ריטלין

ריטלין

אני אב לילד בן 14 שבעבר הומלץ לטיפול בריטלין. מכיוון שתרופה זו גורמת לילד בעיות בקיבה, החלטנו להפסיק את הטיפול. כיום הילד לומד בבי"ס חדש ונתגלו בעיות משמעת. השאלה שלי היא. האם בי"ס יכול לאלץ או להתנות את המשך לימודיו בביה"ס בנטילת הריטלין?

Diana M

New member
ריטלין

תלוי באיזה בית ספר הוא לומד. אם מדובר בבית ספר ממלכתי עירוני. אזי בית הספר מחוייב לתלמיד במסגרת חוק חינוך חובה. בתי ספר פרטיים למיניהם, קיבוציים, חרדיים וכו', אינם מחוייבים ואכן קורה לא אחת שתלמידים נפלטים משם על רקע של הפרעות התנהגות. יחד עם זאת, לדעתי המצב הרבה יותר מורכב. השאלה אינה האם בית הספר יכול לאלץ לתת ריטלין. מפני שבית הספר אינו יכול לאלץ בשום אופן. גם אם יחליטו לפלוט את בנך, הרי שלאלץ אינם יכולים. השאלה מה קורה עם הבן. איזה רווחים יש לו מביקור בבית הספר במצב כזה, כיצד משפיעות עליו בעיות ההתנהגות, איזה דימוי עצמי זה בונה לו. כמה הוא פנוי ללמידה וכמה הוא נפגע מהמצב הזה. לכן, הייתי ממליצה לשוב לרופא שרשם את הריטלין ולהתייעץ עימו לגבי בעיות הקיבה יתכן שניתן לתת לכך פתרון. דיאנה

החורזת**

New member
ביה"ס אינו יכול להתנות את המשך

הלימודים בלקיחת ריטאלין, אבל הוא יכול ל"טרטר" את הילד ואתכם בדרכים אחרות: להשעותו לעיתים מזדמנות כדי לאפשר לכיתה ללמוד, לדרו מכם להתייצב בביה"ס כל יומיים וכו'. אבל מסכימה עם דיאנה שכתבה שבמצב כזה הנזק הלימודי שנגרם לילד הוא גבוה והמחיר הרגשי שהוא משלם עצום ועשוי להשפיע עליו גם בעתיד. לכן כדאי שתחזרו לנוירולוג ותבדקו איתו מה הוא ממליץ. היום יש ריטאלין עם ציפוי שאינו גורם לבעיות בקיבה ויש גם תרופות שהרכבן שונה ואינן גורמות לבעיות כאלה.

למעלה