ריכוז אנשים, ריכוז

st peper

New member
ריכוז אנשים, ריכוז

שלום לכולם, אחת מהבעיות הגדולות ביותר שפוקדות אותי בזמן שאני לומד היא יכולת הריכוז שלי. לצערי הרב לא כמו אנשים רבים אחרים יכולת הריכוז שלי מאוד נמוכה. אני מסוגל להתמקד בנושא מסויים לפרק זמן מאוד מוגבל. כשאנשים מדברים איתי על נושא יבש שלא ממש רלוונטי לגבי, אני מוצא את עצמי מתנתק בזמן השיחה וחוזר אליה (מבלי כל כוונה כמובן). אני משוכנע שיש כמה תרגילי ריכוז, אפילו מצאתי כמה - 1. ספירה מ100 עד 1 2. ספירה מ100 עד 1 בקפיצה של שלושה ספרות בכל פעם 100, 97, 94 וכו' 3. צייור שמינית על דף תוך כדי חזרה על אותה צורה מספר פעמים וריכוז בתנועת העט. מה עוד ניתן לעשות חוץ מזה. ניסיתי את השיטות האלה (במהלך שבועיים)ולא ממש הרגשתי שיפור. עוד נקודה למחשבה אחד מהכישורים המשמעותיים ביותר מבחינת למידה הוא הריכוז. ריכוז טוב הוא המפתח ללמידה יעילה. בעזרת ריכוז טוב אנחנו יכולים לצמצם את זמן הלמידה.

ריכוז, איש, ריכוז... קשב.

עכשיו איבדתי את הריכוז.... האם אתה רוצה עצות נוספות או נותן לנו עצה ?

papylove

New member
לי פעם הסבירו

שאת שיטת השמיניות צריך לעשות על הבוקר איזה רבע שעה ושבועים לא מספיק צריך להתמיד בזה יום יום במשך תקופה יותר ארוכה. ישנה שיטה נוספת של שמיניות והיא לסים שני כסאות במרווח זה מזה ופשוט כמו בדף שאתה מצייר שמיניות ככה להקיף את הכסאות בצורת שמונה. בזמנו כשהילדה היתה בגן הם היו עושים את זה כל בוקר. אם הדבר עוזר אין לי מושג בבית אנחנו לא המשכנו בזה אבל יש אנשים שטוענים שאחרי זמן רב של שמיניות כן עוזר להם.

st peper

New member
הבעיה היא כזאת

אחרי שניסיתי מספר שיטות לא הרגשתי שום שינוי - אני מחפש שיטות מוצלחות יותר להשיג ריכוז מרבי. שיטת השמניות לא נראת לי מי יודע מה - עד לרגע זה לא הבנתי את הקשר בין שיטת השמיניות לריכוז. אני מסוגל לעשות את הפעולה הזו בצורה אוטומתית.

למעלה