רייזה וכולם - על ניתוחים

Dorit_Arad

New member
רייזה וכולם - על ניתוחים

אני לא ממש משתתפת הרבה בפורום, אבל עוקבת מדי פעם, והרגשתי צורך לענות. נכון, ניתוח הוא ``לא טבעי`` והוא טומן בחובו סיכונים לא מעטים - אבל גם השמנת יתר קיצונית היא ``לא טבעית`` והסיכונים הגלומים בה רבים יותר. הניתוח הוא אמצעי להקלת תהליך ההרזיה עבור אנשים שסובלים מעודף משקל קיצוני - הווה אומר, הוא לא פוטר אותם מהצורך להקפיד על מה שהם אוכלים, להתעמל או ``לסגור את הפה`` אלא רק מקל על התהליך. הניתוח עוזר לייצב מנגנוני שובע שהשתבשו לחלוטין בעקבות שנות אכילה מרובה ולפקח באופן מלאכותי על גודל קיבה שהורחבה בשל צריכת כמויות גדולות - אלו דברים שבלעדיהם מאוד קשה לרדת במשקל. מה השורה התחתונה ? לכל אדם הדרך שלו לפתור בעיות, למשל לרדת במשקל. הבחירה בניתוח היא לא בחירה פשוטה, היא בחירה המחייבת את המנותח להתמיד בדרך של ירידה במשקל והקפדה על הכללים לאורך כל חייו- זו מחויבות גדולה. כללים אלו מקיפים הן דפוסי אכילה והן אורח חיים- כולל ספורט. אז למה ניתוח ? כי הניתוח איפשר לי לרדת המון, ומבטיח לי שמירה יעילה ופשוטה על המשקל שירדתי. לפני הניתוח המקסימום שירדתי היה 8 קילו, וגם אותם עליתי במהירות. כיום אני אחרי ירידה של כ-40 קילו, ובדרך למטה. זה למה.

רייזה

New member
אני מודה לך מאוד

הנה אישה אינטיליגנטית שמצליחה להסביר חומר כל כך מורכב בכזאת פשטות אני מורה להבעה אצלי הית עוברת בגרות ב100 תודה יקירה ובהצלחה

Dorit_Arad

New member
רייזה, אין קשר ליכולת הבעה

השאלה ששאלת היא שאלה שאי-שם בתת-מודע מטרידה, לדעתי, לא מעט מנותחים, ואם היא אינה מטרידה אותם- הם נאלצו להתמודד איתה מספר רב של פעמים מצד מתנגדים לניתוח. זה לא קל, גם להילחם כל-כך קשה במחלה הזו (השמנה) וגם להיאלץ להסביר את עצמך לכולם. הרי אם הייתי אומרת שאני סתם בדיאטה, אף אחד לא היה מבקר אותי, נכון ? אני חושבת שהרבה ביקורת באה מחוסר הבנה של מכלול הקשיים, הפיזיים והפסיכולוגיים, הכרוכים בלהיות אדם שמן ובירידה במשקל. לכן הרבה אנשים יגיבו בתוקפנות לשאלה כפי שאת שאלת אותה. אני חושבת שאם תקראי את הפורום הזה ואת קודמו ב-IOL תביני קצת יותר עד כמה ניתוח הוא משמעותי עבור רובנו. נ.ב. אני חושבת שבאמת קיבלתי 100 בהבעה, אבל זו לא סיבה להקשיב לי ולא לאחרים... אני ידועה כפסיכית

רוייקו

New member
האם זאת אותה דורית שראיינה אותי ?

אם אני לא טועה זו את... תקני אותי אם אני טועה ? מה שלומך ? נחמד להפגש שוב. אני לקראת הקמת אתר משלי בנושא קיצורי קיבה. מעוניינת לעזור ? אשמח לקבל עזרה. תודה, רוייקו

Dorit_Arad

New member
זו אני, חומד

אשמח לעזור במה שאוכל, אבל כהרגלי הזמן קצר מדי... אני ובנזוגי שיחיה נוסעים לחו``ל בספטמבר ואני קורעת את ישבני בנסיון לסיים עבודות ולארגן את הטיול במכה. שלח לי דוא``ל אם אצה צריך משהו ספציפי. אבי עובדת על תרגום קטעים מהאתר שלי לעברית אבל כמובן גם זה נדחה לאחרי חו``ל. שאלו יהיו הצרות שלי. מה איתך ? מה שלומך ושלום אמא שלך ? אני בסדר, נלחמת בשיניים ב-13 הקילו האחרונים... ספורט, ספורט וספורט, וגם דיאטה מאוד מאורגנת כי יש לי חוסר ויטאמינים, אבץ, ברזל ושאר דפברים כיפיים, אז הדיאטנית שלי צועקת עלי כל שבוע שאני לא אוכלת מספיק. ימים טובים, הא ? נשיקות

רוייקו

New member
דורית, ירדת עוד במישקל מאז שהיית

אצלי ? נותרו לך עוד 13 קילו אחרונים ? כלומר.. די קרובה למישקל היעד או למישקל שמספק אותך ?! לא רע, במידה והאופציה הראשונה היא הנכונה. אמא שלי ירדה 25 קילו ב 9 חודשים. אני חושב שעליה לסגור עוד קצת את ה``שיבר``. היא אוכלת הכל ובכמויות לא הכי קטנות. חשוב לי שלא תסתבך עם ארוזיה או תזוזה של החבק, כתוצאה מחביקת יתר, אבל היא נעצרה מזמן מזמן. אצלי הכל אחלה. כמה שינויים בחיים בתקופה האחרונה שמעסיקים אותי, אבל חוץ מיזה בסדר. אני מתכוון להקים אתר בקרוב. חרוזי הבטיח לעזור כמה שיוכל, אבל אצטרך עזרה נוספת מכל אחד שיוכל. אני לא אוכל להטריד אותך, יקירתי. חשבתי שהשתחרר אצלך הלחץ שהיית בו, אבל זה החמיר מאז... אולי מיזה רזית כל כך ?! ;-) זהו, יהיה בסדר. אני מקווה שהפורום פה ישגשג לא פחות ממה שביואל שיגשג. העיקר שתהיה גישה לעזור לאחרים. אני מרגיש סיפוק מיזה.. תסביך קשה..

למעלה