ריחה עזרה!!!

ninusia

New member
ריחה עזרה!!!

שבת שלום לכולם! אני סטודנטית לחינוך מיוחד ובמסגרת לימודי קיבלתי מטלה בנושא השילוב של הילדים בעלי צרכים מיוחדים במסגרות החינוך הרגילות. מכיוון שאין לי ניסיון בתחום זה אני מתקשה לענות על השאלה של פתרונות לשילוב מוצלח של תלמידים ליקויי ראייה במסגרות הרגילות. הניסיון היחיד הוא הניסיון האישי אך זה אינו מספיק. אם מישהו יכול לעזור לי נבושא זה ולכוון אותו למקורות שונים בנושא אשמח מאוד. תודה מראש, NINUSIA

Diana M

New member
תלמידים ליקויי ראיה

אני מניחה כי מטלות ניתנות על סמך חומר נלמד. אחרת זה עצוב מאוד. לא ברורה לי שאלתך, היא רחבה מדי. לא חושבת שאפשר לכתוב על שילוב מוצלח לפני שמבינים לעומק את הצרכים והאתגרים שבשילוב תלמידים בכלל וליקויי ראיה בפרט. לדעתי תחילה עליך לחפש חומר תיאורתי בנושא ואחרי כן בעזרת המנחה לפנות למסגרות המשלבות תלמידים ליקויי ראיה על מנת לקבל מידע נוסף. בהצלחה דיאנה

arditisidi

New member
נינוסיה שלום

גם אני סטודנאטית לחינוך מיוחד ואשמח לנסות לעזור לך אבל לא ברור מהי בדיוק המטלה שקיבלת. את יכולה לפרט מה בדיוק את צריכה לעשות? אורית

ninusia

New member
../images/Emo53.gif../images/Emo206.gifעזרה - הבהרת שאלה

תודה על שיתוף הפעולה והרצון לעזור. אני צריכה לדעת האם יש לערוך שינויים מסוימיים בתוכנית הלימודים, אם כן , אילו? האם יש שיתופיות בין המורה המשלבת לבין המורה התומכת של הילד? אם כן, במה היא יכולה לעזור? אשמח לקבל תגובות ועזרה NINUSIA

Diana M

New member
תוכנית לימודים

השאלה האם מדובר רק בלקות ראיה או בלקויות נלוות. באם מדובר אך ורק בלקות ראיה אין צורך בשינוי תוכנית הלימודים. כן יש צורך בהתאמות כגון סיפרי לימוד מותאמים: כיתוב מוגדל או כתב ברייל. יש צורך במיכשור מתאים וכד'. באם מדובר בלקויות נוספות למשל, לקות ראיה ולקות למידה או לקות ראיה ותפקוד גבולי, יש צורך בביצוע התאמות בתוכנית הלימודים עצמה. צריך להתקיים שיתוף בין כל הגורמים המעורבים בטיפול. מחנכת, מורה תומכת, מורת שילוב. בדרך כלל ילדים ליקויי ראיה מקבלים תמיכה גם של מורה תומכת וגם של מורת שילוב. דיאנה

ninusia

New member
../images/Emo141.gif../images/Emo20.gif../images/Emo51.gif תודה רבה על העזרה

ודיאנה ולאורית תודה רבה על העזרה!!! לפי המלצתך פניתי לחומרים ביבליוגרפיים רבים וכן למסגגרות המשלבות ומחר אני נפגשת עם מורת מתי"א אשר תסביר לי את הדברים בצורה ברורה, ותעשה סדר בכל הבלגן שנוצר לי בראש. NINUSIA

למעלה