רילוקיישן לארה"ב - התלבטויות על מדינה ועיר

Lihi0019

New member
רילוקיישן לארה"ב - התלבטויות על מדינה ועיר

היי!
אנחנו לקראת מעבר לארה"ב מטעמי עבודה, אני , בעלי ושלושת הילדים. יכולים לעבור לאן שנבחר, נשמע מגניב אבל זה הרבה יותר קשה.
אנו מחפשים מדינה עם מזג אוויר יחסית נוח, אוכלוסיה טובה, חינוך טוב ושוק עבודה בהייטק. מתלבטים כרגע לגבי - איזור סובב אטלנטה, אוסטין טקסס, יוסטון טקסס, צפון/דרום קרוליינה, פלורידה....
אשמח לשמוע מכם פידבקים/המלצות או דיס על איזורים אלו או אחרים
נשמח מאד לעזרה !!

תודה רבה לעונים

zuki3

New member
המקום שעונה הכי טוב על ההגדרות שלך זה עמק הסיליקון

JimmyGee

New member
Silicone Valley is the last place you should consider

Austin and Raleigh should be first on your list.
Then maybe DC and Seattle

gidishemer

New member
כל המקומות נשמעים טוב

לא מכיר את דרום קרוליינה כאיזור הייטק, אבל אולי זה אני.
מה שמשותף לכולם זה איכות חיים בשילוב של הוצאות נמוכות יחסית לאזורי ההייטק המרכזיים כמו עמק הסיליקון. החיים, ובמיוחד הדיור, יהיו משמעותית זולים יותר באיזורים שאת מציינת.
מה שעוד משותף, בצד הפחות נחמד, הוא שהיצע העבודה הוא לא גדול כמו בעמק הסיליקון היקר.
את יכולה אגב להוסיף את אזור דנוור, קולורדו

אני לא יכול לכתוב יותר מדי על ההייטק כי זה לא התחום שלי אבל כן יכול להמליץ על אזור צפון קרולינה (אזור ה״משולש״), גם בתור אחד שגר שם וגם בתור אחד עם לא מעט חברים מתחום ההייטק שגרים באיזור. כאמור, ממש לא אותו שוק כמו בעמק, אבל אם כן משיגים עבודה, אז זה ממלא את כל שאר התנאים שציינת (למעט קיץ ישראלי חם ולח ביולי אוגוסט, שאני לא קורא לו יחסית נוח...)

Lihi0019

New member
תודה! למה כוונתך באזור המשולש ?

אנחנו ממש לא בכוון של עמק הסיליקון בכל מקרה, והוצאות המחיה (אולי לא ציינתי) אבל כמובן שזה שיקול. בודקים יותר מדינות במזרח עד מרכז ארה"ב פחות בכוון של החוף המערבי

gidishemer

New member
המשולש, נו. איזור טייבה, קלאנסווה וכו׳

טוב, לא באמת. המשולש בצפון קרולינה הוא ה- triangle שקודקודיו הם ראלי, דורהם וצ׳אפל היל ובתוכו גם נמצא ה- research triangle , שהוא מעין גרסה קטנטנה של עמק הסיליקון

KallaGLP

New member
השאלה מה את מגדירה כמזג אוויר נוח ושוק עבודה בהייטק.

לדעתי לא טקסס ולא פלורידה לא עונים על 1 (אלא אם כן קיץ חם ולח מוגדר אצלך כמזג אוויר נוח - אצלי לא) ופלורידה לא מי יודע מה עונה על 2. אבל אני מניחה שאנחנו פשוט חלוקות בהגדרות. את המקומות האחרים שציינת פשוט לא מכירה.

oligomerization

New member
אתם בכיוון הנכון לפי דעתי

דן אריאלי הראה בהמון ניסויים שברגע שיש לאדם המון אופציות קשה לו מאד לבחור... והאדם מעדיף כאשר מישהו מגביל לו את מספר האופציות...אז ברור לי שזה לא פשוט לבחור מקום מגורים.

לגבי האופציות – אני יכול להתייחס רק למקומות שבהם הייתי:

צפון קרוליינה – אזור הresearch Triangle - לא חסר שם עבודה בתחום הייטק.
אטלנטה – מבחינתי כנשוי ללא ילדים – זה חור – אבל למשפחות מסתבר שזה אזור ממש טוב – יש המון ישראלים שם (כמה וכמה חברות ישראליות שפתחו שם סניפים) – יש להם גם קבוצת פייסבוק פעילה חפשי – ישראלים באטלנטה או משהו בסגנון הזה.

לגבי פלורידה – תראי, אני גם רואה את עצמי עובר מתישהו לפלורידה בעתיד – הבעיה מבחינתי ששוק העבודה שם לא משהו וגם בקיץ לא נחמד שם.

לגבי אוסטין טקסס – לא הייתי שם – אבל יש באז חזק לגבי המקום הזה – הרבה חבר'ה עוברים לשם – גם צעירים ללא ילדים וגם משפחות – אז בהחלט הייתי בודק את זה.

gidishemer

New member
ואם כבר דן אריאלי

אז אם תעברי לאופציה הראשונה שהוצעה פה, אפילו תהיי שכנה :)

ilanvag

New member
מה זה "הייטק" ?

אני שואל ברצינות -- יש הבדל מהותי בין עבודות בתחום התוכנה, החומרה, או השירותים, וגם בין תת התחומים. בבקשה תגדירי טוב יותר מה אתם מחפשים.
&nbsp
עוד דבר שלא הבנתי -- מצד אחד אתם מבצעים רילוקיישן דרך העבודה (ויזת L, אני מניח?), אבל מצד שני אתם מחפשים אזור בו יש הרבה היי-טק, כלומר צריכים למצוא עבודה? האם זה אומר ששני בני הזוג עובדים בתחום ההיי-טק?
&nbsp
והדבר הכי חשוב -- מהן המשכורות שיהיו לכם בארה"ב? מהו התקציב לשכר דירה? בני כמה בדיוק הילדים, והאם הם בגיל של חינוך ציבורי, או שהם עדיין בגילאי גן, שזו הוצאה משמעותית נוספת? האם אתם משפחה חילונית, או משפחה דתית שמחפשת להיות קרובה לקהילה דתית ולבית כנסת? ועוד ועוד.
&nbsp
ואגב, מה זה מזג אוויר "נוח" עבורך? משהו דמוי תל-אביב? ירושלים? באר שבע? באזור החרמון?
&nbsp
בקיצור, אפס הפרטים שסיפקת הביאו בדיוק לסוג התשובות שקיבלת -- כל אחד ממליץ על דברים שהוא מכיר, אבל בלי שיהיו מאחורי ההמלצה שום שיקולים משמעותיים שבאמת יכולים לעזור לך.
&nbsp
אם את רוצה תשובות רציניות -- אנחנו צריכים הרבה יותר מידע.

I130Form

New member
השוואת שכר-אחרי דיור,חינוך,בריאות ותחבורה

כי מההוצאות האלו את לא יכולה להימנע, ואת גם לא עוברת לארה"ב כדי להתכלב.
&nbsp
דוגמא להשוואה בין קליפורניה לטקסס:
http://qr.ae/TU18VZ

neimarks

New member
אנחנו כרגע באוסטין ודי מרוצים.אם יש שאלות קונקרטיות, מוזמנת.

למעלה