רילוקיישן לניו יורק- ברוקלין שאלות בקשר לילדים

נעמה1210

New member
רילוקיישן לניו יורק- ברוקלין שאלות בקשר לילדים

היי, חדשה פה בפורום :)
היי חדשה פה :) סליחה על האורך יש לי הרבה שאלות :)

אני ובעלי מתכננים רילוקיישן לניו יורק לאזור ברוקלין אנחנו רוצים לגור ליד המשפחה של בעלי שזה באזור ocean parkway avu u, t וכל האזור של הסורים היהודיים אם מישהו מכם מכיר :)
אנחנו זוג עם תינוק בן שנתיים ועוד אחד בדרך אמורה ללדת באוקטובר- נראה לי שאת עניין ביטוח הבריאות ללידה פתרתי בכל שאם יצרפו אותי לביטוח בריאות קבוצתי ממקום עבודה הוצאת הלידה יהיו מכוסות נכון? (כי כל הביטוחים האישיים רוצים תקופת המתנה של 12 חודשים).

בכל מקרה אשמח לעזרה עם עלויות מחיה אם יש אנשים שגרים באזור :)
במיוחד שכירות וחינוך לילדים לא כ״כ ברור לי הנושא הזה פה, הסתכלתי באתר שהראה שגן לילד מגיל שנתיים משעה 9-16:00 עולה 9,500$ זה לשנה או לחודש ?
ומה עושים עם ילדים יותר קטנים מאיזה גיל נהוג להכניס אותם למסגרת והאם יש כזאת? בישראל בערך מגיל חצי שנה הם כבר במסגרות ולצערי היות ואני צריכה לעבוד גם בארצות הברית אשמח לטיפים ומידע בנושא אפילו אתרים של מסגרות לילדים באזור שאראה רק סדר גודל של מחירים.

כמה בערך להערכתכם אנחנו צריכים להרוויח על מנת לחיות ברמת חיים סבירה?

שאלה אחרונה- איך מסתדרים הילדים עם הג'ט לג בהתחלה והפרשי השעות?
את השפה אני מניחה שזה ייקח קצת זמן אבל הבדלי השעות קצת מפחיד אותי

תודה רבה :))

ברוכה הבאה ובהצלחה

אני גרה בניו יורק אבל באיזור מנהטן ופה המכירים מאוד מאוד גבוהים.
אני יודעת שמחירי הגנים פה הם סביב ה-3000 דולר, כך שמתארת לעצמי שהמחיר שכתבת בברוקלין הוא לשנת לימודים כי המחירים שם אמורים להיות מאוד נמוכים.
&nbsp
פה נהוג להכניס מגיל שנתיים לגנים פרטיים ולפני זה במסגרות קטנות. רוב הילדים שאצלי בקבוצה בגן שאני עובדת בו הם בפעם הראשונה בגן .
&nbsp
אני חושבת שבברוקלין יש גם כמה גנים שמלמדים בעברית במקביל לאנגלית אז אולי שווה לבדוק אופציה כזו מבחינת השפה.
&nbsp
לגבי הג'ט לג- כל אחד והאופי שלו. לוקח כמה ימים והם מתאפסים על עצמם.
&nbsp
ממליצה להתחבר לקבוצה בשם MaManhattan , זו קבוצה לאמהות ניו יורקיות, קבוצה נהדרת!
כמו גן גם על הקבוצה של אסנת בר יוסף- "אסנת בר יוסף- פורום לנשים ברילוקיישן ובשליחות" ולשאלות כלליות: ישראלים בניו יורק-הקבוצה הרשמית.
&nbsp
וכמובן, אנחנו פה בשבילכם
בהצלחה!

