ריכוז שאלות לגבי זכויות יוצרים

ריכוז שאלות לגבי זכויות יוצרים

אני מציע שתרכזו את השאלות האופייניות לגבי זכויות יוצרים - בקשר לשואה, כמובן - ואני אעביר אותן הלאה ואביא את התשובות שניתנו. במקביל, ההנהלה יכולה להעביר אותן להנהלת הפורומים כדי לקבל גם את חוות דעתם של עורכי הדין שלהם.

לגבי הסיפור על הארגז באושוויץ

שנמכר למוזיאון בארה"ב קיבלתי את התשובה דלהלן. אמשיך להביא לכם חוות דעת של משפטנים כאשר אקבל אותן. הנה: ו☼ 10:02 | 13/07/07 • לגבי ארגז התמונותו igalgolan ו 10:57 | 13/07/07 לכאורה אם מדובר בתמונות משפחתיות ההנחה היא קודם כל שהן פיזית שייכות למשפחה המצולמת. יורשים של אותן משפחות מצולמות יכולות לבקש את התמונה הפיזית חזרה. זכויות היוצרים בתמונה שייכות או למשפחה ששילמה עבור הצילום או למי שצילם את הצילום (צלמים בחנות שהיו עוסקים בצילומים משפחתיים באותה תקופה לא מכרו את זכויות היוצרים שלהם בצילום אלא רק צילומים פזיים). לעומת זאת מי שצילם את התמונה הפיזית (במוזיאון לאחר שהתמונה נרכשה על ידי המוזאון) לאחר שנים יש לו את זכויות היוצרים בצילום החדש שצילם (בתנאי כמובן שעשה זאת ברשות בעל התמונה המקורית). לכן אם בית משפט יחליט שצילום פיזי ישן מסוים שייך למר X ולא למוזיאון מצבו החוקי שלהצילום החדש שנעשה בהרשאת המוזיאון לא יהיה ברור ולכן גם זכויות היוצרים שלו לא יהיו ברורות. כמובן שכל האמור לעיל הוא בראשי פרקים מקוצרים בלבד, עורך דין שינסה לטפל בשינוי המצב הקיים יצטרך להשקיע מאות אם לא אלפי שעות עבודה בין השאר לבירור השאלות הקנייניות והיצירתיות במדינות השונת המעורבות. יגאל גולן

בנושא התמונות מאושוויץ

מוזיאון השואה בוושינגטון ומכון פריץ באוור במינכן עשו עבודת מחקר. לאחר סריקת שני צידי התמונה,ניסוי לברר מי המשפחות לפי הכתיבה על גב התמונה. ניסו חמצוא בני משפחה כדי לזהות את הפנים. שלחו חוקרים לכל העולם וראיינו ניצולים. אחת הסיפורים המרגשים שמצאו 150 תמונות של חתונה בגטו בנדין. החתונה היתה של הבת של החזן קופולוביץ. מספרים שביקשו מהזן שיגיד "קדיש" על עצמו ומייד רצחו אותו. הם מצאו את אחות הכלה בירושלים החוקרים ראיינו אותה ואחר שבוע נפטרה. הבת של אותה אישה פנתה אלי לקבל את עותקי התמונות, לאחר אישור של המוזיאון היא קבלה אותם. העיתומאי מנחם מיכלסון התחיל לכתוב ספר לפי דרישת המשפחהץ הוא בא אלי הבייתה כדי לקבל חומר. כל העברת החומרים נעשו באישור. כל התמונות מאותו ארגד מוצגות באושוויץ במבנה שנקרא "סאונה" על הקיר. רשומים בצידי הממונה פרטים. בתמונה הסאונה באושוויץ

בהמשך, הרי עוד שאלה ותשובה

אני מקווה שאינני משגע אתכם בנושא זה ואוסיף, כמובן, עוד: ו 10:57 | 13/07/07 • לא התייחסת לתקנת השוקו גרשון לב ו 10:09 | 14/07/07 קיים סחר גדול כיום בפריטים מהשואה, למשל ב- E-bay ועוד. ויש סוחרים המתמחים בכך. שאלה היא מה דינו של אדם שרכש פריט בתום לב ובתמורה. האין רכישה זו מקנה לו זכות יוצרים לגבי הפריט ? • תקנת השוקו igalgolan ו 10:19 | 14/07/07 כפי שאמרת היום יש שוק ואולי היום תקנת השוק פועלת. המכירה של הארגז לא נעשתה בשוק. יש גם מספר (נמוך יחסית) של פסקי דין במדינות שונות המצווים על החזרת יצירות אומנות שנמצאו במוזאונים, לדעתי המצב המשפטי של ארגז התמונות דומה לאותן יצירות אומנות. יגאל גולן

7575

New member
מספר שאלות

האם רשאי אדם להיפגש עם סוחר פירטי שואה לצלמם באישורו ולהפיצם ברשת או בכל מקום אחר. בידיעה שהתכן שהפריטים ימכרו בעתיד לאדם לא ידוע שאיננו יודעים מיהו ומהם רצונותיו בקשר לפרסום הפריטים האם רשאי אדם להוריד מאתרי מכירות פומביות ברשת האינטרנט תמונות של פירטי שואה ולהפיצם ברבים אשמח לקבל תשובות לשאלות בתודה מראש 7575

schlomitsmile

Member
מנהל
לעניות דעתי הבלתי מקצועית כל תמונה שמפורסמת ברשת (למשל באתרי מכירה) נמצאת כבר ברשות הרבים, ולא יכולה להיות טענה נגד מישהו שמפרסמה באתר אחר.

