ריכוז הודעות שנפתחו

עמיקם10

New member
אז איפה לספר על מושב נתיב העשרה..

שהיום אחרי הצהריים - היינו בו שנית לאחר - 30 שנה.
המושב פונה מחבל ימית..ונמצא כעת על גבול 67 -ומפרידות בינו לבין ג'יבליה 4 חומות שאמורות להגן עליו.
אז מה אתם מציעים.?

יוליקה

Member
מנהל
הבוקר שלי מתחיל עם חיוך גדול

בתי הצעירה...הקטנה שלי נולדה הבוקר לפני 36 שנים...
ולקטנה שלי יש כבר 2 קטנים...כמה אושר היא הביאה לחיינו...
ילדה שכל חייה חיוך אחד גדול... איזה כיף לנו!!

בוקר טוב. אני הראשון היום ?

דבר ראשון שראיתי בעיתון הבוקר הוא תקציר המתווה ל-"שיוויון בנטל".
בשורה התחתונה: הכל קישקוש.
מה הולכים לעשות מול החרדים בנושא הגיוס לצהל, וכמובן שזה לא רק שהכל הפך להיות בדיחה עלובה, החרדים לא מתכוונים בכלל להתגייס.
מה זה "ייעדי גיוס" ? אם חוק שוויון בנטל, אז גם "יעדי-גיוס-לחילוניים" כולל דחיית שירות עד קבלת פטור.
החרדים צריכים להתגייס כמו כל אחד בלי תנאים ובלי תרוצים, ולא, שיתקנו את חוק השבות, וישללו מהם את זכויות האזרח כולל כל ההטבות והם יהיו תושבים בלבד.

על מה שלא מדברים, זה מה הם יעשו למקומות שהם יגיעו בין אם זה שירות צבאי או שירות אזרחי.
לא מספרים לנו איך הם יהפכו את בסיסי צהל ומקומות העבודה למקומות שלחילונים לא יהיה מקום, כי הרי הם דורשים את מה שהם מכירים מהבית.
פריבילגיה שלא קיימת אצל החילוניים.
לצהל לא מענין מהיכן מגיע החילוני ואיך נוהגים אצלו בבית. בצהל כולם יהיו כמו כולם כי צהל הוא כור ההיתוך.
פתאום אצל חרדים, הם קובעים איך ומה יהיה. הם עושים לנו טובה אם מקצתם יואילו להתגייס, על תנאי, ולתקופות קצרות.

בקיצור, שוויון בנטל לא יהיה, הכל הפך לבדיחה אומללה ביותר.
ומי שיפגע מכל זה, הוא בטחון המדינה.
יש לי חשד כבד שהדתיים יעשו הכל שהמשיח יבוא, כי לפי אמונות ההבל שלהם המשיח יבוא רק אחרי הרס וחורבן גמור (6.000.000 לא מספיקים להיחשב הרס וחורבן)

ואם הוא לא יבוא ???
החילונים שהם הרוב במדינה, ימשיכו להיות חוטבי עצים ושואבי מים של בטלני הישיבות, ומתפלאים מדוע רבים מחליטים להפוך כיוון ולהגר.
מי שישאר במדינה הם ערבים,חרדים ועניים וזקנים שאין להם איך לצאת מפה.
והלכה המדינה.
אבל הממשלה לא רואה את הטיטאניק עומדת לטבוע.....

תמשיכו ככה

יוליקה

Member
מנהל
מישהו עשה קורס נהיגה מונעת?

יש לי בשבוע הבא קורס נהיגה מונעת בגלל שתפסו אותי במכמונת מהירות...
כתוב שבסוף הקורס יש מבחן....
האם אתם יודעים איזה מבחן זה? קשה? קל? ומה קורה אם לא עוברים
עושים קורס חוזר?

יוליקה

Member
מנהל
מפת פלשתין לפי נתניהו - קרית ארבע בחוץ?