ברוכה הבאה לפורום

לצערי אני לא יכולה לעזור לך עם ניו יורק, אבל אני מקוה שאחרים כן.
תרגישי חופשי לעלות כאן כל שאלה או נושא שעולים על דעתך, כי אין טוב יותר מבעלי נסיון

בילבי75

New member
ברוכה הבאה

אנסה לעזור.... בעיקרון, רוב הגנים מקבלים לגן מגיל שנתיים-שלוש. עד אז, יש משפחתונים או בחלק מהמקומות של הגנים, יש גם קבוצה לתינוקות (פחות נפוץ). ישנה עוד אפשרות של מטפלת (או בביתה או בביתך) והמחירים בממוצע בסביבות 15 ש״ח לשעה. המחירים שראית הם לשנה. את האמת זה נשמע לי קצת נמוך וצריך לבדוק מה הסיבה. אצלנו, בשכונה שלי, המחירים לשנה הם בסביבות 17,000 ל 20,000. אבל עוד פעם, זה מאוד תלוי באזור ובגן שתיבחרי. אני דוקא מכירה את השכונה שבה תגורי. נקראת מידלווד, אם אינני טועה. בעלי גר שם לפני עשרים שנה ויוצא לנו מדי פעם לקפוץ לשם....לא כתבת אם את מעוניינת בגן יהודי או לא יהודי , ישראלי או לא. בשכונה שלך, יש גנים יהודיים, לגבי ישראלים אין לי מושג. דרך אגב, מחירי הגנים שכתבתי למעלה, הם מחירים לגנים אמריקאיים ולא ישראלים.

לגבי הג׳ט לג- מנסיון, לפעמים אין להם בכלל ג׳ט לג. אבל לילד בן שנתיים יכול להיות קשיי הסתגלות למקום חדש. למיטה חדשה וכו׳.... הכי חשוב, שתישן בלילה עם השמיכה שהיא אוהבת או דובי אהוב וכמובן שיהיה לחפץ את הריח המוכר של הבית הקודם. אם זה מתאפשר, תגיעו בשעות הבוקר ותנסו לבלות בחדרה החדש כמה זמן, כדי שהיא תכיר ולא תפחד לישון בו בלילה. אל תדאגי, ילדים מסתגלים מהר ואחרי כמה לילות וימים קשים, הכל יסתדר.
שיהיה בהצלחה ואם את זקוקה לייעוץ או לעזרה, תרגישי חופשי לפנות אלי. דרך אגב, הבן שלי הוא בערך בגילה של בתך

נעמה1210

New member
תודה רבה אתן מדהימות !! עוד כמה שאלות קטנות :)

תודה רבה לכן על התשובות זה ממש מחמם את הלב והאמת הרבה יותר מרגיע :)
בילבי את גרה בברוקלין באיזה אזור?
אני מניחה שהגנים אליהם אשלח יהיו גנים יהודיים מהסיבה שאני לא מכירה את האזור ובטח זה מה שימליצו לי עליהם.
הגנים היהודיים יכולים לעלות אפילו יותר? כי לפי מה שרשמת זה יוצא בסביבות 1,600$ לחודש.
דרך אגב גם אצלי זה בן :) מתי נולד שלך?

עוד 2 שאלות קטנות האם זה נכון מה שרשמתי לגבי ביטוח הבריאות? שאם אני מצטרפת לביטול בריאות קבוצתי ממקום העבודה הלידה שלי תכוסה ?

ושאלה אחרונה כמה להערכתך אנחנו צריכים להרוויח כדי לחיות רמת חיים סבירה?

האמת שאני ממש מפחדת מהחורף בניו יורק עם ילדים, בארץ אין כמעט חורף מקסימום 3 ימי גשם בשנה :)

בילבי75

New member
אני לא גרה בברוקלין

גרה בקווינס. לגבי גני יהודים, אין לי מושג. המחירים שכתבתי לך הם לגני בשכונה שלי, שזו שכונה די נחשבת ויוקרתית ולכן גם המחירים של הגנים בהתאם. אני משלמת עבור המשפחתון של הבן שלי, עבור ארבע שעות $800 בחודש. הבן שלי בערך בן שנה וחצי.

לגבי ביטוח בריאות- אין לי כל כך מושג. לנו יש ביטוח בריאות פרטי. בכל מקרה, יש הרבה סוגי ביטוחים וזה נורא אינדיבידואלי.

