רילוקיישן למיאמי - דיון על חוזה

gil1313

New member
רילוקיישן למיאמי - דיון על חוזה

שלום לכולם
בימים אלו אני בדיון עם המעסיק לבצע רילוקיישן למיאמי
אנחנו זוג נשוי עם ילדה בת 10 חודשים
אני צריך להחזיר למעסיק תשובה עם סכום אותו אני דורש כולל שכר וכולל כל הוצאות. כלומר במספר אחד שכר עבודה והחזרי הוצאות כמו שכר דירה ביטוחים וכו'

יש לי מספר שאלות בנושאים כספיים וכמובן אני לא מצפה לתשובות מדוייקות על הדולר:
1. כמה עולה שכר דירה במיאמי משהו נחמד לא מפואר ולא עלוב
2. כמה עולה ביטוחי בריאות לזוג בגילאי ה30 ולתינוקת
3. האם יש עוד עלויות שכדאי/נהוג לדרוש
4. איך עובד נושא הפנסיה/קרן השתלמות/אובדן כושר עבודה בארה"ב האם המעסיק נושא בעלויות הללו או שצריך לבקש אותן ולהפריש לעצמך?

תודה!

oligomerization

New member
שלום

1. לא יודע - שים לב שבדרך כלל המעסיק לא משלם על שכר דירה... אתה יכול להתסכל על זילו וגם לבקש מהמעסיק (משהו שכן מקובל) House hunting - אתה מגיע למיאמי לשבועיים לחיפוש דירה
2. הביטוח בריאות מגיע מהמעסיק -לא הבנתי את השאלה - אתה הולך להיות עובד ראשון של החברה בארה"ב?
3. חבילת רילוקיישן בסיסית כוללת (לפחות מה שהיה כאשר אני עברתי לניו יורק לפני 5 שנים) - קונטיינר, נסיעת חיפוש דירה\חודש ראשון התארגנות (מלון\רכב), נסיעה לישראל פעם בשנה וסיכום מה קורה כאשר הריילוקיישין נגמר (קונטיינר חזרה, חודש התארגנות בישראל...).... בהנחה שאתה לא אזרח אמריקאי - תוודא שיש סעיף גרין קארד בחבילה שלך ושהמעסיק מבטיח להגיש אותך לגרין קארד תוך זמן קצר (שנה?)
4. יש כל מיני תוכניות - הנפוץ זה 401K - יש על זה המון מידע באינטרנט (בעיקרון אתה מפריש סכום מסויים והמעסיק מפריש סכום מסויים..)

liviur

New member
הבהרות...

1. מה זה במיאמי? במיאמי העיר? באיזור מיאמי - באחד הפרברים? בDowntown עצמו מרחק הליכה מהכל?
&nbsp
בגדול דירה של 2 חדרי שינה (שלושה חדרים מה שנקרא) בDowntown במיקום סביר היא בין 2000 ל2500 דולר (קצת תלוי ברמת הבניין וכו).
יש יותר ויש פחות. אבל לא ממש נתת פרמטרים.
&nbsp
מכיוון שיש המון בניינים ב״מנוהלים״ - כדאי לבדוק כמה קומפלקסים ולפנות אליהם ישירות.
2. עלות לך אישית או עלות מעסיק? בגדול - זה תלוי בפוליסה ובמעביד.
זה מאוד משנה. זה לא ביטוח סטייל קופת חולים שגר ושכח כי הכל בערך אותו הדבר.
העלות למעביד בגדול לביטוח טוב היא נגיד בין 1500 ל2500 דולר לחודש למשפחה (לרוב מס׳ הילדים לא משנה אלא קיומם)
&nbsp
4. מקובל לאפשר לעובד להפריש ל401K. לגבי כמה המעסיק מפריש , Match וכו - תלוי בחברה ובתחום.
זה נע בין כלום לבין לעשות Match או להבטיח הפרשה של אחוזים מסוימים עליהם.

למעלה