רילוקיישן להייטק - איך מתחילים?

princeCharles1

New member
רילוקיישן להייטק - איך מתחילים?

היי. אני מתכנת עם ניסיון של כ10 שנים בתוכנה. יש לי ניסיון שהוא יחסית רלוונטי לשוק.

יש לי ולאישתי רצון לחוות את חווית הרילוקיישן, הכיוון הוא 2-3 שנים ואולי גם צפונה. אין לנו ילדים כרגע.

חיפשתי מידע- איך להתחיל?
הבנתי שיש 2 דרכים רלוונטיות לאנשי הייטק... ויזת HB1 (מקווה שלא טעיתי) שכדי לקבלה עלי למצוא מעסיק שמעוניין להעביר אותי את התהליך הזה. אופציה שניה זו O1 שדורשת מומחיות בתחום מסויים. בישראל אומנם שכרי הוא מעל הממוצע, וכן יש לי התמחויות בתחומים מסויימים, אבל אני לא יודע אם זה מספיק כדי ללכת בכיוון הזה.

ניסיתי בשבועות האחרונים לשלוח קורות חיים לחברות שונות בארה"ב שפירסמו מודעות דרושים לתפקידים שרלוונטים אלי. לא חזרו אלי משום חברה.

מה עוד אפשר לעשות? אני מתחיל לחשוב על הכיוון של אירופה, כי זה הרבה יותר קל. אבל בארה"ב אוכל להרוויח הרבה יותר, וגם להנות מקהילה טכנולוגית גדולה יותר.

האם יש חברות השמה בארץ שמתמחות בנושא מציאת עבודה ברילוקיישן?
האם יש טעם לפנות לעורך דין בכדי לחפש פתחים נוספים לויזה?
האם דרכון אירופאי (שאני בתהליכים להוציא) יכול לעזור בויזת עבודה לארה"ב?

תודה

ilanvag

New member
תשובות:

הדרך הקלה והעיקרית למעבר של אנשי טכנולוגיה לארה"ב היא מעבר פנים-חברתי, וזה נעשה עם ויזת L1. בשביל זה אתה צריך לעבוד במשך שנה לפחות בישראל, בחברה שיש לה חברה-אם או חברה-בת (או חברה-אחות) בארה"ב, ושאותה חברה תרצה להעביר אותך לארה"ב. זו דרך המלך של רוב ההייטקטסטים.

שתי הוויזות האחרות שציינת הן הרבה יותר בעייתיות:
* H1B כפופה למכסה מסוימת (שכבר הסתיימה השנה), וכל שנה יש הגרלה כי מספר החברות שמבקשות עובדים (זו תמיד חברה שמבקשת, לעובד אין שום מעמד מול הרשויות) גבוה בערך פי 3 ממכסת הוויזות הקיימת.
* O1 זו ויזה לבעלי כישורים מיוחדים, רוב האנשים לא יעמדו בתנאים. אם אתה עומד בתנאים, שווה לבדוק; אבל שוב, אתה קודם כל צריך מעסיק שירצה אותך. מצד שני, אם אתה O1 "אמיתי", אז לא צריכה להיות בעיה למצוא מעסיק שירצה אותך - אבל הדרך לא עוברת דרך מחלקת HR (מניח שאליהם פנית), אלא דרך קולגות ומנהלים בארה"ב שיבינו מהם הכישורים שלך, ויירצו שתצטרף לצוות שלהם -- ואז הם כבר יפעילו את מחלקת ה-HR שלהם.

אף אחד לא חזר אליך כי בשביל לעבוד בארה"ב אתה צריך ויזת עבודה; ומחלקת ה-HR יודעת היטב שאין להם שום דרך ריאלית להביא אותך לארה"ב עם ויזת עבודה, היות ומכסת H1B הסתיימה לשנה וחצי הקרובות (הפעם הבאה שהמיכסה תיפתח תהיה בתחילת אפריל 2019, לתחילת עבודה ב-1 באוקטובר 2019 - אף אחד לא מגייס שנה וחצי מראש).

עונה בקצרה לשאלות האחרות:

האם יש חברות השמה בארץ שמתמחות בנושא מציאת עבודה ברילוקיישן?
- לא. זה מה שכולם מחפשים, אבל אין באמת חברות שמחפשות עובדים "לרילוקיישן". אופציה של רילוקיישן זה בונוס לעובדים מצטיינים ו/או בעלי כישורים מיוחדים שצריכים אותם בחו"ל.

האם יש טעם לפנות לעורך דין בכדי לחפש פתחים נוספים לויזה?
- לא. ויזת עבודה זה תמיד דבר שיזום דרך מעסיק. שום עו"ד בעולם לא יוכל לעזור לך עם ויזת עבודה.

האם דרכון אירופאי (שאני בתהליכים להוציא) יכול לעזור בויזת עבודה לארה"ב?
- לא להשגת ויזת עבודה, בשביל לעבוד כשכיר בחברה אחרת.
- דרכונים אירופאים מסוימים (רוב מדינות מערב אירופה) יכולים לעזור לך בקבלת ויזת משקיע, היה ואתה רוצה להקים עסק עצמאי, ולא לעבוד בתור שכיר. קח בחשבון שמדובר על השקעה כספית, ואתה תוכל לעבוד רק בעסק שלך.

אירופה - לא מכיר.
קנדה - שווה לבדוק, השמועות אומרות ששם *קצת* קל יותר לעומת השוק האמריקני, למרות שהם בדר"כ הולכים בעקבות ארה"ב ומקשיחים את התנאים. בקנדה יש סצינת היי-טק פורחת - תלוי בתחום ההתמחות שלך (הייתי שם בשבוע שעבר, לא מעט טכנולוגיה בטורונטו ובמונטריאול).

oligomerization

New member
רק להוסיף לתשובה של אילן חפש בגוגל\אמזון\אפל

רק להוסיף לתשובה של אילן - גוגל,אמזון ואפל יעזרו לך לעשות רילוקיישין... כלומר אם צריך יעבירו אותך לסניף שלהם באירופה או בקנדה למשך תקופה ואז יעבירו אותך לארהב (דרך ויזת L)...

החברות האלו מקבלות המון קורות חיים (גוגל מקבלים יותר ממליון קוח כל שנה) - אז שווה להעביר את הקוח דרך חבר\מכר שעובד בגוגל\פייסבוק\אמזון - מה שזה יבטיח - שמישהו כנראה יחזור אליך...(לדוגמא אמזון כרגע מחפשת יותר מ2000 מהנדסי תוכנה בסיאטל...)

doronf65

New member
מנהל
זה די פשוט

צריך למצוא מעסיק...

למעלה