ריכוז הודעות בודדות ו-

תירתיר2

New member
מה שזה עושה לי כאיש מקצוע

קודם כל האמהות לבדה, בלי קשר לאיזה מן ילדים יש לי, גורמת לי להיות הרבה יותר מחוברת למציאות, לילד ולהוריו. וברור מעל לכל ספק, שההורות המיוחדת הזו עשתה לי המון כאיש מקצוע. אני חייבת לציין שבגלל זה פיתחתי חיבה מיוחדת לטיפול בילדים עם קשיים תקשורתיים, שאני כל כך מבינה אותם ומתחברת אליהם, וכל כך מבינה את מצוקת ההורים.

פאני יצ

New member
ילדים שלנו ורוחות מילחמה

חזרתי אתמול בלילה מישיבת חירות בבית הספר. על הפרק המילחמה בסדם ונשק בילתי כבנסיונלי. מיסתבר שאנו בתי הספר לחינוך מיוחד קשה ניחשבים בתכופת מילחמה לכוח עדם החרחי או משהוא כזה והבית ספר יפתח ליפני הרגיעה. רציתי לישמועה מימחם הורים מורים מה דאתחם . האם תישלכו את ילדחה לבית הספר? ( לנו יהיה מיכלת נגד גזים ) איך סמים מסחה לילד היפר אקתיבי או אותיסת? איך מזבירים להם על החרדה שלנו.( בים שיש פיגה הילדים מעוד לא רגועים מה יהיה במילחמה?) בתיקבה שזה שעלה היפותיתית לילה טוב ושקת פאני

yankale

New member
רשת חינוך ישראלי

האם יש לכם מושג על רשת "חינוך ישראלי"? היכן זה נמצא ? יכול להיות שזו תשובה לרשת חינוך חרדי.

da dalia

New member
../images/Emo99.gifמפגשים חברתיים בנהריה

שלום לכולם, מתארגנת קבוצת ילדים בני 5-11 עם קושי ביצירת קשרים חברתיים עם ילדים הקבוצה נפגשת בימי שני אחר הצהרים בין 16:30-18:30 בנהריה בטאבון בלול לפרטים: יניב 054602212

תירתיר2

New member
שיטת טיפול-סיפור חיים

האם שמעתם על שיטה כזט לטיפול באוטיסטים בתפקוד גבוה? מכינים לילד ספרון שבו מסופר על עצמו (עם כיתוב/ תמונות-בהתאם לרמת הילד) על המשפחה, הגן וסיטואציות יומיומיות, ומכניסים שם גם מצבים בעייתיים עבור הילד- למשל אם פוחד מממשהו וכו´, בצירוף פתרונות אפשריים. הכל כתוב ומצויר ומוחשי, וכל יום מקריאים עם הילד וחוזרים במצבי לחץ- זה מקנה לו ביטחון ומרגיע אותו, ועוזר לו להכיר את הסביבה. מה דעתכם?

Diana M

New member
אין לי מושג מה זה ../images/Emo12.gif

אולי..זה..? מצורף קישור. ועוד אחד שם תוכל לחפש, אולי משהו יתאים..

נונינה

New member
נשמע לי..............

רעיון טוב. בגדול תמיד טוב לעבור עם הילד באיזו שהיא צורה על סדר היום - זה אכן מקנה להם ביטחון, על חוויות יומו - עיבוד נוסף של החוויה , ונושאים שמעסיקים אותו במשך היום - פחדים התמודדויות והצלחות. אצל הילד שלי הלמידה החזותית היא אכן הכי חזקה. וספר הוא מדיה טובה להעביר מסר. אנחנו לא עובדים כך באופן מובנה אבל אני למשל תמיד מחפשת בספרי ילדים ספרים עם נושאים שאקטואלים לילדים שלי (גם ל"רגיל") כאשר יש יכולת הרחבה הספר לא חייב להיות על הילד, מספיק שהוא על נושא המדבר אל הילד. למשל הספר "סיפורו של משולש ורוד" שקניתי לקראת שילוב בגן רגיל. אגב אנחנו גם הוספנו לספר קטעים שחשבנו שחשובים לילד שלנו והרחבנו את הסיפור.

