רייבן אדג'וולקר מגיעה לארץ

רייבן אדג'וולקר מגיעה לארץ

רייבן אדג'וולקר, מורת ריקליימינג מנוסה, מגיעה לארץ ומעבירה שתי סדנאות. על רייבן שמעתי ממכשפות ריקליימינג שהיה לי העונג והכבוד להכיר, שתיים מהן מכירות אותה באופן אישי ולמדו איתה ואצלה. הברק בעיניהן כשהן דיברו על הסדנאות הללו היה הדבר ששכנע אותי להרשם לסדנאות, גם בלי לדעת הרבה על רייבן עצמה. והנה מה שכתבה טל, שהיא הניצוץ והלהבה מאחורי הארגון של הסדנאות האלה: אני שמחה לבשר על בואה לארץ של רייבן אדג'וולקר רייבן היא חברה וקולגה. היא תגיע לארץ בתחילת חודש פברואר. בזמן שהותה כאן היא מציעה שתי סדנאות סוף-שבוע, מרתקות, חווייתיות, ומהנות, שיקנו ידע רב באמנות הקסם. אני מרגישה שזו הזדמנות נדירה כאשר מורה כרייבן מגיעה לארץ, ומאפשרת לימוד זה כאן. לרוב אני, ואנשי הקהילה האחרים בארץ מוצאים את עצמנו נוסעים לחו"ל כדי ללמוד ולחוות ולהתפתח בתחום זה. ולכן זהו עונג גדול עבורי לארח את רייבן, ולאפשר לה ולנו ליהנות מהידע העשיר שלה, ומנוכחותה המעצימה. על רייבן ועל הסדנאות – קראו נא בהמשך. אשמח לראותכם. טל טיבי רייבן, היא אקולוגית, אמנית טקסטיל ותכשיטים, וסופרת. אמנות הקסם שלה מחברת את עבודתה כאקולוגית ימית עם עבודת הקסם שלה, ומתמקדת במיסתורין של חיבורים מקודשים וקסומים. רייבן נהנית ליצור טקסים – ריטואלים שנובעים מנסיונה בתיאטרון, תוך שימוש בסמלים, דיבור ודרמה, לשם יצירת מרחב קסום רב-עוצמה. רייבן מלמדת בקהילה שלה באנגליה מזה 8 שנים, ובשנים האחרונות גם במחנה-אבלון ובגרמניה, והיא שמחה מאד על ההזדמנות להציע סדנאות גם בישראל. רייבן היא אקולוגית ומדענית, המעורבת באקטיביזם סביבתי הקשור במישרין לעבודתה, שבעיקר מתמקדת בחינוך ובשינוי מדיניות ממשלתית. רייבן מחוייבת לבניית קהילות יציבות וקסומות ברחבי אנגליה ותומכת בצמיחתן בכל מקום בעולם. יסודות הקסם היא הסדנה הראשונה בסדנאות הבסיס של ארגון ריקליימינג. בסדנה זו נבנה ונעמיק את מערכת היחסים שלנו עם האלמנטים – אדמה, אוויר, אש, ורוח. נעבוד עם כלים של טראנס, תנועה, קול, דממה, דיווינציה ועוד. ניפתח אל היסודות ונקשיב לשעורים שהם מלמדים אותנו, נחזק