רילוקיישן לאזור ניו יורק

• פותח הנושא sk89
  • פורסם בתאריך

sk89

New member
רילוקיישן לאזור ניו יורק
שלום לכולם,
אני קוראת הרבה לאחרונה בפורום בעקבות הצעה שבעלי קיבל לרילוקיישן לארה”ב. אז קודם כל תודה על כל המידע המועיל שמשותף פה, ואשמח לתשובות לשאלות מעט יותר ספציפיות שיש לי.
לגבי המעבר - מדובר על אזור ניו יורק. העבודה תהיה ברובה המוחלט מהבית, אך עדיין מדובר על מגורים ברדיוס של שעה - שעתיים ממנהטן. התקופה אינה קצובה בזמן.
מבחינת שכר - הנושא עדיין במו”מ אבל מסתמן שמדובר על בערך 185K ברוטו בשנה, פלוס השתתפות המעסיק בביטוח הבריאות של כל המשפחה (עוד לא ברור עד כמה בדיוק). מוצע גם סכום נפרד לצורך המעבר וההתארגנות הראשונית.
אשמח לעזרתכם במספר שאלות שנוגעות בעיקר לרווחה כלכלית, קהילה ועבודה:
  1. בעלי יעבוד על ויזת L1B, כלומר אני צפויה לקבל אישור עבודה ע"ב ויזת L2. הבנתי שמדובר על פרק זמן של 60-90 יום לקבלת אישור העבודה. האם זה נכון?
  2. כיום אני גננת במקצועי במשרד החינוך ועם תואר ראשון בהוראה לגיל הרך (B.Ed).
    האם ישנה אפשרות להכיר בתואר בארה"ב לצורך עבודה? אם כן, אילו התאמות נדרשות?
  3. מבחינה אזור מגורים – שמתי לב שהקונצנזוס בפורום ברמת השכר שציינתי הוא אזור Fair Lawn. האם זהו אזור שבו המקצוע שלי נדרש, או שיהיו עבודות שמשיקות לו? האם ישנם אזורים אחרים מומלצים יותר בהתחשב בפרמטר הזה?
  4. עדיין בנושא איזור המגורים – הבנתי שהקהילה באזור צפון ניו ג'רזי יחסית קרובה ועם נציגות ישראלית מכובדת. האם יש איזשהו אתר\פורום\קבוצת פייסבוק שמרכזת מידע על הפעילויות באזור? אשמח גם לדבר עם מישהו שמעורה בענייני הקהילה ו\או בתחום החינוך באזור.
  5. גנים – ראיתי כאן בפורום מס' המלצות על גנים, אבל חלקם כבר לא פעילים יותר (מניחה לפי אתרי אינטרנט לא פעילים). האם מישהו יכול לשתף מה הם הגנים המומלצים באזור לגילאי 4? אנחנו לא מחפשים גן יהודי.
    באותו נושא – אם מישהו כאן עשה את המעבר עם ילד בגיל דומה ויכול לשתף מהחוויה שלו זה מאוד יעזור.
  6. מבחינה כלכלית – הדרישות שלנו יחסית צנועות. דירה ולא בית, רכב אחד (לפחות בשנה הראשונה). אנחנו משפחה צעירה עם ילד אחד בן 4. בשנה השניה כשהילד יהיה בן 5 הוא כבר ילך לגן ציבורי. כיום אנחנו מרוויחים יחד כ-30 אלף נטו בחודש וחוסכים מתוכם כ-15.
    ברור לנו שנרד ברמת החסכון החודשי מתוך הבנה שהמחיה באזור יקרה, טיולים, והוצאות שנת הסתגלות שנפרסות ע"פ השנה, ובכל זאת, האם השכר שהוצע לנו יספיק למחיה + חסכון לפנסיה בדומה לישראל + חסכון חודשי נוסף כלשהו? (בהסתכלות ממוצעת ע"פ מספר שנים)
  7. לצורך המעבר לארה"ב + התארגנות על תכולת דירה (ברמת איקאה) – מהו סכום סביר לבקש?
תודה מראש!
שמרית

