רייזעלע

רייזעלע

שלום לפורום המעניין. אני עוקב אחריו בעניין מזה זמן ונהנה ממנו. גם עם מטען הידע שלי ביידיש, שאינו דל, אני לומד הרבה. איצט קומט מיין בייטראָג צום פאָרום. איך האָב באמערקט אז איר באמיעט זיך צו איבערזעצן דאָס ליד אויף יידיש. האָב איך באשלאָסן אריינשיקן מיין איבערגעזעצטע ווערסיע.

יוצא מהכלל יפה ! ווירקליך

אמתין עד שידידנו 1haam יסיים לתרגם את גירסתו. אביא גם הפתעה קטנה משלי. קנאת מתרגמים... ברוך הבא.

yaely2

New member
מנהל
ווירקליך יקר, ../images/Emo141.gif../images/Emo28.gif

שלום עליכם, רייזעלע מאכט זאך ניט אויף ביי מיר, אפשר שיקט איר מיר נאר די ווערטער, איך האב עס זער געוואלט זיין. א שיינעם דאנק יעלי

t a m n u n a

New member
יעלי אני באמת מתרגשת../images/Emo110.gif

את נהדרת!!!!!!

t a m n u n a

New member
ווירקליך הרייזלה הזאת לא ../images/Emo110.gif

לא יורדת מהכותרות ובצדק..... בפורום המקסים שלנו עשו לה רק טוב....דברו בה תרגמו אותה לעברית.....ומאד אהבו אותה......והרבה בזכותו של בן אהרון וכמובן עם 1. כן ושכחתי את עצמי.....אני המבצעת שלה בשירה...תפקיד חשוב מאד....
ברוך הבא!!!!!!!

t a m n u n a

New member
מאחר ואני מבית פולני טוב../images/Emo110.gif

שכחתי להודות לך, עם 1, על הכלללללללללללללל.

1haam

New member
תרגום מצוין, ווירקליך!

וברוך בואך לפורום. קנאת סופרים תרבה... ותודה על הסבלנות, בן, שחיכית עד שאסיים. אז הנה הנוסח המלא שלי (תמנונה, האם תוכלי להקליט עצמך בשיר, ולהעלותו כקובץ WAV אן MP3?) בת-שבע ======= שם בלב הרחוב הצר שוכן לו בית מהורהר, בעליית-הגג שם גרה היקרה מכל יקר. שם כל ערב אסתובבה ליד ביתה ברחוב, שורק לה וקורא: בת-שבע, בואי למטה, טוב? מתעורר לו צריף ישָן צׂהר קט מעל נפתח אל הרחוב הנם בת-שבע צליל קולה מתוק תשלח: - רק עוד רגע קט, אהוב וכבר אתפנה לך עוד קצת הלוך ושוב מה זה משנה... משוטט ברחוב ושר לועס בוטנים ומאושר, שומע את טפיפת רגליה הקטנות על גרם צר. כשהופיעה כבר למטה אני מחבק בחוֹם, על ראשה נושק בשקט ולבי יֵהוֹם. -בקשה אחת לי, דוּדי, אל תשרוק לי מהרחוב, -הוא כבר שוב שורק, כך אמא זה מרגיז אותה לרוב. השריקות לא בשבילנו זה מתאים "לָהֵם". תן סימן פשוט ביידיש, ואל תתלַהֵם. -לא אמשיך לשרוק יותר על כך אני כאן לך נשבע, בשבילך אני אפילו מוכן לחזור כאן בתשובה. כמו אימך אהיה, בת שבע, דתי ומאמין, כל שבת אקום בשבע ואוכל חמין. -אני לך מאמינה, ועל כן אהובי, דָוִד אתפור שקית תפילין ממשי, וארקום מגן-דוד. כשיגידו ´איזה יופי´ תענה להם: - זאת רקמה מלכת היופי, ככה תהמהם. - תודה עבור השי שֶלָך, אני כל-כך אוהב אותך! אוהב את אמא, את הרחוב, גם את הבית הנתמך, את החצץ ליד הפתח עליו תדרוך רגלֵך, הנה שוב אימך קוראת לך, שובי לביתך! משוטט ברחוב ושר, לועס בוטנים, ןמאושר, שומע קול טפיפת רגליה הקטנות על גרם צר. מהורהר שוב צריף בן-חיל, הרחוב שוב נֶאֱלָם, שובי בחלום הליל, אחרי שאני נרדם.

t a m n u n a

New member
עם אחד בוקר טוב../images/Emo110.gif

מאחר ואני יוצאת ל"שבוע הופעות באיטליה"..........סתאםםםםםםםםםם אני דוחה את עניין הקלטה לאחר שובי לדאבוני עדיין לא מצויה ברזי הטכנולוגיה שהולכת כאן אולם אני בטוחה שיעזורו לי בבצוע הקטע הטכנולוגי וזה יהיה לאות הוקרה לאלה שלא חסכו מאמץ וזמן להביא רייזלה עד הלום!!!!!!!!!!!!!!!!!

1haam

New member
בוקר צח תמנונה../images/Emo187.gif

בתקוה שתהיינה פטריות אחרי הגשם שאולי יתרגש עלינו בעקבות ענני הבוקר (בינתיים רק יידישיסט מתרגש מהגשם שלו). אם איטליה תשפר את איכות קולך, אז הפורום רק ירוויח מכך. נתאזר בסבלנות... חופשה נעימה.

t a m n u n a

New member
חחחחחחחחח../images/Emo110.gif

גרמת לי לצחוקים.........כן נוחתת במילנו אז אולי אגיש מועמדתי לא פחות ולא יותר לסקאלה............ אבל בינינו החברים שלי והפורום שלנו בהחלט עושים לי את הכייף ולפי שעה דייני.

1haam , חן חן - הגרסה שלך - מעולה!

תודה על הפארגינונג. הרי הגרסה שלך ממש מעולה. אלא ששנינו חייבים להודות שהמקור עולה על כולם. אין יידיש האָט עס אן אנדערן טעם.

ווירקליך, ../images/Emo140.gif 1haam

הצטרפתם לאחד מגדולי הפזמונאים, העבריים . יעקב אורלנד, אשר, גם הוא תרגם את השיר. הגירסה לשיפוטכם. (בתמונה)

בן אהרון - Check Mate

זה אכן משהו, משהו. Upgraqding של רייזעלע : "רייזעלע" האט זיך אנטוויקלט און געוואָרן א "ריזיקע רויז", והנער נשאר נער ( א נאַר בלייבט א נאַר)

1haam

New member
דומה שזו יצירה עצמאית לגמרי

שמתאימה למנגינה של רייזעלע. וביעקב אורלנד קשה להתחרות...

למעלה