את הקשר שלנו אל היסודות המקודשים כבני בריתנו. נשתמש בשיחה, קונסנזוס וריטואל מקודשים, ככלים לבניית קהילה. יחד נחקור דרכים לחוש ולהניע אנרגיה ונלמד ליצור מרחב מקודש וטקסים מאגיים. כל אדם יתקבל בברכה לקורס זה. בין אם אמנות הקסם חדשה לכם והנכם מחפשים נתיב חדש / נוסף, ובין אם הנכם מתרגלים מנוסים המבקשים להעמיק את עבודתכם. הסדנה תתקיים בתאריכים 8-10/2/2007 טקסי מעבר היא סדנה נוספת מסדנאות הבסיס במסורת ריקליימינג לאמנות הקסם. לעתים קרובות סדנה זו עוקבת לסדנה יסודות הקסם. עוצמתה של דרמה מקודשת באה לידי ביטוי באמצעות סיפור סיפורים ומיתוסים, חלומות, טראנס וטקס. סדנה זו מלמדת מיומנויות לטראנס קבוצתי, טראנס בזוגות, ויצירה של טקס אישי לשם הוקרה וגרימת שינוי. נשתמש בהשראת חלומות, במתנות ובאתגרים שהעצמי העמוק ביותר הטמין בהם, באמצעות כלי של עדות מקודשת בתודעה עמוקה ופתוחה, ונשתמש בקלפי הטארוט, בעבודת טראנס וקריאה בקלפים. כמכשפות/מכשפים אנו תובעים לעצמנו את הזכות לכבד ולתת גושפנקה למעברים בחיינו ככלי טרנספורמטיבי רב-עוצמה. ניגע באלוהי תוך עבודה אקסטטית, באמצעות ריקוד, תיפוף ושירה. הסדנה מגיעה לשיאה בטקס המאפשר לכל משתתף לקבל אנרגיה ותמיכה למעבר האישי שהוא חווה בחייו. (אנו מבקשים שמשתתפים בסדנה זו השתתפו כבר בסדנת יסודות הקסם, השתתפו במחנה-מכשפות (witch-camp), או בסדנה דומה אחרת. אנא הביאו עמכם חפיסת קלפי טארוט, אם יש לכם כזו, יומן לכתיבה אישית, וציוד אמנות לשיתוף (צבעים, עיתונים לגזירה, דפי ציור, מספרים וכו')) הסדנה תתקיים בתאריכים: 15-17/2/2007 שתי הסדנאות תתחלנה ביום חמישי בשעה 17:00. בשישי ובשבת בבוקר – בשעה 09:00. מחיר כל סדנה: 550 ₪. מחיר שתי הסדנאות: 500 ₪ לסדנה. שתיה חמה/קרה וכיבוד כלולים במחיר. כל משתתף/משתתפת מתבקש להביא דבר מאכל לארוחה משותפת. הסדנאות תתקיימנה בביתי, בישוב שקד. לפרטים נוספים התקשרו לטלפון – 050-5460492, זוהי רק יריית הפתיחה. אלו מכם שהיו במפגש, שמעו גם על התוכניות של אריה ואחרים להביא מורים נוספים לארץ, שיבואו לקראת סוף אפריל ויוסיפו על החוויה בסדנאות נפלאות נוספות. יש בהחלט למה לחכות!

