ריכוז הודעות בודדות ו-

קוכולין

New member
להכפיל את שכר המורים!

שלום לכולם, מרצ יוצאת בתוכנית מהפכנית חדשה, שעיקרה שיפור מעמד המורים (כולל מורי חינוך מיוחד) על ידי הכפלת שכרם. כך, במדינת ישראל, תהיה גאווה בלהיות מורה, ויותר אנשים איכותיים ימשכו למקצוע. כך נהפוך את המורים למגזר איכותי ומשפיע בחברה הישראלית, כפי שראוי ומגיע להם להיות. בנוסף לכך מציעה מרצ צעדים נוספים, הקשורים גם לטיפוח החינוך המיוחד. אני מפרסם את הסעיפים הרלוונטיים במצע: הבטחת שיפור דרסטי במעמד המורים והכפלת שכרם: גם אם ייעשו כל הצעדים שלעיל, וישפרו במידה ניכרת את רמת החינוך בישראל, לא יהיה בהם די אם לא ישתנו כליל תנאי השכר של המורה. ההוראה חייבת להפוך למקצוע מועדף בעיני רבים וטובים, ולהתחרות במקצועות מועדפים אחרים. כל זה לא יקרה בלי עלייה דרמטית בשכר המורות והמורים, שתחול על-פי העיקרון של "נותנים יותר, מקבלים יותר". המורים ישקיעו יותר שעות בבית-הספר במסגרת יום לימודים ארוך, ומשכורתם תוכפל. ומה הצעדים שמרצ רוצה לבצע בפועל? החלת חוק חינוך חינם מגיל שנתיים ועד תואר ראשון. הכול יודעים היום, שכל עיכוב בחינוך הילדים הוא לרעה, ואם בגיל מוקדם מאוד כבר מסתמן הפער, יהיה קשה מאוד לגשר עליו במועד מאוחר יותר, והוא יישאר בעינו ועוד יעמיק בהדרגה. החלת יום לימודים ארוך: ישראל תלך בעקבות רוב מדינות העולם ותנהיג יום לימודים ארוך. יצירת סדר עדיפויות מערכתי חדש והוגן: מערכת החינוך תעבור לסדר עדיפות חדש על-פי העיקרון של "עומק הטיפוח כעומק הקיפוח". אין שום הצדקה להקצאות יתר במגזר החרדים ובמגזר המתנחלים. בראש סדר העדיפויות יעמדו ערי הפיתוח, שכונות המצוקה העירוניות והמגזר הערבי. הקטנת מספר התלמידים בכיתה: יוקטנו הכיתות הגדולות, וכיתה לא תכיל יותר מ-32 ילדים. הוכח כי כיתות גדולות במיוחד מקפחות את התלמידים, ושוללות מן המורות והמורים את האפשרות ללמד באופן ראוי ותכליתי הבטחת מסגרות לימוד קטנות לחיזוק תלמידים מתקשים: יום הלימודים הארוך יתבסס על מסגרות לימוד קטנות, שנועדות למתקשים כדי לחזקם, ועל-פי הצורך גם יתבסס על לימוד פרטני למתקשים במיוחד. שילוב ילדים בעלי צרכים מיוחדים: על ילדים בעלי צרכים מיוחדים להשתלב בחינוך הרגיל, ולצאת מן המסגרות הייעודיות. רק במקרים בודדים ויוצאי-דופן, בלית ברירה, יופנו ילדים לחינוך המיוחד. אכיפת חוק חינוך חינם: החינוך בישראל יהיה חינוך חינם לכול, פטור לחלוטין מתשלומים נלווים, שהם היום תשלומים גבוהים מדי. חידוש מפעל ההזנה לתלמידים: יום הלימודים הארוך יכלול בתוכו מפעל הזנה לכול. היום, בתנאי המצוקה שנוצרו, הזנת התלמידים היא חיונית מאי-פעם. הבטחת שימוש במחשבים וחיבור לאינטרנט: כל בתי-הספר יחוברו לאינטרנט; התקנת הרשת ואחזקתה יהיו על חשבון המדינה. הדאגה לפריפריה הרחוקה מחייבת גם השקעות ניכרות באמצעים של "לימוד מרחוק". הבטחת תוכנית ליבה בחינוך: התוכנית תחייב את כל מוסדות החינוך המתוקצבים במדינה, לזרמיהם השונים - לרבות הזרמים החרדיים של ש"ס ואגודת ישראל. תוכנית הליבה תהיה מורכבת מלימודי היסוד - עברית, אנגלית, מתמטיקה ואזרחות, והתקצוב הממלכתי של המוסדות יותנה באימוץ הליבה. השקעה מיוחדת בשפות היסוד: הכול מדברים על הצורך בתגבור לימודי היהדות, והצורך הזה הוא נכון ורצוי. עם זאת, עתידה של ישראל ושל הדורות הצעירים טמון בקידמה, ולא תהיה כאן קידמה בלי השקעה מיוחדת בשפות היסוד - מדעים (בעיקר מתמטיקה), עברית, אנגלית ופילוסופיה. הורדת שכר לימוד במוסדות ההשכלה הגבוהה: שכר הלימוד במוסדות להשכלה גבוהה בישראל הוא מן הגבוהים בעולם ואולי הגבוה מכולם. חוק חינוך חינם יחול על הלימודים לתואר ראשון. שכר הלימוד לתארים מתקדמים יירד ב-50% לפחות, כפי שהחליטה ועדת וינוגרד, שמונתה על-ידי שר החינוך ממרצ, ומסקנותיה אומצו על-ידיו. הבטחת קיומן של תנועות הנוער על-ידי הקצאת התקציבים הדרושים לפעילותן והבטחת מעמדן במסגרת מערכת החינוך וברשויות המקומיות. מרצ רואה חשיבות מיוחדת בתפקיד שממלאות התנועות בחינוך הנוער לעשייה ציבורית ולמעורבות ערכית פעילה בנושאים העומדים על סדר היום הציבורי בישראל. תנועות הנוער האידיאולוגיות מהוות נדבך מרכזי בחינוך הערכי במדינת ישראל. מרצ תפעל להסדרת מעמדן של תנועות הנוער ולהגדרתן בחוק. מרצ תפעל למען חלוקה שוויונית של המשאבים המוקצים לנושא זה בין תנועות הנוער, על בסיס קריטריונים אחידים של היקפי פעילות ואופי הפעילות, ותמנע אפליה מכל סוג שהוא בין התנועות השונות הן ברמת השלטון המקומי והן ברמה הארצית.

