ריינפוסינג

רועי מו

New member
ריינפוסינג

שמעתם על זה? מה עושים עם זה? מה דעתכם? האם זה צריך להיות כצור ת עבודה ימיומית/ דרך חיים אורק במקרה חירום? אל תענו על זה כשאלון לכול מי שלא יודע מה זה זה מעיין שיתה שיכול להציל אותך במצבי חירום כמו בקינג רירינג וברחיה / פריצה השל הסוס

מממ...

כן, שמעתי על זה ויצא לי להשתמש בזה... סה"כ זה פיתרון פשוט לבעיות שמצריכות פיתרון יותר מורכב...אבל בשביל מצבים ממש קיצוניים או רוכבים יחסית מתחילים זה אחלה.. שיטת עבודה עם הסוס זה בטוח לא צריך להיות..במיוחד כשאנחנו מחפשים חופש והרמוניה... פעולה כמו ריינפורסינג היא פעולה קשה ששוברת את הרצף, (גם אם הרצף לא היה הרמוני מתכתחילה), ואני חושבת שזה ממש מיותר במקרים שאפשר להסתדר אחרת..

אני חושבת שצריך להשתמש בזה

במצבי חירום בלבד. בכלל לא להשתמש בזה בתור עבודה יומיומית. זה יכול להיות ממש שימושי במקרה חירום, זה נכון. אבל זאת לא סיבה להתחיל ולעבוד על זה עם הסוס כל יום. אולי מידי פעם לעשות ולהזכיר לסוס מזה בדיוק. שיישאר לו מידע מרוענן במוח. אבל לא להשתמש בזה כצורת עבודה יומיומית.

רועי מו

New member
אז ככה

יד חיצונית שמים באזור הרעמה רגל חיצונית דוחפת באיזור הכתף[סינצ' קידמי] יד פנימית מושכת אחורה רגל פנימת דוחפת באיזור התחת [סינצ' אחורי] אני צריך לציין שלדעתי אסור להפוך את זה להרגל כי ברגע שניכנסתים לתחרויות זה בעיתי נתקלתי בזה בקורס מדריכים [של אורי פלג] והוא מנסה להכניס לנות את זה לתוך המוח וזנעבוד רק אם זה [אני יודע שזה כמו בפורום רוכבים צעירים אני פשוט עצלן]

maya266

New member
עדיין לא הבנתיי..

מזה ה"ריינפוסינג" הזה ? ?? למה הוא טוב? זה דבר חדש? מישהו מוכן להסביר לי את זה בהכי בארור..?? אני מודה לו\לה! ד"א אני חדשהה פה!~! וקוראים לי מאיהה :) אינגלישית גאהה! חיחי דברו איתי אנשנושים!

מסבירה:]

ריינפורסינג מה זה אומר לך? ריין-מושכה -באנגלית פורסינג- כוח-באנגלית ביחד כוח המושכה. במקרה של בהלה ופאניקה, שהסוס פורץ בריצה משתמשים בזה הריינפורסינג נעשה בצורה "מעגלית", מסובבים את הסוס במעגל במהלך הקאנטר עד שהוא יורד להליכה ועצירה. הריינפורסינג זהו כלי נורא שימושי לסיייחים וסוסים פחדנים... והריינפורסינג הוא לא דבר חדש.. =] מקווה שהסברתי את עצמי טוב, עם יש מששהו שלא מובן אשמח להסביר אותו
ד''א ברוכה הבאה לפורום! אני עדן בת 14 רוכבת בחוות משה אינגליש 4 שנים יש לי סוס קוראים לו צ'מפיון, התמכרות נעימה ומהירה נשמח לראותך כאן =]

שירלי317

New member
יוצא לי להשתמש בזה די הרבה.

גם בקליניקה של ארט גייטן הוא עבד עם הטכניקה הזו. עקרונית זה באמת מתאים למצבי חירום או רגעים שהסוס פשוט לא מקשיב באופן שהוא מסוגל להתחיל באקים או לפתוח לגאלופ. אני לא רואה צורך לעבוד על זה באופן יומיומי במקרה ונסיבות שלא מצריכות את השימוש. אני משתמשת בזה כעזר למצבים של חינוך (שבמקרה של הסוסה שלי מהווים מאורעות קריטיים יחסית) ריינפורסינג מאוד שימושי בכדי להבהיר לסוס דומיננטי וטמפרמנטי את ההיררכיה בזמן הרכיבה. שהרוכב הוא הבוס, שאפשר לסמוך עליו ויש צורך חד משמעי להקשיב לבקשות שלו. כל עוד העניין נעשה באופן הנכון, אני לא סיבה שלא להשתמש בטכניקה הזו. מצד שני, כשהשימוש בטכניקה נעשה בזמנים הלא נכונים ובצורה הלא נכונה, האפקט של הריינפורסינג אובד לגמרי וחסר משמעות.

למעלה