על הריקליימינג ועקרונות האחדות

ניתן לקרוא עוד באתר הראשי של הריקליימינג. "עקרונות האחדות" הם הצהרה של אמונות וערכי הבסיס של ריקליימינג, בתרגומה של כרמית: עקרונות האחדות "משפטי הוא אהבה לכל הברואים..." מצוות האלה הערכים עליהם מושתתת מסורת ריקליימינג נובעים מתוך הבנה כי האדמה חיה, וכי כל החיים קדושים וקשורים זה בזה. אנו רואים את האלה כאימננטית במעגלי הלידה, הצמיחה, המוות, הריקבון וההתחדשות בטבע. מנהגינו נובעים מתוך מחויבות רוחנית עמוקה לאדמה, לריפוי, ולחיבור בין מאגיה לבין פעולה פוליטית. כל אחד ואחת מאיתנו הוא התגשמות של האלוהות. הסמכות הרוחנית העליונה שלנו מצויה בתוכנו פנימה, ואין לנו צורך באדם אחר שיפרש את הקדושה בעבורנו. אנו תומכים בגישה ספקנית, ומכבדים חירות אינטלקטואלית, רוחנית ויצירתית. אנו מסורת מתפתחת ודינמית, וגאים לקרוא לעצמנו בשם מכשפות. אנו מוקירים גם אל וגם אלה, עובדים עם דמויות נקביות וזכריות של האלוהות, וזוכרים תמיד כי מהותם היא מסתורין שמתקיים מעבר לצורה חיצונית. הטקסים הקהילתיים שלנו הם השתתפותיים ואקסטטיים. הם חוגגים את מעגל העונות ואת חיינו, ומעלים כוח לריפוי אישי, לריפוי קבוצתי, ולריפוי העולם. אנו יודעים כי כל אדם מסוגל לבצע את העבודה המאגית המשנה-חיים ומחדשת את העולם, והיא האמנות של שינוי התודעה מתוך רצון. אנו שואפים ללמד ולנהוג בדרכים התומכות בהעצמה אישית וקבוצתית, ולשמש דוגמא לחלוקת עוצמה, ולתפקידי מנהיגות הפתוחים בפני הכל. אנו מקבלים החלטות באמצעות קונצנזוס, ומאזנים בין אוטונומיה אינדיבידואלית לבין אחריות חברתית. המסורת שלנו מכבדת את הפראי, וקוראת לשרת את האדמה ואת הקהילה. אנו תומכים בשלום ונוהגים בדרכים לא אלימות, ברוח עצת המכשפות, "ואם בכלום לא פגעת, את רצונך עשה". אנו פועלים למען כל סוגי הצדק: צדק סביבתי, צדק חברתי, צדק פוליטי, צדק גזעי, צדק מגדרי, וצדק כלכלי. הפמיניזם שלנו כולל ניתוח רדיקלי של עוצמה, וגורס כי כל שיטות הדיכוי שלובות זו בזו, ומבוססות על מבני שליטה ופיקוח. אנו פתוחים בפני כל המגדרים, כל הגזעים, כל הגילאים, וכל הנטיות המיניות. כל ההבדלים הללו באורחות חיים, רקע ויכולת תורמים לגיוון התרבותי שלנו. אנו שואפים שהטקסים והאירועים הפומביים שלנו יהיו נגישים לכל ובטוחים. אנו מנסים לאזן בין הצורך לתגמל כראוי על עבודה לבין המחויבות לכך שעבודתנו תהיה זמינה לאנשים מכל השכבות הכלכליות. כל היצורים החיים ראויים לכבוד. כולם מתקיימים בעזרת היסודות הקדושים: אויר, אש, מים ואדמה. אנו פועלים כדי ליצור ולקיים קהילות ותרבויות המגשימות את הערכים שלנו, המסוגלות לסייע בריפוי פצעי האדמה ואנשיה, והמסוגלות לקיים אותנו ולטפח את הדורות הבאים.

gwizard

New member
../images/Emo45.gif יפה מאוד !

כל הכבוד ליוזמים. אני בהחלט ארצה להשתתף אם הזמן ירשה לי.

Tatu4Taty

New member
מהבדיקה שאני ערכתי באינטרנט

הוא ממוקם בצפון השומרון.

gwizard

New member
אה, מצאתי

עמוק מחוץ לתחומי הקו הירוק, עשיתי אבט"שים שם בצבא. אזור יפה, שכנים לא ממש. נו טוב, כנראה שאני לא אשתתף בסדנה אם היא אכן תועבר שם. חבל מאוד, דווקא התחלתי לפתח ציפיות, אבל אין מצב שאני חוזר לשם, במיוחד עכשיו שכוחות צה"ל מאוד מצומצמים שם.

אני עשיתי שם קו, שלושה חודשים.

וואו! כל-כך יפה שם! וגם לא מאד מסֻכן. הישוב נמצא מהצד הישראלי של מחסום ריחן, כך שעקרונית זה עדיין ישראל. עכשו זאת רק שאלה אידאולוגית...

תקראי את ההודעה הראשונה

בשרשור הזה, שם מתוארות כל אחת מהסדנאות

אני חושבת שכדאי לציין שהסדנאות

יועברו בשפה האנגלית (למקרה שזה לא היה ברור),לתשומת ליבם של אלו שלא חזקים בה.

moonflim

New member
אני לא רוצה להיות נודניק אבל

יש להיזהר בפרסום זו עדיין ארץ הקודש ויש אנשים החושבים שיש להם מונפול על הארץ ועל מה היה הדת הנכונה tilas

למעלה