בא לכם משהו חמים טעים ליד התה/הקפה של אחה"צ ?
תוכלו להכין בקלות לביבות -תפוחים חמימות ונפלאות,ללא קמח וללא צורך בהמתקה:
ב - 3 דקות הכנת התערובת, ועוד-3 דקות טיגון -מכול צד, וזה מוכן!
יש להכין מראש מחבת יבשה וגדולה ("נון -סטיק".) מאוד חשוב למניעת הידבקות הלביבות לתחתית המחבת.
מערבבים בקערה את המצרכים הבאים :
תפוח אחד גדול (רצוי פינק ליידי):מגרדים את התפוח בפומפייה,או מגרדת מעבד-מזון.
5 כפות שקדים טחונים.
3 כפות שיבולת -שועל (בפסח יש להשיג שיבולת ללא גלוטן).
חצי כפית קינמון או קצת יותר -למי שאוהב.
2 ביצים
1/2 כפית אבקת אפייה.
ההכנה:
1.לחמם במחבת מעט שמן -זית. (אמנם במחבת "נון-סטיק" אפשר ללא שמן, אך טעים יותר עם מעט שמן.)
2. בעזרת כף מעבירים מהתערובת שבקערה-אל המחבת: מניחים כף אחר כף במחבת, במרווח של 1 ס"מ ביניהם,ומשטחים אותם מעט בכף .
לאחר דקה טיגון על להבה בינונית, להנמיך ללהבה הנמוכה ביותר בכיריים-ומכסים במכסה ,
ולאחר 2 דקות לבדוק בכף את תחתית הלביבות האם הזהיבו בחלקם התחתון, ואם כן הופכים לצד השני ולטגן עוד- 3 דקות- על הלהבה הקטנה. חשוב לטגן על הלהבה הנמוכה - עד להזהבה.
ולאחר ששני הצדדים מוזהבים -מעבירים לצלחת גדולה אשר בה מונח ניר-סופג -לספיגת השמן המיותר.
לצנן מעט, ולהינות מכל הטוב הזה.
הערה חשובה:
לשמירה על רמת -סוכר תקינה בדם , רצוי לאכול 1 עד 2 יחידות ליום, ואת השאר לשמור במקרר.(נשמר במקרר 4 ימים בתוך קופסת איחסון עם מכסה הרמטי, (או , עד 10 ימים הקפאה בפריזר.)
אני מכינה למשפחה ומשאירה לעצמי יחידה אחת חמימה וטעימה, כך שרמת הסוכר תישאר מאוזנת .
המתכון ממש קל ומהיר,תכינו ביחד עם הילדים / הנכדים ,וכולכם תהנו.
אגב,
לקבלת שקדים טחונים דק: שופכים לבלנדר כמות של כוס שקדים -שלמים, מפעילים 2 דקות ,
עד שהכול נטחן בבלנדר למרקם דק.
תוכלו להכין בקלות לביבות -תפוחים חמימות ונפלאות,ללא קמח וללא צורך בהמתקה:
ב - 3 דקות הכנת התערובת, ועוד-3 דקות טיגון -מכול צד, וזה מוכן!
יש להכין מראש מחבת יבשה וגדולה ("נון -סטיק".) מאוד חשוב למניעת הידבקות הלביבות לתחתית המחבת.
מערבבים בקערה את המצרכים הבאים :
תפוח אחד גדול (רצוי פינק ליידי):מגרדים את התפוח בפומפייה,או מגרדת מעבד-מזון.
5 כפות שקדים טחונים.
3 כפות שיבולת -שועל (בפסח יש להשיג שיבולת ללא גלוטן).
חצי כפית קינמון או קצת יותר -למי שאוהב.
2 ביצים
1/2 כפית אבקת אפייה.
ההכנה:
1.לחמם במחבת מעט שמן -זית. (אמנם במחבת "נון-סטיק" אפשר ללא שמן, אך טעים יותר עם מעט שמן.)
2. בעזרת כף מעבירים מהתערובת שבקערה-אל המחבת: מניחים כף אחר כף במחבת, במרווח של 1 ס"מ ביניהם,ומשטחים אותם מעט בכף .
לאחר דקה טיגון על להבה בינונית, להנמיך ללהבה הנמוכה ביותר בכיריים-ומכסים במכסה ,
ולאחר 2 דקות לבדוק בכף את תחתית הלביבות האם הזהיבו בחלקם התחתון, ואם כן הופכים לצד השני ולטגן עוד- 3 דקות- על הלהבה הקטנה. חשוב לטגן על הלהבה הנמוכה - עד להזהבה.
ולאחר ששני הצדדים מוזהבים -מעבירים לצלחת גדולה אשר בה מונח ניר-סופג -לספיגת השמן המיותר.
לצנן מעט, ולהינות מכל הטוב הזה.
הערה חשובה:
לשמירה על רמת -סוכר תקינה בדם , רצוי לאכול 1 עד 2 יחידות ליום, ואת השאר לשמור במקרר.(נשמר במקרר 4 ימים בתוך קופסת איחסון עם מכסה הרמטי, (או , עד 10 ימים הקפאה בפריזר.)
אני מכינה למשפחה ומשאירה לעצמי יחידה אחת חמימה וטעימה, כך שרמת הסוכר תישאר מאוזנת .
המתכון ממש קל ומהיר,תכינו ביחד עם הילדים / הנכדים ,וכולכם תהנו.
אגב,
לקבלת שקדים טחונים דק: שופכים לבלנדר כמות של כוס שקדים -שלמים, מפעילים 2 דקות ,
עד שהכול נטחן בבלנדר למרקם דק.
נערך לאחרונה ב: