רילוקיישן לאוסטין טקסס

ronenp1000

New member
רילוקיישן לאוסטין טקסס

שלום לאנשי הפורום,

קיבלתי הצעה ממקום העבודה לרילוקיישן לשלוש שנים לאוסטין טקסס, ואשמח ללמוד מניסיונכם האם ההצעה סבירה, ותאפשר לי חיים נוחים באוסטין (למרות שחיים נוחים זו שאלה סובייקטיבית).

אנחנו משפחה חילונית עם שני ילדים בכיתות ב' ו-ז' וחיים בדירה שלנו ברשל"צ (חדשה עם משכנתא...).
החברה היא חברה אמריקאית, עם נציגות מקומית, ואת השכר באוסטין אקבל כמובן מהחברת האם.

ההצעה שקיבלנו כוללת שכר שנתי של 160K, ובנוסף ביטוח רפואי למשפחה שמשולם ע"י החברה.
אני יודע שנושא הביטוח הרפואי מורכב, ואיני יודע עדיין באיזה ביטוח מדובר ועם אילו כיסויים – בבדיקה!
כל ההוצאות שלנו, פרט לביטוח הרפואי, יתבססו על השכר, ואין מימון של הוצאות מחייה כלשהן.
בנוסף לשכר והביטוח, החברה ממנת את עלויות המעבר (מכולה + מענק הסתגלות בגובה 10K), חופשת מולדת פעם בשנה, ואת תשלום הפרשי המס (הכנסה וב"ל) אם יהיו בחזרה לארץ.
בשלב הראשון (חצי שנה – שנה) אישתי לא תעבוד. אח"כ אולי כן...

זהו פחות או יותר...
מה דעתכם?

מה אני אגיד לך?

על פניו, על רגל אחת, מבלי לדעת יותר מידי פרטים, ובהנחה שאתם שולחים את הילדים לבית ספר ציבורי ולא חינוך יהודי פרטי, נראית לי הצעה בסדר גמור.
במיוחד אם תשכירו את הדירה בישראל ותהיה לכם הכנסה חודשית נוספת.
מה שכן, הייתי מנסה אולי לנהל עוד משא ומתן לגבי חבילת המעבר - לא הזכרת שום דבר לגבי דיור זמני והשכרת רכב לתקופה הראשונה עד שתמצאו מקום לגור, תרכשו רכב וכו. שווה לנסות לדרוש את זה - מדובר בהוצאה לא קטנה בכלל.
ועכשיו בטח ייכנסו חברים מנוסים ממני ויגידו שההצעה גבולית

ronenp1000

New member
שכחתי לציין את הדיור הזמני...

החוזה כולל מימון מלון דירות ורכב לחודש הראשון ביעד, עד לסגירת דיור קבוע.

פרטי שולי

חחח
שמחה לשמוע שזה מופיע בחוזה. מדובר באלפי דולרים ...
שיהיה בהצלחה!

ilanvag

New member
לא מכיר את המחירים באוסטין,

אז השתמשתי באתר הזה בשביל לראות השוואה "בגדול" של עלות מחיה מול בוסטון, שאותה אני מכיר היטב. הסעיף המרכזי שהסתכלתי עליו הוא עלות שכירות (הוצאה מרכזית, וכנראה הכי גדולה), אשר נמוך בכ- 30-35 אחוז באוסטין, לעומת בוסטון. גם הוצאות אחרות נמוכות יותר, ואפילו בצורה משמעותית.

בהסתמך על האתר הזה -- משכורת של 160K אמורה לאפשר לכם רמת מחיה די גבוהה, בהנחה שמדובר על 160K בתור שכר בסיס. אם המספר כבר מגלם בתוכו בונוס שנתי, אזי בבקשה אמור לנו (כי את הבונוס צריך להוריד -- אף פעם לא מתחשבים בו בשיקול, כי אין לך מושג מה יהיה המצב בעוד שנה, והאם החברה תחלק בונוסים).

בנוסף ומניסיון, הצעה ראשונית היא תמיד פתח למו"מ; מצטרף למי שכבר הציע לך לנסות ולהוציא יותר -- הן בחבילת המעבר הראשונה (10K לא מתחיל אפילו לכסות את הוצאות המעבר האמיתיות...), והן במשכורת עצמה.

עוד כמה מחשבות כלליות:
1. אם יש לכם כוונה/מחשבה בנושא הגירה לתמיד לארה"ב; וגם אם אתם לא בטוחים; מומלץ מאוד לדרוש בחוזה שהחברה מתחייבת להתחיל עבורכם מסלול גרין קארד בהקדם האפשרי. יש חברות שמתחילות באופן מיידי; אבל אחרי שנת עבודה בודדת זה נחשב סביר. כל מה שמעבר לשנה -- הרבה פחות סביר.
2. ביטוח הבריאות הוא משמעותי. מכיוון שלא כתבת, אני יוצא מתוך נקודת הנחה שכולם במשפחה בריאים, אין מחלות כרוניות ו/או כאלה אשר דורשות טיפול רפואי צמוד ותרופות יקרות. אם כן, בבקשה בדוק זאת מראש מול חברת הביטוח; גם עם ביטוח מעולה, אתה יכול למצוא את עצמך מוציא הרבה אלפי דולרים מהכיס, עבור מחלות כרוניות ו/או תרופות.
3. הסעיף שכתבת, לפיו החברה מתחייבת לשלם את הפרשי המס (מס הכנסה וביטוח לאומי) כאשר תחזרו לארץ, הוא קריטי -- באם תחזרו לאחר 3 שנים, בסיכוי גבוה שתצטרכו לשלם לרשויות המס הישראליות. מציע לך לבדוק היטב כיצד הסעיף הזה מנוסח בחוזה, ואולי גם להעסיק עו"ד/רו"ח מטעמך, אשר מתמחה בנושא הזה, שיעבור על החוזה ויוודא שאין שם "פערים"...