אני לא מאמינה....

י מ י ת 2

New member
חזרתי עכשיו מהצגת "אמא קוראז'"

של ברטולד ברכט בביצוע התיאטרון הקאמרי. את התפקיד הראשי שיחקה תיק דיין היתה טובה מאד ומשכנעת אבל אני לא יכולתי להימנע מלחשוב על זהרירה חריפאי. כל דור יש את אמא קוראז' שלו ואת המלחמה שלו. הצגה אנטי מלחמתית מעולה. הרבה חומר למחשבה.

יוליקה

Member
מנהל
נכון שזהרירה חריפאי היא אמא קורז' האולטימטיבי

אבל תיקי דיין שיחקה עמה כל כך הרבה שנים שהיא בהחלט
המתאימה ביותר להיכנס לנעליה...
תיקי דיין - בת כיתה שלי מהיסודי.

עמיקם10

New member
בתחילת השבוע שמעתי על ילדים.

"טוב -אז נולדו לי ילדים..אז מה עושים איתם ?".
זו שאלה גדולה שכל אחד צריך להתמודד איתה. ובניגוד למשפט שאמר לי חבר טוב- ילדים לא גדלים לבד.
----------------------
ולא בדיוק קשור- אבל העימות של ספיר סבח עם אדם וורטה-מראה שחינוך ילדים זו מטלה קשה.
הסבא של אדם וורטה-[או קרוב לזה] הוא ברוך בן יהודה אביה של נתיבה..שהיה מנהל 'גימנסיה הרצליה' אותו בנין שאני עוד היספקתי לראות ונהרס..כדי לבנות את מגדל שלום. מי שלמד ב'הרצליה' נחשב למלח הארץ..ומי שלא..בלשון המעטה אז לא.[לא נחשב].

בקר טוב לכלם! תודה על תשומת לבכם !

היום קצת יותר טוב לי, מתחילה לדרוך מעט על הרגל!

מאיר, הבנתי למה את מתכוון, היה לי כזה כששברתי רגל, הבעיה שלי היא , כשאני מורידה את הרגל, היא פשוט נרדמת וזה עושה לי כאבים כמו סכינים! הכדורים מעט מאוד עוזרים !

יוליקה תגידי לבעלך בשמי ,שפיזיוטרפיה מאוד מאוד עוזר, הטיפול ממש הצלה, נכון שבטיפול ראשון אין עדיין תוצאות, אבל אחרי כמה פעמים , מתחילים להרגיש הרבה יותר טוב. שינסה, אין לו מה להפסיד !!!

אחרי הצהריים , יש לי תור אצל רופא מומחה מטעם מכבי, אני אומנם משלמת לו , אבל אני מקבלת החזר חלק ממכבי !

יוליקה

Member
מנהל
תודה לאה.

הבוקר כבר קצת פחות כואב, הוא הולך לעשות צילום
ומשם ניראה מה יוחלט....

גם לך בהצלחה אצל המומחה.

היום אנחנו ביום "קרחצן"......

אשתי שואלת איך זה שכשכואב לי משהו, אני לוקח את זה בקלות. אני עונה לה: אז מה? שאבכה?

אם הכאבים זה כמו שריר שנתפס אז יש פתרון אחד וזה למתוח את הרגל,
והשני כדורים שנקראים באופן מפתיע anti leg cramps box of 50 cap cf אני חושב שזה משהו על בסיס מגנזיום.

רק צריך גם מול המומחה להפעיל שיקול דעת. כל אחד מכיר את עצמו.
הביקור האחרון שלי אצל קרדיולוג נגמר אחרי שהוא טען שאין לי אי ספיקת לב, כאשר יש לי מסמכים מבדיקות יסודיות בבית חולים כולל בכל המכשירים המתקדמים ביותר שיש לי 45% אי ספיקת לב. ויש לי בבית מכונה "מחולל חמצן" שאני משתמש בה לפחות פעם בחודש. וזו איננה בעיה הפיכה, זה לכל החיים.

