ריטלין להפרעות קשב וריכוז ?

ygay89

New member
ריטלין להפרעות קשב וריכוז ? ../images/Emo4.gif

נוירולוגים ואנשי הוראה ממליצים לתת לילדים את התרופה ריטלין לטיפול בבעיות של ליקוי למידה כמו קשב וריכוז. ומסבירים כי במיוחד בליקוי למידה זה, הריטלין עוזר ומטפל בקשרים במוח המהווים את הבעיה. האם רצוי ליטול את התרופה? האם היא אכן משפיעה? האם אינה ממכרת? או הופכת את הילד ל"זומבי"? האם בגיל ההתבגרות יש השפעות שונות על התנהגות הילד, דיכאון, או אחר?

שאלות ותשובות

שלום רב, ריטאלין אכן נחשב לתרופה המסורתית להפרעות קדב וריכוז, אך יש לתת אותו אחרי אבחון מקיף בלבד (כזה הכולל אבחון נוירולוגי ודידקטי-פסיכולוגי) התרופה אינה ממכרת כי אם מתנקזת מהגוף דרך מערכת השתן ובגלל זה גם תמה השפעתה לאחר 4 שעות (למעט ריטאלין בשחרור איתי שמשפיע ל-8 שעות), הריטאלין אינו הופך את הילד לזומבי, אך למראית עין הילד אכן "נרגע" מבחינה התנהגותית פיזית, דבר שנראה חריג וקיצוני אחרי שמתרגלים להתנהגות הקופצנית היומיומית שלו. בגיל ההתבגרות משנה הפרעת הקשב והריכוז את פניה וזאת בגלל סערת ההורמונים המתחוללת בשלב התפתחותי זה. מכיון שהפרעת הקשב והריכוז היא הפרעה נוירולוגית, לפעמים ניתן למצוא בין הסובלים ממנה גם כאלה שחשים דיכאון ועוד. לגבי טיפולים אלטרנטיביים - כתוספת לטיפול שנקבע על ידי הרופא המטפל הם יכולים רק להועיל. בשאלות נוספות אתה מוזמן לפנות לפורום הפרעות קשב ולקויי למידה כאן בתפוז. אפרת מנהלת פורום הפרעות קשב וריכוז

ygay89

New member
תגובות קיצוניות לריטלין... ../images/Emo67.gif

אפרת, תודה על תשובתך המפורטת. מה הכשרתך או ידיעותך לגבי הנושא, האם מבחינה מקצועית הידע שלך? בכל אופן מעניין אותי מאד, אם יש השפעות בגיל ההתבגרות על ילדים? האם ההשפעות קיצוניות, והאם הן מיועדות לילדים שיש להם בעיות התנהגות קשות ביחד עם הפרעות קשב וריכוז, ומשום שלבני אין הפרעות התנהגותיות, אלא להיפך - הוא ממש ילד רגוע, ללא בעיות התנהגותיות כלל. האם תוכלי להפנות אותי למאמרים המדברים בנושא?

התרופות מיועדות לכל

אלה עם הפרעות קשב וריכוז ללא שום קשר לבעיות התנהגות, שאלה לרוב נפתרות במערכת החינוך המיוחד במידה והן הופכות קיצוניות. שוב, אני אשמח אם נוכל להמשיך את הדיון בפורום הפרעות הקשב? שם תוכל/י להעזר גם בעוד אנשים ועוד דעות בעניין. תודה אפרת

שלוה

New member
שלום לך. מצאתי מספר עובדות

קונקרטיות בהתיחסות לריטאלין ואפשרויות טיפול המחליפות את השימוש בתרופה זו,שלה מספר תופעות לואי. אגב, יצא לי לקרוא במחקר סטטיסטי שנעשה בזמנו בארה"ב הוכחה לעובדה כי שימוש בריטאלין העלה באחוזים ניכרים תופעת נסיונות התאבדות בקרב בני נוער. בכל מקרה,יש כאן כמה פרטים מרחיבי דעת בנושא.