Boston Guy

New member
כמה אבחנות
"התקופה אינה קצובה בזמן".
- לויזת L1B יש בהחלט קצובת זמן: חמש שנים. וגם זה - דורש הארכה אחת לפחות של הויזה. יש לויזה תוקף ראשוני שניתן בהנפקה, שבשנים האחרונות התקצר בהדרגה מ 3 שנים - לשנתיים - ויותר ויותר מקרים של "תוקף ראשוני לשנה אחת" צצים בזמן האחרון.
הבעיה העיקרית היא שמאז שטראמפ נכנס לשילטון - נעשה יותר ויותר קשה לקבל אישור להארכת ויזה מסוג L1B.
למה?
כי הויזה הזו נוצרה במקור בכדי שחברת טכנולוגייה תוכל להביא לארה"ב מומחים טכניים שלה לתקופה קצרה - כדי שהם "יעשו חפיפה" לכח אדם מקומי ויכשירו אנשים מקומיים לעשות את העבודה.
זו הסיבה שלמעביד יחסית די קל לבקש ולקבל ויזה כזו - כי זה אמור להיות דבר זמני שלא משפיע לרעה על שוק התעסוקה המקומי.
העניין הוא שעד השנים האחרונות רשות ההגירה לא ממש אכפה את המגבלה הזו, ולכן ב 25 השנים האחרונות חברות טכנולוגייה השתמשו בכלי הזה כעוד דרך להביא "עובדים זרים" לתקופות ארוכות.
טראמפ עלה לשלטון תוך שהוא מבטיח לעובד האמריקאי שהוא "יעצור את ההפקרות הזו" ויסגור את הדלת האחורית הזו שמביאה "עובדים זולים" שמתחרים בכוח האדם המקומי. וב 3 שנים האחרונות - הוא מראה שהוא מתכוון לקיים את ההבטחות הללו. כל בקשה להארכת ויזת L1B נתקלת היום בקשיים וב"דרישה להצדקות נוספות" - ובקשות רבות נפסלות. וזה משפיע גם על סיכויי ההצלחה של קבלת גרין קארד על בסיס עבודה לאדם שהגיע על L1B.

"אני צפויה לקבל אישור עבודה ע"ב ויזת L2. הבנתי שמדובר על פרק זמן של 60-90 יום לקבלת אישור העבודה. האם זה נכון?"
- היום תקופת ההמתנה של בעל\ת L2 לאישור עבודה נמשכת זמן ארוך יותר (בצורה משמעותית) ממה שהיה לפני 3-4 שנים. הדיווחים מאנשים הם בין 3 חדשים המתנה לחצי שנה ויותר.

"אני גננת במקצועי במשרד החינוך ועם תואר ראשון בהוראה לגיל הרך (B.Ed)."
- לא ברור לי אם מה שכתבת אומר "יש לי תעודת הוראה ממשרד החינוך הישראלי". עקרונית - אם יש לך תואר ראשון ממוסד אקדמאי מוכר על ידי המל"ג, את יכלה לפנות ל"מוסד להערכת תארים" כדוגמת ה WES (כלומר:
World Education Services: International Credential Evaluation)
ואם התואר עומד בדרישות הבינלאומיות הם ינפיקו לך אישור שאומר למה התואר שלך מקביל בארה"ב.
לתעודות הוראה ישראליות אין משמעות או תוקף בארה"ב באופן כללי (במערכת החינוך הכללי) - אבל במוסדות חינוך יהודיים \ ישראליים בארה"ב יש מצב שתעודה כזו תהווה יתרון עבורך.
כדי להוציא "תעודת הוראה" מקומית בארה"ב את תצטרכי להשקיע כשנתיים אינטנסיביות (וחופן דולארים) בלימודים וסטאז'.

בשאלות ספציפיות לגבי ניו ג'רסי (שוק המגורים, שוק עבודה) אני לא מעודכן. עברו 21 שנה מאז שגרתי שם.

לגבי שכר והאם הוא יספיק לחיים צנועים בארה"ב יחד עם שמירת רמת החיסכון הפנסיוני שאתם רוצים - התשובה לשאלה הזו תלוייה מאוד בתשובות שתתני לשתי השאלות הבאות:
1. האם המעביד של בעלך נותן לעובדיו את ה BENEFIT שנקרא 401K MATCH - כלומר משתתף בהפקדות לחיסכון הפנסיוני של העובד. ואם כן - מה הגבול העליון של ההשתתפות שלו?
2. האם ה 185,000$ זה שכר הבסיס של בעלך (כלומר - כל חודש בטוח ב 100% ששכר ברוטו של 15,417$ נכנס לחשבון הבנק), או שבסכום שכתבת אתם גם אתם סופרים "ציפורים על העץ" - בונוסים שאולי יהיו ואולי לא, אופציות של מניות, וכיוצ"ב.

Alon546

New member
מתעלק על השרשור - מה לגבי H1B?
יותר קל לעבור ממנה לגרין קארד?
האם H1B גם מוגבלת בזמן? אני שואל כי אני מכיר אנשים ששנים נמצאים כאן על H1B.

