רייס: אבוא למזרח התיכון בזמן המתאים

נכתב ע"י: עומר שיקלר

רייס עומדת להגיע תוך ימים * ארה"ב הודפת לחצים ומכריזה שהפסקת אש תוכל להתקבל בתנאי שיקויימו החלטות האו"ם * בלייר: להגביר את המאמץ הדיפלומטי

מזכירת המדינה של ארה"ב, קונדוליזה רייס, הודיעה (שישי, 28.7.06) כי היא תשוב למזרח התיכון לעבוד על תוכנית להפסקת אש בין ישראל לחזיבאללה. עם זאת, רייס לא ציינה מתי בכוונת לשוב לאזור. דבריה נאמרו במקביל למאמץ מתגבר במדינות המערב להביא לסיום הלחימה ולהשיג החלטה של מועצת הביטחון של האו"ם על הפסקת הלחימה.

"אני סבורה כי חשוב שתתבצע עבודה נוספת כדי להניח את היסודות כדי שאני אוכל להשיג את המירב בזמן שאני אשהה שם", אמרה רייס במסיבת עיתונאים במהלך ביקורה באסיה. מזכירת המדינה לא סיפקה לוח זמנים לחזרתה לאיזור, אך בישראל מעריכים כי תגיע במוצ"ש או בתחילת שבוע הבא.

"אני עומדת לחזור למזרח התיכון" אמרה רייס, "אבל רק בזמן המתאים". ארה"ב גיבשה עמדה דיפלומטית אשר עדיין לא אומצה על-ידי גורמים אחרים, היא הסבירה. עמדת ארה"ב דורשת כי כל הפסקת אש לאלימות אשר משתוללת זה שלושה שבועות תעשה תחת תנאים ברורים.

בארה"ב טוענים כי אין לחזור למצב הקודם של מתיחות בצפון. לכן הציבו שורה של תנאים להפסקת אש, שעיקרם: יישום מלא של החלטת האו"ם 1559 אשר קוראת לפירוק החיזבאללה מנשקו ופרישת צבא לבנון בכל שטחי המדינה, לרבות דרום לבנון.

רייס הבהירה במסיבת העיתונאים, כי תחליט בעצמה מתי לשוב למזרח התיכון. "תנו לי לומר בצורה ברורה. אני אחזור למזרח התיכון. השאלה היא מתי זה המועד הנכון בשבילי לחזור למזרח התיכון", הדגישה.

העמדה האמריקנית נוגדת את עמדתן של מרבית מדינות אירופה אשר החלו במהלך השבוע לדרוש הכרזה מיידית על הפסקת אש וסיום הלחימה. מספר מדינות ערב אשר עד כה לא הביעו דעתם בנושא הצטרפו למדינות אירופה ודרשו כי ארה"ב תפעל להפסקת האש.

עודכן ב- 28/07/2006 14:53:00

כלומר, חוזרת כדי להתנגד להפסקת האש.

שוב כותרת מטעה, כחלק ממה שכבר כתבתי עליו כאן.

למעלה