רילוקיישן לאזור ניו יורק
שלום לכולם,
אני קוראת הרבה לאחרונה בפורום בעקבות הצעה שבעלי קיבל לרילוקיישן לארה”ב. אז קודם כל תודה על כל המידע המועיל שמשותף פה, ואשמח לתשובות לשאלות מעט יותר ספציפיות שיש לי.
לגבי המעבר - מדובר על אזור ניו יורק. העבודה תהיה ברובה המוחלט מהבית, אך עדיין מדובר על מגורים ברדיוס של שעה - שעתיים ממנהטן. התקופה אינה קצובה בזמן.
מבחינת שכר - הנושא עדיין במו”מ אבל מסתמן שמדובר על בערך 185K ברוטו בשנה, פלוס השתתפות המעסיק בביטוח הבריאות של כל המשפחה (עוד לא ברור עד כמה בדיוק). מוצע גם סכום נפרד לצורך המעבר וההתארגנות הראשונית.
אשמח לעזרתכם במספר שאלות שנוגעות בעיקר לרווחה כלכלית, קהילה ועבודה:
שמרית
שלום לכולם,
אני קוראת הרבה לאחרונה בפורום בעקבות הצעה שבעלי קיבל לרילוקיישן לארה”ב. אז קודם כל תודה על כל המידע המועיל שמשותף פה, ואשמח לתשובות לשאלות מעט יותר ספציפיות שיש לי.
לגבי המעבר - מדובר על אזור ניו יורק. העבודה תהיה ברובה המוחלט מהבית, אך עדיין מדובר על מגורים ברדיוס של שעה - שעתיים ממנהטן. התקופה אינה קצובה בזמן.
מבחינת שכר - הנושא עדיין במו”מ אבל מסתמן שמדובר על בערך 185K ברוטו בשנה, פלוס השתתפות המעסיק בביטוח הבריאות של כל המשפחה (עוד לא ברור עד כמה בדיוק). מוצע גם סכום נפרד לצורך המעבר וההתארגנות הראשונית.
אשמח לעזרתכם במספר שאלות שנוגעות בעיקר לרווחה כלכלית, קהילה ועבודה:
- בעלי יעבוד על ויזת L1B, כלומר אני צפויה לקבל אישור עבודה ע"ב ויזת L2. הבנתי שמדובר על פרק זמן של 60-90 יום לקבלת אישור העבודה. האם זה נכון?
- כיום אני גננת במקצועי במשרד החינוך ועם תואר ראשון בהוראה לגיל הרך (B.Ed).
האם ישנה אפשרות להכיר בתואר בארה"ב לצורך עבודה? אם כן, אילו התאמות נדרשות? - מבחינה אזור מגורים – שמתי לב שהקונצנזוס בפורום ברמת השכר שציינתי הוא אזור Fair Lawn. האם זהו אזור שבו המקצוע שלי נדרש, או שיהיו עבודות שמשיקות לו? האם ישנם אזורים אחרים מומלצים יותר בהתחשב בפרמטר הזה?
- עדיין בנושא איזור המגורים – הבנתי שהקהילה באזור צפון ניו ג'רזי יחסית קרובה ועם נציגות ישראלית מכובדת. האם יש איזשהו אתר\פורום\קבוצת פייסבוק שמרכזת מידע על הפעילויות באזור? אשמח גם לדבר עם מישהו שמעורה בענייני הקהילה ו\או בתחום החינוך באזור.
- גנים – ראיתי כאן בפורום מס' המלצות על גנים, אבל חלקם כבר לא פעילים יותר (מניחה לפי אתרי אינטרנט לא פעילים). האם מישהו יכול לשתף מה הם הגנים המומלצים באזור לגילאי 4? אנחנו לא מחפשים גן יהודי.
באותו נושא – אם מישהו כאן עשה את המעבר עם ילד בגיל דומה ויכול לשתף מהחוויה שלו זה מאוד יעזור. - מבחינה כלכלית – הדרישות שלנו יחסית צנועות. דירה ולא בית, רכב אחד (לפחות בשנה הראשונה). אנחנו משפחה צעירה עם ילד אחד בן 4. בשנה השניה כשהילד יהיה בן 5 הוא כבר ילך לגן ציבורי. כיום אנחנו מרוויחים יחד כ-30 אלף נטו בחודש וחוסכים מתוכם כ-15.
ברור לנו שנרד ברמת החסכון החודשי מתוך הבנה שהמחיה באזור יקרה, טיולים, והוצאות שנת הסתגלות שנפרסות ע"פ השנה, ובכל זאת, האם השכר שהוצע לנו יספיק למחיה + חסכון לפנסיה בדומה לישראל + חסכון חודשי נוסף כלשהו? (בהסתכלות ממוצעת ע"פ מספר שנים) - לצורך המעבר לארה"ב + התארגנות על תכולת דירה (ברמת איקאה) – מהו סכום סביר לבקש?
שמרית