Boston Guy

New member
גם H1B היא ויזת עבודה מוגבלת בזמן.
ויזת H1B מונפקת לרוב לתקופה התחלתית של עד 3 שנים, וניתן לבקש הארכה שלה עד למקסימום שהייה בארה"ב של 6 שנים.
קיים מצב מאוד נפוץ (בעיקר אצל עובדים הודים) שבו עובד מתחיל תהליך של "AOS" (בקשה לגרין קארד על בסיס ויזת העבודה שלו ובספונסורשיפ של המעביד) מתי שהוא בתקופת השהות שלו על ויזת ה H1B - ואז "נתקע" בגלל שה"תור" לויזות הגירה זמינות לאנשים במסלול "מבוסס עבודה" (גרין קארד מבוסס עבדה במסלול EB3, למשל) ליוצאי הארצות הללו הוא ארוך מאוד - נכון לכרגע מטפלים בבקשות שהוגשו בינואר 2009...
כתוצאה מכך, יש המון אנשים שנמצאים במצב "ביניים" - ה H1B שלהם כבר פג מזמן, אבל ה I-140 שלהם כבר הוגש - והם נמצאים כאן על "אישור עבודה זמני" (EAD) כי "הם בתהליך". זה מצב מאוד מתסכל, ושרק נעשה יותר ויותר גרוע (עבור ההודים...) כי התור מתארך משנה לשנה.

לגבי השאלה "האם יותר קל לעבור מ H1B לגרין קארד" - התשובה היא לא חד משמעית. עקרונית - הכל נעשה יותר קשה עם השלטון הנוכחי.

vinney

Well-known member
לאנשים כאלה מאריכים את הH1b
זה נכון שבאופן כללי הויזה הזאת מוגבלת ל6 שנים, אבל אם הI140 כבר אושר או נמצא בpending יותר משנה אז ניתן להאריך את הויזה עד לקבלת הגרין קארד, כל הארכה לתקופה של שנה.
&nbsp
הסיבה היא שבין I140 לAOS יש מרווח זמן של שנים, בגלל התור שציינת (התור הוא להגשת הAOS), ובינתיים לא ניתן לקבל EAD כי ניתן לקבל אותו רק עם הגשת הAOS. אז מאריכים את הH1b.

klemiki

New member
תשובות
1. אני לא גר בניו יורק (שיקגו) אבל מכיר את המקום והעליות מחברים לעבודה.
&nbsp
2. השכר בהנחה שהוא השכר בסיס, מספיק.
בניו ג’רזי לא חייבים לגור בדירה, אפשר גם בבית. אבל צפו להסתגלות כי הבתים ישנים.
נגמרו הימים של שטיפת הרצפה באקונומיקה בשישי :)
&nbsp
תחשבו אולי על לגור בדירת 2 חדרי שניה במגדל קרוב לעיר ולתחבורה.
&nbsp
לגבי חינוך: מכה מכה... תחשבו על 2000$ גן, בתקווה שיהיה פחות.
&nbsp
3. חידוש ויזה: כולנו אצלינו חידשו, ולכולם הצליח אבל לחלק היה קשה.
הרבה מעסיקים הולכים ישר לגרין קארד.
ממליץ מאוד. תבקשו את זה, או לפחות מיד אחרי שנה.
&nbsp
לגבי גננת; אפשרי /סביר שתמצאי עבודה בתחום. אני ההיתי מתחיל את התהליך של המרת התואר עכשיו. זה יכול להיות מסובך.
&nbsp
אם תצליחי להתקבל להוראה, במיוחד בחינוך מיוחד , אני חושב שאת תהי מאוד מסופקת פה. גם השכר שלך, והביטוח הרפואי שלך , יהיו כמה קפיצות מהארץ.
&nbsp
בקיצור השכר נראה מתאים ואין שום סיבה שלא תעבירי במקצוע ושיהיה חיים נוחים.
&nbsp
להקפיד על הגרים קארד מהר ככל האפשר
&nbsp

klemiki

New member
תואר
החוקים בניו יורק וגרזי שונים.
אז יכול להיות שהכרה בתואר תיהיה בקלות בניו יורק וקשה בגרזי (וההפך).
להגיש לשניהם

gal1245

New member
זמנים לאישור עבודה עם ויזת L2
רק מוסיפה שמנסיוני אכן יש עיכובים משמעותיים בקבלת אישור עבודה ע"ב ויזת L2. לפני שעברנו אמרו לנו שמדובר ב- 4 חודשים אבל כרגע לוחות הזמנים (במרכז וורמונט למשל, שמטפל בין היתר בניו יורק וניו ג'רזי) נעים בין 5.5 - 7.5 חודשים. במקרה שלי עברו 5.5 חודשים ועדיין אין חדש.
יש עיכובים לא קטנים גם בטיפול בבקשה לגרין קארד במסלול EB1C שמוגשות למרכז בטקסס (מטפל גם בניו יורק וניו ג'רזי) - כרגע לוקח בין כמעט 9 חודשים עד 12 חודש לטיפול ב I-140, ואז ככל הנראה עוד 6 חודשים לקבלת הגרין קארד.
מצטרפת להמלצה לבקש מהמעסיק התחייבות (רצוי בכתב) לעשות ספונסרשיפ לבקשת גרין קארד, ולהגיש אותה בהקדם האפשרי.

למעלה