ריח מהטיימר של הדוד

trilliane

Well-known member
מנהל
יש לנו דוד שמש + טיימר (כמו שעון שבת) לחשמלי, בקיץ נדיר שמפעילים כמובן. עם בוא הקור התחלנו להפעיל ויש במסדרון (שבו נמצא הטיימר) ריח כמו של פלסטיק שרוף (אבל הדוד עובד, מחמם). הדוד עצמו נמצא על הגג (מעל קומה 3, אנחנו קומה 2) אז אנחנו לא מריחים משהו ממנו. מה זה יכול להיות?

סימן לא טוב. דרך הטיימר עובר זרם חזק (הדוד הוא צרכן חשמל כבד). לא נדיר שהחוטים, המגעים או רכיב כלשהו באביזר כזה, מתחילים להתחמם כתוצאה מעוצמת הזרם. בד"כ זה קורה כתוצאה מהזדקנות הרכיבים (קורוזיה וכד'). כשזה מתחיל, זה הולך ומאיץ את עצמו. הריח הוא כמובן רק אינדיקציה.
הרבה פעמים תרגישו גם שהטיימר עצמו חם למגע.
כדאי להחליף את הטיימר בהקדם.

trilliane

Well-known member
מנהל
סימן לא טוב. דרך הטיימר עובר זרם חזק (הדוד הוא צרכן חשמל כבד). לא נדיר שהחוטים, המגעים או רכיב כלשהו באביזר כזה, מתחילים להתחמם כתוצאה מעוצמת הזרם. בד"כ זה קורה כתוצאה מהזדקנות הרכיבים (קורוזיה וכד'). כשזה מתחיל, זה הולך ומאיץ את עצמו. הריח הוא כמובן רק אינדיקציה.
הרבה פעמים תרגישו גם שהטיימר עצמו חם למגע.
כדאי להחליף את הטיימר בהקדם.
תודה!
אז הבעיה היא רק בטיימר? זה נראה לי מוזר, כי הטיימר אצלנו והדוד למעלה...
אבל אני מניחה שהוא סוג של מפסק והכול מעגל אחד?
הוא נראה תקין והוא לא חם למגע... נראה רגיל לגמרי. אבל יש ריח שבא והולך ומורגש בעיקר באזור המסדרון כשהוא עובד, אז אני לא רואה למה עוד זה יכול להיות קשור.
הוא לא כ"כ ישן, אבל אולי באמת ננסה לחליף. השאלה אם זה בטיימר או במקום אחר. :unsure:

dudi4321

Active member
שואלים את השאלות האילו את החשמלאי ברגע שהוא נמצא אצלכם!
לפי חוק החשמל, אסור לאף אחד לגעת בטיימר כי צריך כלים.
תחליטו על איזה טיימר שיחליף את השרוף.

dudi4321

Active member
צריך להזמין חשמלאי עם רשיון בתוקף.
אם כבר מחליפים טיימר, יש חדשים עם תכונות של חיבור לאינטרנט וכו' ויש כמובן הכי פשוטים עם מנגנון מכני.

למעלה