אותי לימדו שהדעה השנייה היא הנכונה
עד כמה שהבנתי מדובר למעשה במנגנון בחירת המזון שלנו. בשר רקוב הוא מסוכן לאכילה, יש בו התפתחות של חרקים, חיידקים ושאר ג'יפה ולכן פרט אשר מתרחק ממנו ומוצא אותו לא מושך לאכילה הוא בעל יכולת טובה יותר לשרוד. חוש הריח וחוש הטעם במקרה הזה משמשים לאותו צורך - הפרדה בין מה שכדאי לאכול למה שלא כדאי לאכול (החושים האלה מאוד קשורים כל הזמן...) בכלל, לפי אחת התאוריות זו הסיבה העיקרית לקיומה של תחושת הגועל בכלל, מציאת הפרשות מסוימות דוחות במיוחד (האינסטינקט המיידי הוא למצוץ פצע מדמם אולם לא פצע מפריש מוגלה), רתיעה מחרקים ומכרסמים נושאי מחלות, ואפילו העובדה שלראות בנאדם מקיא גורמת גם לנו להקיא יחד איתו (לפי הטענה זה שריד מהימים שהיו אוכלים בצוותא, אם מישהו אכל משהו מקולקל שעורר את אינסטינקט ההקאה - כנראה שכולם אכלו אותו וליתר בטחון כדאי להקיא גם),...