ריכוז

שפיריתת

New member
ריכוז

כל פעם שאני עושה יוגה אני לא מצליחה להתרכז בנשימות והמחשבה שלי נודדת לכל הכיוונים. איך אפשר למקד את המחשבה? אני מרגישה שהתרגילים חסרי תועלת אם אני לא מצליחה להתרכז . אשמח לקבל עצה.

יוגי בר

New member
איך מחזירים את הריכוז לתרגול

היי שפיריתת אז ככה: זה די פשוט. כדי להפסיק את התהליך בו המחבשה נודדת לכל הכיוונים. צריך לנשום לאט מאוד וארוך מאוד. נסי את זה כך: קחי שאיפה איטית אאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא ארוכה בצעי נשיפה איטית אאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא ארוכה חזרי על זה מספר פעמים והופ בצ'יק הריכוז יחזור ויתייצב. הנשימה היא כלי מופלא. להכל. נצלי אותו בעדינות ובחוכמה. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

סטיוויה

New member
לפני כמה ימים קראתי מטאפורה בנושא

בספר שקשור בויפאסנה.אבל הרי הכל מתקשר. ההכרה היא כמו גור כלבים,כך היה כתוב.אתה מניח אותו על הארץ ואומר לו "שב" והוא רץ ועושה פיפי בפינה.אתה מניח אותו שוב ואומר לו "שב" והוא קופץ עליך ומלקק את ידייך.אבל עם התמדה ומסירות-אתה מאלף אותו.כך גם ההכרה הבלתי מאולפת. וכמו שמוסיקאי לומד בהתחלה צעד צעד,מתאמן יום אחר יום,מתמיד,מתקדם. רק אחרי כמה שנים הוא באמת הופך למוסיקאי למהדרין. כך ההכרה והמתרגל. כשההכרה נודדת,אל תלחמי.הכירי בזה.תני לזה מקום.מהמקום הזה של הכרה בהכרה
תוכלי להתמקד בנשימות ותוכלי לחזור על מנטרה בלב.בדרך כלל מקובל לזור בלב על "אום".את יכולה גם לחזור על "שלום" או כל מילה שאת מחברת אליה ומביאה איתה שקט אל ההכרה שלך. עם אימון והתמדה את תגלי שזה ילך ויפחת.והכרתך תלך ותשקט.

למעלה