ריכוז 5 שאלות בנושא ניתוק תושבות, ויזה ומס + תרחיש בונוס

Fellowship

New member
ריכוז 5 שאלות בנושא ניתוק תושבות, ויזה ומס + תרחיש בונוס

1. באופן מכוון לא ביצענו ניתוק תושבות, אני רואה זאת כמו רכישת ביטוח.
במידה ונחזור לאחר פרק זמן קצר יחסית, נצטרך בכל מקרה לשלם + קנסות (שזו הפרמיה של ה"ביטוח"),
במידה ולא נחזור, או שנחזור עם יכולת להוכיח את העתקת מרכז הקיים, לא נשלם דבר (או רק עבור השנה הראשונה).
אם פספסתי משהו, אשמח להארה/הערה (אגב, נניח שלא יוותרו לנו על הקנסות, מישהו יודע מה גובה הקנסות?).

2. אם לא יכירו בדיעבד בניתוק התושבות, פרט לכך שאני אצטרך לשלם את המינימום לחודש כפול מספר החודשים
ובנוסף קנסות (נניח ולא אעבוד), התוספת היא גם שאישתי תצטרך לשלם דמי בט"ל (12%) מגובה השכר שהיא מרוויחה כאן,
מכיוון שהאמנה למניעת כפל מס אינה כוללת ביטוח לאומי (אפילו אם היא תשלם כאן FICA), האם נכון?

3. בהנחה ונקבל פטור מחוק השנתיים, מדוע המעבר מ J1 לגרין קארד הוא בעייתי ובמה הוא מתבטא?
אני מבין שויזת J היא לא Dual Intent, אבל מה המשמעות הפרקטית? התהליך לגרין קארד הוא יותר ארוך ומסובך מאשר מ H1B?

4. במידה ואישתי תעבור ל H1B ואני אאבד את אישור העבודה אבל ארצה לפתוח עם שותפי חברת סטארטאפ,
האם אוכל לעשות זאת רק תחת הויזה הדורשת השקעה לא קטנה והעסקת מספר עובדים אמריקאים או שיש אופציות נוספות?
והאם ההשקעה צריכה להגיע מכיסי? במידה ונגייס משקיעים, זה עונה על התנאי?

5. נאמר לי שתוכנת המס החינמית של Credit Karma תומכת בזרים (כמו Sprintax) - מישהו יודע האם זה נכון?

בונוס
תרחיש מעניין בשאלת ניתוק תושבות

6. נניח ובשנתיים הראשונות לא ננתק תושבות, נשלם לביטוח לאומי, אישתי תהיה בחל"ת.
החל מתחילת השנה השלישית אישתי תתפטר מבית החולים בישראל, ננתק תושבות ונפסיק לשלם לביטוח לאומי,
וזאת במשך 3 שנים. לאחר שיחלפו 5 שנים מאז שעזבנו את ישראל, נחזור לישראל.
במבחן מרכז החיים, האם יחלקו את שתי התקופות כך שהחלק הראשון (שנתיים), בוודאות נחשבנו תושבים,
ובחלק השני (3 שנים) נראה שאכן לא היה לנו קשר עם ישראל, אבל 3 שנים זה מעט מידי זמן, ולכן לא יכירו בניתוק.
או לחילופין יסתכלו על הכל כמקשה אחת, קרי:
לא משנה כ"כ מה היה בתוך 5 השנים, אבל העובדה הפשוטה היא שלא היינו בישראל 5 שנים רצופות,
(עם ביקור קצר של שבועיים בשנה, נניח), ולכן יכירו בהעתקת מרכז החיים?
ברור שהמבחן הוא מהותי ולא כמותי ושהוא מאוד אינדיבידואלי, אבל ככלל אצבע וכשאלה עקרונית, האם בסיטואציה כפי שתארתי,
ההתסתכלות תהיה גלובלית או שיחלקו את התקופות ויפסקו עבור כל תקופה לכשעצמה ויחברו את המסקנות?

oligomerization

New member
נסיון שלי:

1.מסכים איתך (אני פה 5 שנים בארהב – אף פעם לא עשיתי ניתוק תושבות)
2.מסכים איתך – אבל הייתי מחכה לתשובת המומחים
3.ויזה J הוא כמו ויזה תייר בנוגע לגרין קארד... לכאורה ברגע שנכנסת לארהב עם ויזת J או ויזת תייר – אתה בעצם אומר שהמטרה שלך היא בסופו של דבר לחזור לישראל (ויזת תייר – הגעת לארהב לטייל ואז לחזור לישראל... ויזת J הגעת לארהב ללמוד\וכו ואז לחזור לישראל) – לכן כאשר תגיש בקשה לגרין קארד – תצטרך לכאורה להוכיח שכאשר נכנסת לארהב לא תכננת להשאר בארהב... אבל הדברים השתנו (בדרך כלל מאד קל להראות את זה עם אתה מתחתן... פשוט אתה מחכה איזה שנה ואז מתחתן... ואז מראה שהדברים השתנו) – לעומת זאת במצב שלכם – אין לי ספק שהעורכי דין יגידו לכם שעדיף לעבור לויזה H1B לפני התחלת התהליך – מה שכן, יש פה אנשים שטוענים שלא בהכרח... נחכה להם... אבל במקרה הזה, לא נסיון אישי, אלא נסיון של חברים, אני מהמר שהעורכי הדין יגידו לעבור לויזה H1B.
4.לא יודע - מה שכן אם אתה חופר בפורמים הודים - אתה תראה שהיה תקדים של מישהו שעבד בשביל חברה בחו"ל גם ללא אישור עבודה והוכיח בבית משפט שזה מותר.
5.לא יודע
6.לא יודע.