לצערי הרב בחרת דוקא במאמר

שנכתב מתוך אינטרסים כלכליים ומפורסם באתר של חברת תרופות מתחרה לנוברטיס (יצרנית הריטאלין), קיימים מחקרים רבים בעד ונגד הריטאלין, אך לא כולם נעשומנקודת מוצא אמפירית כראוי למחקר. לריטאלין אין השפעה נפשית, כלומר: הוא אינו מדכא או מעלה דיכאון ואינו גורם לשינויי מצב רוח רחוקי טווח דוגמת הפרוזאק. תופעות הלוואי של הריטאלין הן בדרך כלל החל בכאבי בטן, לפעמים כאבי ראש (אם הריטאלין נלקח ללא שתיה לפני), ובמקרים קיצוניים ( 2 עד 3 אחוז מהנוטלים) טיקים פיזיים או אלרגיה. אינני יוצאת בעד או נגד הריטאלין אך נקודה חשובה לציון במיוחד בפורום שהוא פורום מומחה: חפשו את המאמרים הנייטרליים, שלא ממונים מסחרית על ידי בעלי אינטרסים. שלכם אפרת מנהלת פורום הפרעות קשב וליקויי למידה

robinhod

New member
אני רוצה לראות את הרופאים

והמורים שממליצים לתת לילדים לקחת רטלין, נותנים את התרופה הזו לילדים שלהם! זה אחד הרעלים שיכולים לתת לילדים, אפשר היום ע"י תזונה נכונה (להקפיד עליה תמיד יחד עם כל טיפול, להוריד במבות, שוקולדים, ציפס בקיצור שומן רווי, סוכר לבן) יחד עם דיקור (ילדים מגיבים נהדר לדיקור), צמחי מרפא, שיאצו רפלקסולוגיה, פרחי באך, הומיאופתיה ועוד מגוון שיטות. רק אם הילד אובחן ע"י רופא כ"מופרע בנפשו" אז אולי אפשר לתת לו את התרופה הזו.

רצוי לנסות כל אפשרות אחרת שקיימת

אדם עם בעיות קשב עסוק בבעיה מרכזית אחרת שמונעת ממנו להתרכז בדברים אחרים. הבעיה הראשונית שמעסיקה את המוח יכולה להיות על רקע רגשי או על רקע גופני אבל התוצאה היא רגשית. זאת אומרת יכול להיות שהבעיה הבסיסית היא חוסר באיזשהו חומר כימי במוח. המוח עסוק במתן תשובה לבעיה זו ולא פנוי ללמידה. מאחר שהילד לא פנוי ללמידה הבעיה גוררת אחריה בעיה רגשית. מקור הבעיה אבל יכול להיות גם רגשי והא זה שגרר אחריו את השיבוש שבמוח. לכן טיפול רגשי יכול מאוד לשפר ואולי אפילו לשתק את הבעיה. וכאן יש לרפואה האלטרנטיבית מגוון פעילויות רחב מאוד, שלא רק מרגיע אלא גם מטפל בשורש הבעיה. טיפולים עיסויים שונים שמטפלים באיברים אליהם ממתנכזים כל הרעלים שבגוף והוצאת אותם הרעלים משחררת מקום ניקוז חדש לכל הזיפטים של החיים, שאם לא מסלקים אותם הם גורמים לבעיות גופניות שונות, צמחי באך,שמותאמים לבעיה רגשית ספציפית של האדם, כמו רגשי האשמה, הענשה, כעס, פחד לאבד,יאוש וכו . וכמובן עבודה רגשית מסיבית כמו דמיון מודרך, קנסיולוגיה, מודעות עצמית. מנסיוני אני יכולה להגיד לך שזה עובד. במיוחד כשאשר מצליחים להגיע לשורש הבעיה, אבל שיפור נראה כבר הרבה לפני כן כאשר האדם רגוע יותר, שלו יותר. שווה לנסות לעשות הכל - לפני לקיחחת תרופה שהדעות עליה היום מאוד חלוקות,שיש אולי מחקרים שתומכים בלקיחת ריטלין אבל יש היום גם מחקרים שמאוד מתנגדים לריטלין. אני ראיתי צעירים בתחילת גיל העשרים והזדעזעתי ממה שהריטלין עשה להם, אבל איגרו כל אינפורמציה ואל תפסלו שום אלטרנטיבה ואז תגיעו להחלטה הכי נכונה לגביכם. מאיה

למעלה