לגבי שכר- גם אין לי כל כך מושג. זה תלוי בהרבה פרמטרים משתנים וזה גם קצת אינדיבידואלי. בעלי אומר ששכר דירה לדירת שלושה חדרים במידווד הוא באיזור של 2,200$ ומעלה. אני גם לא יודעת אם אתם רוצים להחזיק רכב או שניים שלזה מתלווים ביטוחים והוצאות רכב. גני ילדים. ועוד.... העיר ניו יורק היא בין הערים הכי יקרות בארה״ב

לגבי החורף- לא אשקר לך.... זה לא נעים. אבל תשמעי, הרבה ילדים גדלים פה בני יורק ומסתדרים. מחכים בקוצר רוח לבוא האביב ומתפללים כל החורף שלא יהיה יותר מדי קר ולא ירד הרבה גשם
שורדים! אבל הבונוס פה שאין בישראל, זה החימום בבתים. כל כך כיף ונעים לעומת הבתים בארץ שבגלל צורת הבניה, כל הזמן קר שם....

בילבי75

New member
עוד משהו קטן

אני לא יודעת אם את דתייה או לא, אבל , אם את מכניסה לגנים של חב״ד ויש הרבה כאלו בברוקלין, הם מסבסדים חלק מהעלויות.

בילבי75

New member
מסכימה איתך

לי זה גם לא מתאים, אבל יש אנשים שזה כן מתאים להם. מכיוון שאני רק ניסיתי לעזור, חשבתי לעלות את זה גם בתור אופציה.....

AlicePJ

New member
בהצלחה במעבר וברוכים הבאים!

אני לא מהאזור אז לצערי לא אוכל לתת עצות ספיצפיות בנוגע למגורים או לגנים, אלא רק עצות כלליות.
ביטוח קבוצתי אמור לכסות את הוצאות הלידה, אבל יש המון סוגי ביטוחים ואתם חייבים לבדוק מראש מה הביטוח שלכם מכסה ומהי ההשתתפות העצמית שלכם, אם יש כזאת. יש ביטוחים שבהם זה 3000 דולר, כאלה שזה 100 דולר, כאלה שזה בחינם, כאלה שתשלמי 10 או 20 אחוז מהוצאות הלידה, שזה כבר יכול להיות מאוד גבוה, וכו'. ביטוחים קבוצתיים הם בד"כ עם תנאים טובים אבל חשוב לבדוק ולוודא לפני ולא להניח זאת מראש.
גן שעולה סכום כזה מדובר לשנה ולא לחודש, ואני מניחה שזה גן שסגור בקיץ ולוקח הרבה חופשים, כמו בתי ספר. אני תמיד שלחתי את הילדים לגנים שפתוחים כל השנה למעט מספר ימים בשנה של חגים, שבהם גם לנו יש חופש. גנים כאלה היו יותר יקרים, אבל מחירי גנים משתנים מאזור לאזור ובהתאם לגיל. ראיתי גנים שעלו 2500 לגיל של הבכור שלך, וגנים שעלו כמעט חצי מזה, באזורים שונים אבל עם תנאים יחסית דומים. אז כמו שאת רואה יש הרבה הבדלים, אבל יש לי הרגשה שהאזור שלכם יהיה יקר יחסית.
בנוגע לילדים קטנים, אין "נהוג". זה תלוי בכם. גנים בד"כ מקבלים תינוקות מגיל 6 שבועות, אבל לא נדיר לראות ילדים שנשארו עם אמא או אבא עד קינדרגרטן בגיל חמש וזאת הפעם הראשונה שנכנסו למסגרת. אז זה תלוי בכם ובהעדפות שלכם. יש הרבה גנים שיאפשרו להיות יום חלקי בגן, נניח רק 5 שעות, או שיאפשרו להיות שבוע חלקי, רק חלק מהימים, או שילוב של השניים (בד"כ המינימום הוא 2 חצאי ימים).
האם יהיה לך אישור עבודה בארה"ב? על איזו ויזה אתם עוברים? אני מניחה ש- L כי אמרת שאת צריכה ללדת באוקטובר (מזל טוב אגב!!) ועם ויזת H1B תוכלו לעבור רק בספטמבר לדעתי, ואז יהיה לך כבר אסור לטוס. אז עם ויזת L אכן יהיה לך אישור עבודה, אבל לוקח 3 חודשים בערך להוציא אותו, ואסור לך לעבוד בינתיים, אפילו אם את ממשיכה אצל המעסיק הישראלי ומקבלת משכורת בישראל. זאת עבירת הגירה ועבירת מיסים ואני מאוד ממליצה לך להמנע מזה, אם זאת אכן היתה כוונתך. חכי עד שתקבלי את אישור העבודה, במידה ואכן את זכאית לקבל.
בנוגע להערכת המשכורת, זאת שאלה שאי אפשר ממש לענות עליה. זה תלוי ברמת החיים שלכם, בצרכים שלכם, במה אתם מגדירים כסביר וכו'. ממליצה לך להכנס לפורום עוברים לארה"ב ולקרוא שם קצת על הנושא, וגם להעלות שאלות אחרי שתקראי איך לשאול בצורה שתוכל לתת לאנשים שם לענות בצורה מקסימלית שתעזור לכם.
הבדלי השעות והג'ט לג הם שטויות. לכם יהיה יותר קשה אבל לדעתי זה הרבה יותר קשה כשנוסעים מכאן לישראל מאשר לכיוון ההפוך. פשוט תחזיקו מעמד עד הערב ותנסו ללכת לישון בשעות שאתם רגילים אליהן לפי השעון המקומי (נניח אחת עשרה שעון ניו יורק), ותוך כמה ימים זה יעבור. זה באמת שטויות.
ממליצה אגב לא להכניס לגן ישראלי או גן דובר עברית, לדעתי זה יעכב את למידת האנגלית ויגרום ליותר קשיים. תביאו לגננות רשימה של מילים שהילד מכיר או שאתם משתמשים בהן, ותראו שתוך זמן קצר לא תצטרכו יותר את הרשימה. הוא כנראה יתרגל לאנגלית מהר יותר ממכם.