פרסום באינטרנט אינו מבטל את זכות המפרסם

הוא אכן פונה לרבים, אך אינו מוותר בכך על זכותו. שאלה אחרת היא מהי זכותו. הנושא מורכב ואני מציע להמתין לתשובות נוספות שאקבל.

ובהמשך, צרור של תשובות, של מר עופר בן אברהם,

שהוא מומחה לתחום זה: 1. אני מניח, שעיסקה בסכום של 10 מיליון דולר בין "יד ושם" לממשלת ארצות הברית נעשית באמצעות עורכי דין. מכאן שכל הפרטים לגבי זכויות היוצרים נקבעו בהסכם, ואני קטונתי מלקבוע למי הן שייכות. 2. רכישת יצירה, כשלעצמה, אינה מקנה לקונה את הזכויות בה. 3. ככלל, זכויות ביצירה שייכות ליוצר, אלא אם הוסכם אחרת. 4. הזכויות בצילומים שנעשו לפי הזמנה ותמורת דבר ערך שייכות למזמין, אם לא הוסכם אחרת (ראה סעיף 5 (1) (א) לחוק זכות יוצרים). 5. ככלל, זכויות יוצרים ביצירה פוקעות לאחר שבעים שנה מתום שנת מותו של היוצר (סעיף 5 (3) ו- (4) לפקודת זכות יוצרים). 6. זכויות יוצרים בצילומים פוקעות בתום 50 שנה מיום יצירת התשליל (סעיף 21 לחוק זכות יוצרים). 7. אין הפרת זכות יוצרים בעשיית העתק חזותי (כגון ציור או צילום) ופרסום העתק כאמור של יצירה אדריכלית, וכן של יצירת פיסול ויצירת אמנות שימושית ("מלאכת אמנות" בלשון החוק) אם היא נמצאת דרך קבע במקום או בבניין ציבורי (סעיף 2 (3) לחוק זכות יוצרים). אני מצפה לתגובה נוספת ואז אביא אותה. דבריו של עופר מבהירים כמה וכמה סוגיות. ========================================== נשלח על ידי: גרשון לב אל: עופר בן אברהם תאריך: 13/07/2007 18:34:20 שלום עופר שאלתי בפורום שאלות שונות לגבי זכויות יוצרים בפריטים הקשורים בשואה. הנושא התעו

elo fan

New member
אמת

יש להוסיף בסעיף 7 שאין הפרת זכות יוצרים כל עוד זה נעשה לשימוש פרטי בלבד ולא מסחרי הווה אומר, לצלם פסל ברחוב ולהדפיס גלויות למכירה אסורה בהחלט

החוק, elo, אינו כולל הגבלה זו

הנה לשון החוק: 2. (1) זכות יוצרים ביצירה תיחשב כאילו הופרה ע"י כל אדם אשר שלא בהסכמת בעל זכות היוצרים עושה מעשה שהזכות הבלעדית לעשייתו נתונה בחוק זה לבעל זכות היוצרים: בתנאי שהמעשים דלקמן לא יהא בהם משום הפרת זכות היוצרים: — (III) עשייתם או פרסומם של ציורים, שרטוטים, פיתוחים, או צילומים של יצירת פיסול או מלאכת-אמנות, אם דברים אלה נמצאים באופן קבוע במקום או בבנין ציבורי, או עשייתם או פרסומם של ציורים, שרטוטים, פיתוחים או צילומים (שאינם מסוג שרטוטים או תרשימים ארדיכליים) של כל יצירה ארדיכלית אמנותית;

והרי עוד תגובה של עופר

אסביר אותה ואתייחס לכל הנושא במרוכז אח"כ: עופר בן אברהם תגובה: זכויות יוצרים בפריטים מהשואה. למיטב הבנתי, זכויות יוצרים (בניגוד לנכס נד) אי-אפשר לרכוש בלי הסכמת בעלי הזכויות האמיתיים, אף אם הרכישה היא בתום לב ובתמורה.

elo fan

New member
למי הוא מתכוון...

"בעלי הזכויות האמיתיים".........הצלם או המצולמים?

תגובה

כאשר אדם מזמין צילום, - הזכויות הן של המזמין; כאשר צלם מצלם על דעת עצמו, - הזכויות הן כמובן שלו.

7575

New member
גרשון.זה תלוי בהסכם שנערך

ברוב המקרים התמונה של המזמין.אבל הנגטיבים נשארים אצל הצלם.

elo fan

New member
תחשוב לרגע...

מדוע לכל הרוחות אספנים משלמים מאות ואלפי דולארים לתמונה בודדת? התשובה היא שהקונה הוא היחיד שיכול להשתמש בתמונה באופן מסחרי עם זה פוסטר או ספר עם תמונות על השואה ולא אף אחד אחר ללא רשות כמובן.

תבחין בבקשה בין תמונה לצילום

ולגבי צילומים מתקופת השואה, - אין לאיש זכות יוצרים, מאחר וחלפו 50 שנה, כפי שהוסבר הן בדבריו של מר בן-אברהם והן בסיכות שכתבתי, כולל נוסח החוק שהבאתי .

elo fan

New member
שים את מר בן אברהם על הקו

לא משנה עם זה 50 שנה או 100 שנים אם אתה משתמש בתמונה/צילום מקורי (מהשואה) שלי ללא רשות אתה תהיה בבעייה רצינית

7575

New member
ero הקפצת לי את הסעיף.אני שולח עוד אחת

ואני בטוח שהיא שלך

למעלה