Diana M

New member
ברוכה הבאה דליה, רעיון נהדר../images/Emo70.gif

שווה אפילו להגיע למי שאינו ממש מנהריה אלא גם מהסביבה. אגב, חפשי בארכיון , כבר היתה הודעה דומה על נסיון לגבש קבוצה למתבגרים באזור, אולי תוכלי ליצור קשר עם הכותבת ולראות איך זה מתפתח. או שתפני אלי במסר פרטי ואתן לך את הפרטים שלה. בצלחה!

א רויטל

New member
זו באמת התשובה

זוהי רשת שפתחה קבוצת אנשי עסקים כתשובה חילונית ברמה לרשת של ש"ס. לפי כתבה שראיתי בטלביזיה יש להם כרגע רק 6 גנים שלפי מיטב זכרוני רובם נמצאים בפריפרים . נדמה לי שיש להם אתר באינטרנט . נדמה לי שהם קוראים לעצמם חי"ש.

Diana M

New member
פאני העלית נושא כל כך חשוב

כיצד באמת מתמודדים ילדים בעלי צרכים מיוחדים במצבי משבר ולחץ. כמה זה משפיע על התפקוד היום יומי שלהם וכמה אנחנו אנשי הצוות וההורים יודעים או לא יודעים להבחין מה הוא השלכה ישירה של מצב לחץ נתון ומה לא. איך חובשים לילד מסכה, איך מסבירים לו שצריך לשבת בחדר אטום. שאלות כל כך מעשיות וכל כך חשובות. בכל מוסדות החינוך מתבצעים תרגילי ביטחון, ירידה למקלטים, פנוי וכד´. אך במסגרות מיוחדות יש צורך בהכנות נוספות. לדעתי יש צורך לבצע ממש סימולציות לשעת אמת. כולל מסכות שתהיינה מוכרות בנוף הגן ותירגול חבישה שלהן, כך שבזמן אמת זו לא תהייה הפעם הראשונה שילד רואה מסכה. אמנם את ה"אמיתיות" אסור להוציא אלא בהוראה פיקוד העורף , אך לדעתי ניתן ורצוי באמצעות רכז הביטחון של המסגרת לדאוג לדגמי דמו אותם יהיה ניתן לתרגל בהשגחת מבוגרים. עצוב? ועוד איך, אך זו באמת המציאות העצובה שלנו.

הבת שלי לא תסכים לחבוש מסיכה

וזה בוודאות. כמו כן אם היא תראה אותנו במסכות, אני לא רוצה לחשוב אפילו מה זה יגרום לה. אם חלילה נגיע למצב כזה, אמרתי לבעלי שהוא יהיה עם הבנים ויעשה מה שצריך, ואני אחבק את הילדה המקסימה שלי ונמות ביחד.

Diana M

New member
מצב חרום

שיריתה יקרה, איזו אמירה קשה וכואבת זו. את אמא נהדרת, אך אין צורך למות , לא את ולא בתך המקסימה. חישבי, האם היא מוכנה להתחפש בפורים למשל? האם את יכולה להתחיל לשחק איתה משחקי כאילו עם המסכה? לשם כך המסכה צריכה להפוך לחפץ מוכר, לא מאיים ולהתקדם אט אט עד מוכנות לחבישה. כנ"ל לגבי לראות אתכם עם המסכה. כמו כן שווה לבדוק בפיקוד העורף האם ישנם עזרים נוספים מלבד המסכה אשר יכולים לתת מענה במצבים כאלה. דברי גם עם הצוות בבית הספר, ראי מה הם יכולים לעשות בנדון לטובת ההכנה. שלא נדע, אך להערך חייבים. דיאנה

נונינה

New member
אם יש לכם ממד בבית יש מערכת

סינון לממד שכשהיא מופעלת לא צריך ללבוש בו את המסכות.

למעלה