רילוקיישן לארצות הברית

loca26

New member
רילוקיישן לארצות הברית

היי כולם
אנחנו חושבים על מעבר לארהב. זוג עם שני ילדים.
אין לנו אזרחות אמריקאית/ אירופאית או קרובי משפחה שגרים בארהב.
בעלי עומד בקריטריונים של ויזת עבודה H1B.
האם בכדי להגיש בקשה לסוג ויזה h1b חייבים בקשה של מעסיק מארצות הברית לגבי העובד המיועד או שבעלי לצורך העניין יוכל להגיש בקשה ואז למצוא עבודה כאשר נגיע לארהב?
אשמח לעזרתכם

zuki3

New member
בהחלט

הדרישה הראשונה לקבלת ויזת עבודה בארצות הברית H1B היא שמעסיק אמריקאי יקבל את בעלך לעבודה ויבקש עבורו ויזה, העובד לא מגיש בקשה, אלא רק המעסיק,
ואז הדרישה השניה היא תואר אקדמאי במקצוע שחסרים בו עובדים בארצות הברית,
הדרישה בפועל אחרי 2 אלו זה לזכות בהגרלה, כל שנה בשבוע הראשון של אפריל שולחים את כל הבקשות הויזה, ועושים הגרלה כי יש הרבה יותר בקשות ממכסה, הסיכוי לזכות אחרי שעמדת בכל הדרישות הקודמות היא בערך 30 אחוז.
בנוסף יש סיכוי טוב שבהגרלה הבאה תהיה גם דרישה של משכורת מינימום של 130 אלף דולר לשנה, זה עדיין נמצא בשלבי חקיקה, אבל יש סיכוי טוב שגם הסעיף הזה יעבור.

loca26

New member
תודה רבה !

המון תודה על המידע עושה לי קצת שכל :)
אז בעצם צריך למצוא מעסיק בארהב או פה עם שלוחה בארהב שיגיש את הבקשה עבורו
מישהו יודע אם יש אתר/פורום של חברות שמחפשים עובדים שעונים לקטגוריות ויזה h1b?

zuki3

New member
אין אתר כזה

אף חברה לא מחפשת במיוחד להביא עובדים זרים, זה אילוץ ובעיה שאפשר להתמודד איתה, אבל אף חברה אמריקאית לא מחפשת במיוחד להביא עובדים זרים,
צריך לחכות לעובד הזר בן חצי שנה לשנה עד שהוא יגיע ויתחיל לעבוד, הוא מגיע עם מנטליות אחרת וממקום אחר וצריך להעביר את כל המשפחה שלו, ויש הרבה עלויות, כל חברה תמיד תעדיף עובד מקומי.
למרות שאם תסתכלי אז מדי פעם חברות אמריקאיות כמו אמאזון מגיעות לישראל ומחפשות עובדים שיעבדו בארצות הברית או קנדה.
כל אתר חיפוש עבודה מתאים לזה, ואם מדובר על חברה גדולה במיוחד על חברת הייטק, הם מודעים לנושא.

KallaGLP

New member
אפשרות נוספת היא למצוא מעסיק בארץ

שיש לו חברה בת/אם/אחות בארה"ב ולסכם איתו שאחרי שנת עבודה בחברה בארץ (שזה המינימום ההכרחי כדי שאפשר יהיה לעשות רילוקיישן) הוא יעביר אותו לחברה בארה"ב עם ויזת L1. כמובן שלא פשוט למצוא מעסיק כזה ובכלל לא בטוח שמישהו ירצה להסכים מראש לרילוקיישן כעבור שנה לעובד חדש, אך היו דברים מעולם. היתרון בתסריט כזה הוא שאין הגרלה והסיכוי לקבל את הוויזה, אף אם אינו מובטח, גבוה בהרבה.

klemiki

New member
אני מעריך (אולי אני טועה)

שברגע שתיכנס דרישה למשכורת מינימום, לא תיהיה בגרלה.
רוב גדול של הוויזות האלו נשענות על מודל עיסקי הודי של להביא עובד הודי זול לארהב בתפקידי תמיכה, ולהוריד עלויות העסקה וכך להיות יוצר תחרותיים.
&nbsp

doronf65

New member
מנהל
יש לינק בצד שמאל שמוביל למאמרים

יש שם המון חומר שיכול לכוון, אבל תתחילו ממאמר בשם "איך אני מגיע לארה"ב?"

למעלה