רילוקיישין לרדמונד - מחפש מידע

redmond

New member
רילוקיישין לרדמונד - מחפש מידע

היי,

אני הולך לקבל הצעה לרילוקיישין לרדמונד (לא ms), הויזה הולכת להיות L1B blanket כנראה, החברה עושה כמה וכמה מעברים לארה"ב בשנה אז אני לא חושב שיהיו יותר מדי בעיות עם זה.

מצב המשפחתי : רווק, ללא ילדים והולך לעשות את המעבר לבד.
כרגע שוכר בישראל עם משכורת של 25k (נמוך כי הבטיחו לי רילוקיישין אז אני מושך במקום לעבור חברה. קיבלתי כבר הצעות של 33-35 בחברות אחרות ודחיתי אותן).
התפקיד שלי הוא senior/staff software engineer.

אני לא מכיר יותר מדי את מצב המשכורת,מחייה ב- WA ובאזור seattle/remond בפרט.
בעיקר אני שואל לאיזה משכורת אני צריך לשאוף והאם למישהו יש פרטים על עלויות מחייה באזור (כרגע אני חושב על לחיות בקומפלקס, למשל milehouse, וחדר שינה אחד יותר ממספיק)

כמו כן, כל טיפ בנוסף יתקבל בברכה.

KallaGLP

New member
היותך רווק מוזיל משמעותית את עלויות המחיה הצפויות לך,

לעומת בעל משפחה. אתה יכול להסתפק בדירה קטנה באזור שאין בו בתי ספר טובים (קרבה לבית ספר טוב תמיד מייקרת את עלות הדיור). רדמונד זו עיר יחסית יקרה. אז השאלה היא האם אתה מוכן קצת להגדיל את המרחק מהעבודה (עד חצי שעה, נגיד) ולגור באזור קצת יותר זול. באזור הזה כדאי שיהיה לך רכב, אבל אפשר להוזיל עלוית בכך שתקנה רכב משומש קטן וחסכוני. אני לא יודעת מה השכר הממוצע למישהו בתפקידך ועם ותק כמו שלך, אני מניחה שבתנאים אלה כמעט כל משכורת שסביר שיציעו לעובד כמוך (קשה לי להאמין שזה יכול להיות מתחת ל-100K, וסביר שיותר) אמורה להספיק ואף לאפשר לחסוך. השאלה היא מה השאיפה שלך. אני מניחה ממה שכתבת שהשאיפה שלך היא לשפר את התנאים ביחס לישראל. בנוסף בארה"ב גם לא תקבל את אותם תנאים סוציאליים שאליהם אתה רגיל בישראל. קשה להשוות אחד לאחד, אבל במקרה כזה, אתה כנראה רוצה ששכר הבסיס שלך יהיה לפחות מעל 120K, ורצוי גם מעל 140K. אבל ייתכן שהבדיקות יעלו שבתפקיד מקביל נהוג לשלם 150K (סתם דוגמה), ואז אין סיבה לא לדרוש את הסכום הזה. כדאי להתמקח כמה שיותר בשלב הזה, גם על שכר הבסיס וגם על חבילת המניות והבונוסים, כי ברגע שהחוזה חתום לא יהיה לחברה שום אינטרס לשפר לך תנאים משמעותית בהמשך, כי תהיה "בכיס שלה". ואמנם מעבר של רווק הוא זול בהרבה ממעבר של משפחה, אבל אין סיבה שלא תקבל גם חבילת רילוקיישן סבירה, כולל מענק של אי אילו אלפי דולרים שיסייע לך בריהוט הדירה והתארגנות ראשונית.

redmond

New member
ההצעה

היי, סליחה שאני מעדכן נושא ישן יחסית, אבל לא ראיתי סיבה לפתוח אחד חדש.
&nbsp
קיבלתי עכשיו את ההצעה:
שכר: 130,000
בונוס: לא מובטח כלום, כן יש תוכנית espp (התנאים בדיוק כמו בארץ)
תהליך גרין קארד: לא כלול.
401k : עד 4% שנתי matching
חופשות: 10 ימי חג, 20pto , ימי מחלה:3
בגלל שאני רווק אין ביקור מקדים.
מעבר: מכולה 20ft או 5000$ במקום
זכאות לשלושים יום ראשונים מלון,\דירה מרוהטת + רכב ליסינג
נסיעה הביתה על חשבון החברה אחרי 24 חודשים
&nbsp
ויש נוסחה די לא סימפטית של איזה קנס אני אצטרך לשלם במקרה סיום העסקה לפני 3 שנים.
אני חייב לציין שמנקודת המבט שלי, החוזה הזה ממש לא נשמע מזמין.
מה אתם אומרים?

ilanvag

New member
מעבר לעצות הטובות של קאלה,

אני מריח בין השורות שלך "אני רוצה להגר לארה"ב", קרי תחושת הבטן שלי היא שאתה לא מתכנן/רוצה לשהות בארה"ב כמה שנים ולאחר מכן לחזור לארץ.

ולכן, אתה צריך להכניס לחוזה התחייבות מצד החברה להתחיל עבורך בתהליך גרין קארד, ורצוי כמה שיותר מהר (הסטנדרט הוא לאחר שנת עבודה בארה"ב, וזה גם המכסימום שהייתי מתפשר עליו; ויש חברות, כמו למשל MS, שנוהגות להתחיל בתהליך מייד עם תחילת העבודה בארה"ב, אבל זה לא בהכרח נכון לכל חברה). קח בחשבון שיש כיום הרעה והאטה בכל הליכי הגרין קארד, הכל הולך הרבה יותר קשה ולאט, ובנוסף גם ממש לא אלמנטרי לחדש ויזות.

אם אני זוכר נכון, אז L1B ניתנת לתקופה של 3 שנים, שזה ממש לא הרבה בהינתן מה שכתבתי למעלה, וקשיים אפשריים בהארכתה (אפשר להאריך עד למכסימום של 5 שנים, אבל כאמור -- בשנה האחרונה זה כבר לא פשוט ואוטומטי, כפי שזה היה לפני כן, בגלל מגבלות וקשיים מצד ממשל טראמפ).

בהצלחה

למעלה