noaronen1

New member
ברוקלין

האזור שאת מתארת הוא פחות יקר בברוקלין כי הוא יותר רחוק מהעיר - כ-45 דקות מהעיר ברכבת לכן גם הגנים יהיו יותר זולים. בכל אתר יופיעו המחירים ו- 9500 זה בהחלט לשנה. רק קחי בחשבון שגנים יהודיים חוגגים על החופשים האמריקאיים והיהודיים כך שיוצא שהם בקושי בגן. רוב האמהות שלא עובדות שמות את ילדיהם ליומיים או שלושה בשבוע וביתר הימים שולחים אותם לחוגים אות עושות איתם פעילויות שיש אינסוף שכאלה בעיר ובדרך כלל יצאו יותר בזול מגן וכנראה שגם יאפשרו לך להכיר יותר אמהות.
אני משערת שבאזור הזה שכד יהיה באזור 2000$
&nbsp
תבדקי את האתר הזה יש בו הרבה מידע
http://mommypoppins.com/directory
בכל אתרי הגנים תוכלו למצוא את כל התשובות אם תלחצי על registration
קחי בחשבון שככל שהגן יותר מבוקש כך ההרשמה תתחיל יותר מוקדם. יש גנים באזורים מאד מבוקשים בברוקלין ומנהטן שההרשמה מסתיימת באוקטובר.
&nbsp
לגבי חב"ד אני לא חושבת שהגנים שלהם קרובים לאיפה שתגורי אבל הם בהחלט לא כמו שכתבו מטיפים לדת הם מאד מזכירים את הגנים בישראל עם אבא ואמא שבת ואופים חלה וכאלה כך שלא הייתי פוסלת - הכל תלוי במה שאת מחפשת לילד שלך. בגנים האמריקאים לרוב הגננות פחות יחבקו ויגעו, לכן כדאי להסתכל איך הן עם הילדים מחבקות, חמות, שרות, מה אוכלים - בדרך כלל את צריכה לשלוח אוכל מהבית, בקיצור תרגישי את המקום ותבדקי איך הן עם הילדים סיור קצר של ה- DIRECTOR של הגן זה לא מספיק. שבי קצת לספוג אוירה. ותראי אם זה עונה על מה שאת מחפשת כי כל אמא מחפשת משהו אחר לילד שלה.
בהצלחה!
&nbsp

למעלה