מצד שני אחרי שני ניתוחי אבנים בכליות, הלכתי לאורולוג חיצוני והוא אמר לי שאצלו לא יהיו שום ניתוחים, יש תרופה שממיסה את סוג האבן שלי (המכונה כורכר). מאז עברו 8 שנים והכל בסדר.

עלתה לי מחשבה שיש ניתוחים שהם נעשים לא מחמת טובת החולה אלא לצורך תירגול של רופאים (חדשים? מתמחים?).

אבל לא חשוב, איכות החיים נקבעת גם בהתנהגות של בן-האדם.
אז אמרה מיקי קם פעם שאם היא קמה בבוקר ושום דבר לא כואב לה, סימן שהיא מתה......
אז בהחלט מותר "קרחצן" רכשנו את הזכות הזו ביושר, ומצד שני לקחת את החיים בקלות, הרי בלאו הכי לא חיים פעמיים (חוץ מג'יימס בונד) ובסוף זה נגמר.

יוליקה

Member
מנהל
נכון מאיר...מותר לנו לעשות קרחצן...

בעלי מקבל באופן קבוע כדורי מגנזיום...ומחליף בין 2 סוגים בכל פעם שהכאב חוזר...
לי יש מפעם לפעם כאבים בברך אבל כדור אחד של ארקוקסיה פותר לי את הבעיה....

יוליקה

Member
מנהל
לדעתי, היום הילדים שלנו משקיעים יותר

בילדיהם מאשר אנחנו השקענו בהם.

עמיקם10

New member
כשהיינו ילדים שמענו על אמא שרוצה רופא.

או לפחות עו"ד.מי משקיע בילדים שלך..השכנים שלך? יש בתי ספר אנטרוסופי- ולצערי יש לי לאחד קשר..ואני מודה שאת צודקת. יש גם בית ספר דתי כנ"ל -ואת שוב צודקת. למזלי השלישית..הלכה בדרך הרגילה..ואת שוב צודקת.
וכעת להיסטוריה.
בשנות ה-50 הנח"ל פשוט גזל את הילדים מהבתים באמצעות הכשרות שהיו חיקוי והמשך להכשרות הפלמ"ח. הדור הזה חלף מהעולם [אם כי שמעתי אתמול על גריעינים עירוניים-אבל אלה מקרים בודדים]. קיימות ההתנחלויות שרואות עצמן כהמשך ההתיישבות והנוער שלהן...בינתיים מי יודע..[ואולי זה לא שייך לנושא]
עד כמה שידוע לי רוב הנוער בארה"ב ובכלל במערב- לומד בקולג' ובאוניברסיטה- ואילו אצלנו אחוזי הלומדים חינוך גבוה לא מגיעים לשיעור שם. ואנו רואים את זה בשיעור של אלה שלמדו בארץ.
ובסוף נזכיר את תלמידי הישיבות..שגם מקבלים כסף- ותמיכה- ומעניין מה השיעור שלהם מול החברה החילונית.
קבוצה כזו כמובן אינה קיימת במערב-למעט אצל היהודים- וזה בעצם אותו דבר.
יללה בי..

הדסהש1

New member
אנו היינו אצל רופאת עיניים...בעלי

החל לא לראות בעין אחת...מסתבר שיש לו קטרקט בשתיהן...
הוא נבהל?כי שלנים צחק עלי שאני מבקרת יותר אצל
רופאים...היא הרגיעה אותו שזה גם הגיל והסכרת...שלחה לאולטרסאונד
לעיניים ויתכן שיצטרך ניתוח...לא משעמם בגילינו...

יוליקה

Member
מנהל
הדסה, אחרי הניתוח הוא יראה יותר טוב

ולא יזדקק כמעט בכלל למשקפיים....

למעלה