בנציג

New member
חינוך מיוחד בבריטניה

שלום לכולם, האם למישהו יש נתונים לגבי הקוד האתי בחינוך המיוחד מחוץ לישראל, במיוחד בבריטניה. קוד זה נקרא (ככל הידוע לי) "OPERATIVE".זקוק לעזרת מי מכם/ן נואשות.תודה בנצי.

עמיקםרז

New member
../images/Emo32.gifפורום משפחות אנשים עם פיגור

שלום רב, אני אב לאדם עם פיגור שכלי בן 30 המתגורר במעון "בית-אורי" בעפולה. ברבות השנים השתלבתי בפעילות ציבורית אינטנסיבית סביב נושא הפיגור השכלי. במסגרת פעילות זאת אני משמש כאחד התורנים המפעילים את הקו החם של אקים "הורים למען הורים" (טלפון 1-800-399333) שבו יכולים בני משפחה של אנשים עם פיגור שכלי ואחרים לקבל מידע, יעוץ ותמיכה בנושא הפיגור השכלי. מצאתי לנכון לבקש לפתוח את פורום למשפחות אנשים עם פיגור, כדי שישמש ערוץ נוסף להידברות בתחום זה ומקור לתמיכה, עידוד ומידע. כתובת הפורום: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=686#

חילש

New member
אין כמו בבית - ואלה ../images/Emo82.gif

אין כמו בבית קרן חדשה תסייע להורים לילדים בעלי מוגבלויות לטפל בהם בבית, במקום לשלוח אותם למוסדות; המדינה, לעומת זאת, מעדיפה לתמוך במוסדות ופנימיות למפגרים במקום באנשים פרטיים להמשך...

עמיקםרז

New member
פטור להורים ממס על חיסכון

קיבלתי היום בדואר אלקטרוני את ההודעה הבאה: "ב-01.01.2003 נכנסו לתוקף תקנות מס הכנסה, לגבי תוכניות חסכון הוטל מס של 10% עד 15%. לידיעתכם, הורים לילד/ה נכה זכאים לפטור לצורך קבלת הפטור יש לפנות למשרדי מס הכנסה באיזור מגוריכם, להציג מסמכים רפואיים על מצב הילד/ה ולמלא טופס בקשה לפטור. לאחר קבלת האישור יש להציגו בפני פקיד/ת הבנק וזה יפטור אתכם ממס. אנא העבירו מסר זה הלאה." לא ניסיתי עדיין להעמיד זאת במבחן המציאות. אשמח אם מישהו שכן ינסה גם יספר לכולנו את התוצאות.

Diana M

New member
צר לי איני מכירה את הנושא

אך אני מניחה כי תוכל להכנס לאתר משרד החינוך הבריטי ולקבל מהם ללא בעיה מידע בנושא. אשמח לשמוע מה העלית בנושא בצלחה דיאנה

Diana M

New member
בהצלחה רבה עמיקם, אין ספק

כי מדובר בפורום חשוב מאוד.

smaj

New member
תגובה

שלום! אני קצת מתנצלת על התגובה המאוחרת אבל חשוב לי "להקפיץ" את ההודעה הנ"ל ולמצוא עוד תגובות. בתור מי שמסיימת אוטוטו תואר ראשון בחינוך מיוחד המצע של מרץ בנושא החינוך מאוד רלבנטי עבורי, כמו עבור כל מורה אחר. כולם כבר יודעים שהחינוך צריך לקבל מקום גבוה יותר בסדר העדיפויות וכחלק מהעניין, חשוב מאוד להעלות את מעמד המורים. אני באופן אישי אצביע למרץ כי אני בעד הרבה דברים אחרים שהם עושים ואני חושבת שנורא חשוב לתת להם את ההזדמנות לשנות, כי הם באמת מוכיחים שהם עושים דברים. אומנם, קצת ביזארי בעיני שאי פעם כל מה שכתוב במצעם יתממש (נראה יותר כמו חלום מתוק ותו לא) אבל אני מציאותית ואופטימית, ואני יודעת שגם אם חלק מסויים יצליח לבוא לפועל (לא נראה לי שהכל)- כמו הקצאת משאבים גבוהים יותר לשילוב- היה שווה לי לתמוך בהם. חבל שהתוודעתי לתוכניתם רק דרך הפורום וזה לא כ"כ ידוע לכלל הציבור..

ים ים ים

New member
המצע של מרץ

כל הכבוד למצע של מרץ. אך עדיין מדובר בתעמולת בחירות. כולנו יודעים שאין סיכוי לשינוי בעתיד הקרוב. אני הייתי מסתפקת בהורדת מספר תלמידי הכתה. ובטיפול מעמיק באלימות. מתן אפשרויות לנקוט בסנקציות כלפי תלמיד שסרח.דבר שנלקח מעם המורים לאט לאט אבל ביסודיות.

למעלה