ובהמשך, צרור של תשובות, של מר עופר בן אברהם,
שהוא מומחה לתחום זה: 1. אני מניח, שעיסקה בסכום של 10 מיליון דולר בין "יד ושם" לממשלת ארצות הברית נעשית באמצעות עורכי דין. מכאן שכל הפרטים לגבי זכויות היוצרים נקבעו בהסכם, ואני קטונתי מלקבוע למי הן שייכות. 2. רכישת יצירה, כשלעצמה, אינה מקנה לקונה את הזכויות בה. 3. ככלל, זכויות ביצירה שייכות ליוצר, אלא אם הוסכם אחרת. 4. הזכויות בצילומים שנעשו לפי הזמנה ותמורת דבר ערך שייכות למזמין, אם לא הוסכם אחרת (ראה סעיף 5 (1) (א) לחוק זכות יוצרים). 5. ככלל, זכויות יוצרים ביצירה פוקעות לאחר שבעים שנה מתום שנת מותו של היוצר (סעיף 5 (3) ו- (4) לפקודת זכות יוצרים). 6. זכויות יוצרים בצילומים פוקעות בתום 50 שנה מיום יצירת התשליל (סעיף 21 לחוק זכות יוצרים). 7. אין הפרת זכות יוצרים בעשיית העתק חזותי (כגון ציור או צילום) ופרסום העתק כאמור של יצירה אדריכלית, וכן של יצירת פיסול ויצירת אמנות שימושית ("מלאכת אמנות" בלשון החוק) אם היא נמצאת דרך קבע במקום או בבניין ציבורי (סעיף 2 (3) לחוק זכות יוצרים). אני מצפה לתגובה נוספת ואז אביא אותה. דבריו של עופר מבהירים כמה וכמה סוגיות. ========================================== נשלח על ידי: גרשון לב אל: עופר בן אברהם תאריך: 13/07/2007 18:34:20 שלום עופר שאלתי בפורום שאלות שונות לגבי זכויות יוצרים בפריטים הקשורים בשואה. הנושא התעו