בהצלחה

ronenp1000

New member
אכן מדובר בשכר בסיס

השכר אותו ציינתי הוא שכר הבסיס, ללא קשר לבונוסים אם יהיו.

לגבי הוצאות המעבר ציינת ש-10K לא מתחיל לכסות את ההוצאות האמיתיות.
תוכל לפרט קצת (כדי שיהיו לי יותר כלים במו"מ...) מה נראה לך סכום נכון יותר ומה הוא כולל? לאיזה נושאים צריך להתייחס מעבר להשלמת ריהוט ומכשירי חשמל ואולי מקדמה לרכב (אם לא רוכשים).

תודה על ההיערות לגבי הגרינקרד והמיסוי.
אני אעדכן לגבי ביטוח הבריאות כשיהיה לי יותר מידע.
ממה שלמדתי מקולגות שעברו לאזורים אחרים בארה"ב, אך עם אותו הביטוח, מדובר בביטוח טוב יחסית, אך יש מי שבוחר להוסיף עליו כיסויים והרחבות נוספות בעלות של עד $500 לחודש (יש כאלה שכלל לא)

Kender00

New member
לא מהאיזור אבל יש לי חברים שגרים בעיר אחרת בטקסס

הם גרים באיזור דאלאס ולאיזור דאלאס זאת משכורת יפה
לפי דעתי כדי לחפש אם יש קבוצה בפייסבוק של ישראלים באיזור לנסות לברר בקבוצה מה עלויות המחייה שם, אין צורך לפרט שם את ההצעה אבל ניתן לברר מה העלויות ואיזה דברים צריך לקחת בחשבון שם.
למשל כמה גמישים שם בנושא של מי שאין לו היסטורית אשראי, ועוד דברים שקשורים לאיזור

gidishemer

New member
מזל טוב

אחרים מהאיזור יתנו לך פרטים ספציפיים, אבל באופן עקרוני אתם עוברים למקום מצויין ומהנוחים יותר להתאקלמות בארה״ב. סביבה טובה ויוקר מחיה לא מטורף.

תיהנו

EyalCT

New member
כיסוי הפרשי המיסים

היי
לא יודע לייעץ, רק משתף שהתנאים נראים דומים להצעה שלי (מעבר לקונטיקט) פרט לסעיף שנראה משמעותי מאוד הנוגע לכיסוי הפרשי מס הכנסה ובט''ל. אשמח אם תחלוק איתי את הנוסח שהציעו לך, אני אנסה לשאת ולתת עליו...
מניסיונם של האחרים, האם זהו סעיף מקובל או חריג?
אצלי מענק ההסתגלות רק במעט גבוה יותר ויש סעיף הנוגע לרכב ודירה לתקופה קצרה. וודא שעלות ההובלה חזרה כלולה גם היא.
בהצלחה!

EyalCT

New member
כיסוי הפרשי המיסים

אגב, בחישוב אצבע', על פני 3 שנים ומשכורת כזו, כמה בערך הם הפרשי המיסים שיידרש לשלם בחזרה לארץ?

KallaGLP

New member
לא מהאזור, אך מכל מה ששמעתי על יוקר המחיה שם נשמע אחלה.

בלי קשר, כדאי כמובן לדעת בדיוק איזה ביטוח בריאות ואיזה כיסוי מציעים.
בנוסף, מה עם החיסכון הפנסיוני? נכון שבארה"ב תרומתו של המעסיק היא לרוב הרבה יותר קטנה מאשר בישראל, אך רוב החברות שמכבדות את עצמן עושות לפחות איזשהו matching. שווה לברר נקודה זו.
החיסרון היחיד שאני רואה בהצעה כפי שהצגת אותה - נשמע שאין סיכוי להוציא ממנה גרין קארד. אבל אם אתם חושבים שיש ולו סיכוי כלשהו שלא תרצו לעזוב אחרי 3 שנים, כדאי להעלות את האפשרות להגשה לגרין קארד עכשיו, לפני שחותמים על החוזה.

ליאת59

New member
ברוכים הבאים

אוסטין אחת הערים המגניבות בארה״ב וזוכה כל שנה ברצף בעיר שהכי טוב לגור בה :)
המשכורת נשמעת לי בסדר גמור לאיזור. שאר האנשים די ענו לך פה על השאלות אז רק אאחל לך התאקלמות מהירה. יש קבוצות של ישראלים באוסטין בפייסבוק שכדאי להתייעץ בהן עם שאלות ספציפיות.

neimarks

New member
אני גר באוסטין

קפוץ על ההזמדנות. הצעה מעולה.
שכר לימוד בבית ספר פרטי יעלה לך בין 15 ל 20 אלף בשנה.
כל השאר, יותר זול מבארץ.
אם יש לך עוד שאלות, מוזמן.

למעלה