רייזעלע - העברעיש-טייטש

1haam

New member
רייזעלע - העברעיש-טייטש

חברים, ראיתי את חילופי הדברים הרבים בנושא שפתחה תמנונה, והחלטתי לתרום משלי. להלן תרגומי לבית הראשון. השתדלתי לשמור על הקצב המקורי, וניתן לשיר לפי המנגינה המקורית. אתם מוזמנים לתרגם את השאר. כיוון שקשה לחרוז עם רייזל/רייזעלע, הפכתי אותה לבת-שבע. ותודה לבן אהרון, שעודד אותי מזמן לנסות ידיי בתרגום. בת-שבע ======= שם בלב הרחוב הצר שוכן לו בית מהורהר, בעליית-הגג שם גרה היקרה מכל יקר. שם כל ערב אסתובבה ליד ביתה ברחוב, שורק לה וקורא: בת-שבע, בואי למטה, טוב?

1..........HAAM אני רואה../images/Emo110.gif

שרייזלה שלי זוכה להצלחה גדולה, אתה חושב שהיא יודעת? איזה יופי, מאחר ואני הולכת לשיר שוב את רייזלה ברשותך ורק ברשותך אשיר גם את השיר שלך לבת-שבע, אתה חושב שדוד זה ששרק לה.......? עשית יופי של עבודה. אז באם יתחשק לך תתן לי בעתיד איטרפנטציה נוספת לשיר ביידיש?

1haam

New member
לכבוד ייחשב לי, תמנונה

שמישהו ישיר את מילותיי העבריות לשירו של מרדכי געבירטיג (הוא המחבר, עד כמה שזכור לי). שמו של הבחור בשיר הוא אכן דוד ("כ´וויל דיך בעטן, דודל,זאלסט ארויף נישט פייפן מער"). יש לקרוא את שמו ׁ(במקור) ´דוּבִידְל´. נראה שבאופן תת-הכרתי זה כיוון אותי לדוד ובת-שבע, מעבר לאילוץ החריזה. אם מישהו לא יקדים אותי, אמשיך ואתרגם את השיר, ומי יודע, אולי עוד שירים. זה גם עונה לידידי בן אהרון. שמח שמצא חן בעינייך. ואם יתחשק לך, תקליטי ותעלי את זה כקובץ.

האמת כאשר כתבתי דוד../images/Emo110.gif

חשבתי רק על בת-שבע.......איזה רומן מדהים היה להם.....וכמה הוא היה יפה......עמדתי ליד הפסל שלו בפירנצה והבנתי את בת-שבע....... יקירי אני לא זמרת גדולה, אבל אוהבת מאד לשיר.....ובשנים האחרונות חברי ואני פוזלים לשפה האידית.......בדיחות, סתם משפטים....שהאלה לא יבינו.... ובכלל. למעשה אני מבינה יותר מטוב אבל לכתוב...אסון. הבטחתי לעצמי ללמוד. תודה לך. בטח שאבקש ממך לכתוב בשבילי........ שבן אהרון לא יראה עצמו מובטל.........

מבחינתי, 1haam

שמורה לך זכות הבלעדיות להמשך התרגום. לך בדרכך זו. עד שתמנונה תוכל לשיר את השיר כולו. בהצלחה לשניכם.

בןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן../images/Emo110.gif

??????????????????????????????????? ??????????????????????????????????? זהו.

1haam

New member
תודה, פנטי (וגם יעלי)../images/Emo51.gif

נראה שאין לי ברירה נוכח העידוד, אלא להמשיך. לא היה לי זמן עד עכשו, אבל את רבע השעה האחרונה הקדשתי לכך. אז הנה הבית השני (זה גם יותר מעניין בשבילכם כך, בהמשכים, לא כן?). ובתרגום לילידים: זעט אויס אז איך האב נישט קיין ברירה... נו, טוב בכיוון הזה של התרגום אני פחות מוצלח... מתעורר לו צריף ישָן צׂהר קט מעל נפתח אל הרחוב הנם בת-שבע צליל קולה מתוק תשלח: - רק עוד רגע קט, אהוב וכבר אתפנה לך עוד קצת הלוך ושוב מה זה משנה...

yaely2

New member
מנהל
בת שבע, בת שבע הזמר הוא לך

אחד העם, אתה גדול. כל כך לומדת הרבה מכם, כיף כיף כיף

1haam

New member
מדן עד באר שבע ישיר הפלמ"ח?

ודאי ידוע לך שה"גלותיים" שהגיעו ורוממות רייזלה בגרונם, למדו מהר מאד לשיר על בת-שבע וגויסו לפלמח (אולי לא בסדר הזה). ותודה על המחמאה

fanti

New member
ואלו שהתעקשו להמשיך בריזעלע ..

נשלחו לסלול כבישים :)

וזה בהחלט עצוב

מה גם שרייזעלע היתה יכולה לעודד את אותם פועלים סוציאלסטים בעבודתם. אתם יכולים לדמיין את רייזעלע מעודדת את קבוצת ביתר ירושלים?

fanti

New member
זהירות יידישיסט התגנבה לאזני שמועה

ש......... קבוצות מסויימות הצטיידו באינסטרומנטים מסויימים (ראה ערך בני יהודה) , לצורך הבאת דברי החכמים שלהם לכלל עם ישראל .

TAMNUNA1

New member
עם אחד...ראה איזה../images/Emo110.gif

כבוד ופירגון הביאה לך האינטרפנטציה שלך לרייזלה/בת-שבע......... הרייזלה הזאת בהחלט שווה...והיא גם יכולה לעודד אם לא את בית"ר י-ם אז בודאי את הפועל חולון.....למה? לא מגיע לה? האמא שלה לא תרשה לה?

1haam

New member
אז הפכתי לעם, מה?

ואני בסך הכל רציתי להיות אחד... אחכה למוזה בכדי שאוכל להמשיך לתרגם אותה. אגב, יענק´לה רוטבליט משתמש בניגון של רייזעלע ומלביש עליו מלים עבריות שבהן הוא מתאר את ההסטוריה המשפחתית שלו.

t a m n u n a

New member
מאחר וכל החיים עוד לפני..../images/Emo110.gif

אתאזר (רציתי לכתוב משהו אחר)בסבלנות..עד שהמוזה תשרה עליך. אם הייתי יודעת לאיזה מוזה אתה מחכה הייתי שולחת אותה אליך.

1haam

New member
אני רואה שהתאזרת בסבלנות

עד היום. הרופאים אומרים שזה בריא להתאזר, ואם עושים את זה בסבלנות (ובהתחשבות?) אז זה ודאי טוב. אינני יודע אם שלחת אותה או לא, בכל אופן המוזה הגיעה וזו לשונה: רייזל´ה - בית שלישי: ===================== משוטט ברחוב ושר לועס בוטנים ומאושר, שומע את טפיפות רגליה הקטנות על גרם צר. כשהופיעה כבר למטה אני מחבק בחוֹם, על ראשה נושק בשקט ולבי יֵהוֹם.

TAMNUNA1

New member
רייזלה - תודה על התרגום ../images/Emo110.gif

איך אמרת שווה להתאזר בסבלנות.

למעלה