תָּמִיר
New member
ריכוך אורז לבן "רגיל" ??
שלום לכולם,
לאחרונה אכלתי במסעדה תימנית בראש העין ודי התאכזבתי מהמנות למעט.. האורז הלבן שלהם שהיה רך להפליא עם ארומה של חמאה.
ניסיתי לחשוב איך הם מגיעים לאורז רך שכזה, בלי שזה יהפוך לדייסה;
(האורז שלם וכולם "אחד אחד").
הדבר היחיד שעולה לי בראש זה שימוש באבקת סודה לשתיה.
חיפשתי בגוגל ולא מצאתי הוראות להכנת אורז עם אבקת סודה לשתיה.
אם מישהו מכיר את המתכון, או אולי יש טריק אחר ולא עם סודה לשתיה, אשמח שירשום אותו כאן. אני בדרך כלל עושה כוס אחת של אורז או שתים ואז מוסיף מים רותחים.
אז השאלה היא מתי מוסיפים את הסודה לשתיה, משרים קודם? או עם המים הרותחים? וגם, מה כמות שמתאימה לכוס או שתי כוסות אורז.
תודה,
תָּמִיר
שלום לכולם,
לאחרונה אכלתי במסעדה תימנית בראש העין ודי התאכזבתי מהמנות למעט.. האורז הלבן שלהם שהיה רך להפליא עם ארומה של חמאה.
ניסיתי לחשוב איך הם מגיעים לאורז רך שכזה, בלי שזה יהפוך לדייסה;
(האורז שלם וכולם "אחד אחד").
הדבר היחיד שעולה לי בראש זה שימוש באבקת סודה לשתיה.
חיפשתי בגוגל ולא מצאתי הוראות להכנת אורז עם אבקת סודה לשתיה.
אם מישהו מכיר את המתכון, או אולי יש טריק אחר ולא עם סודה לשתיה, אשמח שירשום אותו כאן. אני בדרך כלל עושה כוס אחת של אורז או שתים ואז מוסיף מים רותחים.
אז השאלה היא מתי מוסיפים את הסודה לשתיה, משרים קודם? או עם המים הרותחים? וגם, מה כמות שמתאימה לכוס או שתי כוסות אורז.
תודה,
תָּמִיר
