביי המלצות ספציפיות, לפני שלושה שבועות הייתי במקום שנחשב למאוד-מאוד טוב: Yamamizuki, בכפר SPA שנקרא Kurokawa Onsen. האונסן מעולה (פנימי וחיצוני), המקום מרהיב, והאוכל ברמה גבוהה ביותר, אבל מאידך, המקום כנראה הצליח קצת יותר מידי, ויש קצת תחושה של "פס ייצור". זה גם ממש בדרום, ובהחלט לא זול. כמו כן אציין שבתוספת של כעשרה דולר ניתן לרכוש כרטיס המאפשר ביקור בשלושה אונסנים מבין ה-21 שיש בכפר.
אבל ה-פייבוריט שלי הוא בכלל בצפון, ריוקן שנקרא: Rankeisou ב- Sanjo שבנייגטה. הוא הרבה יותר צנוע, קטן, מרוחק ונסתר בהרים, עם אונסן לא גדול, אבל הכול שם יפה כל כך ושלו, והאוכל מעולה כמו השירות, ויש איזה משהו "אקסטרה" שקשה לשים עליו את האצבע, שהופך אותו למאוד מיוחד בעיניי. כמו חומוס אני מניח :) הייתי שם פעמיים ומאוד נהניתי. האם כדאי לנסוע במיוחד כמה שעות צפונה בשביל להגיע דווקא לשם? לא בטוח; יש המון מקומות מצוינים, ונראה לי שכדאי למצוא מקום בסביבה בה אתם נמצאים.

Rankeisou
http://www.rankei.com

Yamamizuki
http://www.yamamizuki.com

תהנו.

Simbbam

New member
תודה רבה על העצות, הן בהחלט תישקלנה

אך הסיכוי היחיד שנעשה שני לילות הוא אם נמצא אונסן סביר במחיר זול, כלומר פחות מעשרת אלפים ין לאדם ללילה.

jonbaum

New member
אני הייתי כמה פעמים באונסנים זולים

(פחות מ-10000 ללילה) עם החברים שלי. הם כיפיים יותר למי ששולט ביפנית. נכון הם פחות מצוחצחים מהאונסנים היותר fancy, אבל האוכל תמיד יהיה טוב, והם גם הרבה פחות פורמליים ולכן אפשר להתקשקש עם בעלת הבית ולשמוע את כל הרכילות המקומית.
הייתי רק פעם אחת באונסן fancy, כשההורים שלי באו לבקר אותי ביפן. נדמה לי שילמנו משהו כמו 15000 לכל אחד. היה מדהים. המוסד הזה שנקרא אונסן, או בעצם ryokan הוא בעצם מסעדה עם מיטה. הלינה תמיד כוללת שתי ארוחות ולכן המחיר הוא תמיד ליחיד. אגב, תתכוננו לארוחת בוקר יפנית - אורז, מרק מיסו, דג בגריל. טעים ביותר אבל צריך להתרגל.

למעלה