Fellowship

New member
תודה רבה. נחכה כפי שהצעת גם למומחים וגם למי שיש מידע בנוגע

לסעיפים 5 ו 6.
&nbsp
תודה.

miado

New member
ניסיון לענות

דיסקליימר: אני לא מומחה ואין לי מספיק ניסיון. ממליץ להתייעץ עם יועץ מס שראה מקרים דומים לשלכם.

1. בעצתו של יועץ מס לא ביצענו ניתוק תושבות (חשב שהקייס לא מספיק חזק לבקש בעת העזיבה). כמה חודשים לאחר המעבר קיבלנו דרישת לתשלום המינימום לתקופה הזו + קנס קטן (באיזור 10-20 שקלים). הגשנו טפסים לניתוק תושבות, הבקשה אושרה וביטלו את החוב והקנס.

אתה צודק שמדובר בסוג של ביטוח, רק שלא בטוח שהתוכנית ריאלית ליותר מכמה חודשים. אנחנו היינו שכירים לפני המעבר. רק תדאגו שיהיה מי שיקבל דואר בשבילכם (ואולי אפשר לקבל את התכתובות גם דרך האתר).

אני לא יודע לגבי גובה הקנסות, אבל מניסיון עם חוב אחר לביטוח לאומי על תקופה שלא עבדתי בה, ביטלו לי את הקנסות די מהר, העיקר שאשלם.

2. נכון, לפי האתר של ביטוח לאומי (קישור).

5. בדקתי את התוכנה בשנה שעברה ופסלתי אותה מאחר ולא תמכה בטופס 8938 (דיווח חשבונות זרים). אולי זה השתנה מאז. בסוף השתמשתי ב-TaxAct. אבל הדו"ח היה מאד פשוט, רק טפסי W2 וכמה 1099.

6. אני חושב שזה יהיה חסר הגיון (אפילו בשביל רשות המיסים) להתייחס לתקופה הזו כשתי תקופות נפרדות. הרי המצב שלכם לא דומה למי שנסע "רק" ל3 שנים. ראה דוגמאות בחוזר מס הכנסה קביעת מועד ניתוק תושבות של תושב ישראל ומועד בו הפך תושב חוץ לתושב ישראל (PDF).

אגב, למה אתה חושב ש3 שנים הן בהכרח מעט מידי? בחוזר שקישרתי אליו מופיע מקרה כזה. מס הכנסה הכיר בניתוק תושבות לאחר חצי השנה הראשונה (וגם זו רשעות אבל ניחא). אבל נכון ששהייה מעל 4 שנים מחזקת את הטענה.

Fellowship

New member
תודה רבה! התייחסותי:

1. בינתיים חלפו 8 חודשים, קיבלנו רק מכתבים בנוגע לקצבת ילדים שהופסקה,
פרט לכך לא קיבלנו דבר (שנינו היינו שכירים).
&nbsp
5. אם אני מבין נכון, במקרה שלנו לא צריך לדווח על חשבונות זרים (אינני בטוח, צריך לבדוק).
&nbsp
6. אני לא חושב ש 3 שנים זה מעט מידי, אני רק יודע שהמבחן הוא לא כמותי,
ואני בטוח שיש כאלו שהכירו להם גם ב 3 שנים, פשוט הדיעה הרווחת היא ש 4-5 שנים מינימום נחשב ה Safe Side.
מה גם שבמקרה שלנו יש לנו נקודה מהותית לרעתינו (לדעתי) והיא שאישתי נמצאת בחל"ת מבחינת המעסיק בישראל.

miado

New member
על לא דבר, הערות

1. מהיעוץ שקיבלתי אני זוכר במעומעם שזה שנתי. כך שלדעתי אתה יכול לצפות למכתב בחודשים הקרובים.

5. הכוונה הייתה שאני חושב שזרים הם לא בדיוק האוכלוסיה שהם מכוונים אליה. אבל למה לא לבדוק? פתח חשבון חינמי ונסה למלא דו"ח.

6. נכון, המבחן הוא לא רק כמותי אלא גם איכותי. ונכון שהחל"ת הוא לרעתכם. מצד שני, ניהול מרכז חיים בחו"ל לאורך זמן הוא לטובתכם (וכדאי לאסוף עדויות לכך). ממליץ על יעוץ מס במידה ולא עשיתם זאת לפני המעבר.

Fellowship

New member
5. הבעיה היא שאני לא יודע למה לצפות.

אם מראש נאמר שהתוכנה תומכת (כפי שנאמר על התוכנה השניה),
אני פשוט אזין את הנדרש ואשלח את הפלט.
אם אני לא יודע למה לצפות, כיצד אדע אם הפלט של Credit Karma גם תקין וגם ממקסם את כל האפשר במקרה שלנו?
אנסה לעבוד עם שניהם (אם זה יתאפשר) ולהשוות.

למעלה