ריזוטו כרובית
ריזוטו כרובית
4 מנות
280 גר' אורז ארבוריו או קרנרולי
כרובית במשקל 1 קג'
10 גר' חמאה
1 כף שמן זית
60 גר' גבינת פרמזן
1 ליטר בערך ציר ירקות/בשר מחומם
3 בצלי שאלוט קצוצים
5 גר' מלח או לפי הטעם
ריזוטו כרובית
4 מנות
280 גר' אורז ארבוריו או קרנרולי
כרובית במשקל 1 קג'
10 גר' חמאה
1 כף שמן זית
60 גר' גבינת פרמזן
1 ליטר בערך ציר ירקות/בשר מחומם
3 בצלי שאלוט קצוצים
5 גר' מלח או לפי הטעם
- פורסים בעדינות בעזרת מנדולינה 4 פרוסות פרח כרובית גדול לפרוסה בעובי 1 ס"מ, מניחים בצד.
- את יתרת פרחים הכרובית מקצצים גס ומבשלים במים מומלחים מורתחים 2 דקות ומסננים לקערה, מניחים את 4 פרוסות הכרוביתבמים המים ומבשלים עד לריכך קל, מוציאים בזהירות ומניחים בצד.
- ממיסים את החמאה והשמן בסיר, מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד לשקיפות בלבד, מוסיפים את האורז והמלח ומערבבים לטיגון קל וספיגת השומן.
- מוסיפים מצקת ציר ומבשלים בבחישה עד לספיגת הנוזלים, מוסיפים עוד מצקת וחוזרים על הפעולה, חוזרים על הפעולה שוב אבל הפעם מוסיפים את הכרובית הקצוצה ומבשלים רק עד להתרככות האורז לדרגת אל דנטה, אם יש צורך מוסיפים עוד מעט ציר.
- מוסיפים את גבינת הפרמזן ומערבבים היטב, מניחים מנה בצלחת ומעליה מניחים פרוסת כרובית מבושלת שחוממה מעט במיקרוגל ומפזרים שוב גבינת פרמזן מעל ומגישים.
