ריטלין לכל דורש

RanLoel

New member
ריטלין לכל דורש

השבוע, כמו שבטח קראתם, פורסמו הנחיות חדשות של לשכת האתיקה של ההסתדרות הרפואית. מהיום מותר לרופאים לרשום ריטלין או תרופות לשיפור הזיכרון לבקשת המטופלים גם בלי צורך רפואי ממשי. זאת אומרת שמהיום כל סטודנט בתקופת מבחנים יכול לשפר את יכולות הלימוד שלו עם עזרה קטנה של "כדור הפלא". מעניין אותי לשמוע מה דעתכם, מטפלים יקרים......

ריטלין זה סם

לפי החוק הישראלי (וגם בארה"ב) הריטלין מוגדר כסם ולכן יש צורך במרשם רופא. למי שאין ADD או ADHD הריטלין לא מועיל. כמובן שיש נזק בנטילת ריטלין ללא אבחנה, וכבר ערכו מחקר ראשוני שתוצאותיו היו פגיעה בתפקוד הלב... יש המון פורמולות טבעיות שיכולות לפעול את הפעולה, אבל צריך להזהר גם בהן, ולהתייעץ עם מטפל מוסמך. אגב, יש נקודות דיקור נפלאות שיכולות לחולל את הפלא הזה...

RanLoel

New member
ריטלין

היי ביגמאמא, לא נכון להגיד שהרטלין לא מועיל לאנשים שאינם סובלים מהפרעות קשב וריכוז. יש המון סטודנטים שצורכים רטלין על בסיס קבוע בתקופות מבחנים ומעידים שהשימוש אכן משפר את יכולות הלימוד שלהם. הבעייה האמיתית היא תופעות הלוואי הקשות להם הכדור גורם: ירידה בתיאבון, כאבי ראש, קשיים בהירדמות, כאבי בטן, טיקים, ישנוניות, יתר לחץ דם, בעיות לב חמורות, הפרעות התנהגותיות וכן, גם סכנת מוות פתאומי. בתור מטפל, הבעיה שלי היא ששוב הרפואה המערבית מעודדת אנשים להתחמק מאחריות. אין שום צורך להקשיב לגוף ולא צריך לשאול יותר מידי שאלות. אני עייף או לא מרוכז, אין בעיה! יש כדור שיעשה את העבודה במקומי. ההשפעה של החומר הפעיל ברטלין על מערכת העצבים אינה ברורה. הכדור שימש בתחילת דרכו לטיפול בדיכאון, אז התברר במקרה שהוא ממתן תופעות של הפרעות קשב ומגביר את יכולת הריכוז. איך זה קורה? כנראה שלאף אחד לא ממש אכפת... הנה כתבה מעניינת שמצאתי בנושא. חומר למחשבה. רן .

Shivanyi

New member
רן, אני מסכימה עם העמדה שלך.

רן, אני מסכימה עם העמדה שלך. אישית הייתי עדה למצב שסטודנט המקבל רטלין עקב בעיה של קשב וריכוז מאובחנת נתון במצב שהסטודנטים הסובבים אותו מנסים לקבל ממנו רטלין ללא קשר להפרעה. הם פשוט היו נתונים במצב של לחץ, עייפות וחוסר ריכוז. כמו כל סטודנט אחר במצב זה או אחר... ההתעסקות הרבה ברטלין נראתה מהצד כמצב של סחר בחומר לא חוקי וככה הם גם תארו את זה ואף צחקו על העניין. זה בדיוק המצב של התחמקות מאחריות והיד הקלה של רופאים בנושא בהחלט מקוממת. הכתבה שצירפת אכן מעלה מספר שאלות מעניינות.

למעלה