רילוקיישן לניו יורק

Danfrql

New member
רילוקיישן לניו יורק

שלום לחברי הפורום.
אנחנו זוג הורים עם 2 ילדים בני 8 ו 12 ומתכננים לעבור לניו יורק בקיץ הבא במסגרת העבודה שלי ל 3 שנים.
המשרה שלי בניו יורק תהיה במנהטן באיזור האיסט מידטאון.
אנחנו מתלבטים לגבי בחירת איזור המגורים כאשר כל האופציות פתוחות (מנהטן ניו גרזי ברוקלין ברונקס).
אני אקבל השתתפות בשכד בסכום סביר ואנחנו מעוניינים בדירה עם 3 חדרי שינה מינימום. נקבל גם השתתפות בחינוך במידה ונבחר בביס פרטי.
שמעתי אמירות כמו "לא מגדלים משפחה במנהטן". האומנם? האם יש איזורים נעימים לגידול משפחות?
היינו מעדיפים להיות באיזור עם ישראלים שלילדים תהיה נחיתה רכה יותר. במובן הזה גרזי ובפרט טנפליי נשמעת אופציה טובה. הבעיה היא שלהבנתי המרחק הוא כשעה ורבע לאיזור העבודה שלי.
אשמח לשמוע את דעתכם וללמוד מניסיונכם
דן

Boston Guy

New member
בוודאי שאפשר לגדל משפחה במנהטן.

ויש לא מעט שעושים את זה.
חלק מהאנשים שעושים את זה גרים במנהטן במשך שבוע העבודה, ובסופי השבוע גרים בבתי הכפר שלהם בהמפטונס, או באפסטייט. הם כמובן לא משתמשים במערכת החינוך הציבורית - בשכבה החברתית הזו הילדים הולכים לבית ספר פרטי.

זה כמובן דורש הכנסה בסדר גודל של 7 ספרות (בדולארים) - אבל זו מנהטן... גרים בה יותר מ 30,000 אנשים כאלה.

Danfrql

New member
אשמח ליותר פרטים

כמובן שהסטטוס שלי לא מאפשר את מה שתארת... הייתי שמח לקבל המלצות לאיזורי מגורים נעימים למשפחה ישראלית אם במנהטן או מחוצה לה. ותודה על התגובה

Boston Guy

New member
אתה תגלה שכל האחרים שהיו שם לפניך עשו כבר את העבודה הזו

אם אני קולט את העניין נכון - אתה מגיע לארה"ב על חשבון משלם המיסים הישראלי בקונסטלצייה כזו או אחרת.
בהנחה שזה כך - האנשים שהיו שם לפניך כבר עשו את העבודה של מיקסום הניצול של "חבילת ההטבות" שהמדינה נותנת לשלוחייה למינהם. הם בחרו לגור בטנפליי (ולשלוח את ילדיהם לחינוך פרטי) או בפיירלון כי שם הם קיבלו את המקסימום עבור התקציב שהיה להם.

Danfrql

New member
אני מהנדס בחברה פרטית

מצטרף לגרעין במנהטן כך שאין לי יותר מידי "אחרים" להתייעץ איתם. טנפליי יחסית רחוקה להבנתי וממה שהבנתי החינוך הציבורי שם מעולה כך שאין שום צורך לשלוח לביס פרטי.
לגבי "מקסום התקציב" זו אכן השאלה שלי... בית קטן בניו גרזי עם קהילה ישראלית אבל במרחק מהעבודה או דירה קטנה במנהטן או אופציות אחרות בברוקלין או ברונקס שהן יותר קרובות (לפחות על המפה לא יודע לגבי תחבורה)

oleyashan

New member
אם העבודה שלך במנהטן באיזור האיסט מידטאון

הכי טוב יהיה לך לגור במחוז ווסטצ'סטר 35 דקות מהבית ברכבת לתוך גראנד סנטראל סטיישיין, תשכח מניו ג'רזי או לונג איילנד כי הרכבות שלהם מגיעות לפן סטיישיין ברחוב 31 בצד המערבי של העיר

Danfrql

New member
איזה איזור מומלץ שם?

מה רמות המחירים של הדירות שם? ומה לגבי ברוקלין? אין שם שכונות טובות במרחק נסיעה דומה?
תודה רבה על התגובה!

liviur

New member
תשכח מרכבת אולי , אבל יש אוטובוס

מג׳רזי לוקחים לרוב אוטובוס לPort authority על 40 ו8 וזה קרוב באותה מידה.

menachem25

New member
תשובות

אתה יכול לגור באפר ווסט - יש שם קהילה יהודית מאוד גדולה וגם כמה ישראלים (טוב, יותר מכמה.. ;) )
אבל זו באמת קהילה חמה ועם הרבה פעילויות, אירועים, בתי כנסת וכו'.

ברוקלין - איזור מידווד - מלא יהודים וגם הרבה ישראלים. הרבה גנים ישראלים. בתי ספר טובים. איזור Ave J, Ave M וכו'.
גם מנהטן גם ברוקלין - מחירים מאוד גבוהים.
ווסטצ'סטר - יש לך את סקרסדייל שיש שם קהילה יהודית גדולה, כולל ישראלים - אבל נורא יקר שם. שכונה יוקרתית.
5 ערים (5 twons) - מלא יהודים וקצת יותר זול. וודמיר, גרייט נק וכו' - יש לך רכבת טובה לעיר, איכות חיים, יהודים, אבל יקר שם.
עוד לונג איילנד - יש לך ליד סטוני ברוק כמה שכונות של יהודים - יותר זול מסקרסדייל, אבל יותר רחוק מהעיר והרכבת מלאה כל יום, בקושי יש מקום לעמוד ...
מסקנה: אפר ווסט סייד. גם בשביל החוויה ...
אם אתם כבר רק לשלוש שנים - אז באפר ווסט ממש כיף והקהילה היהודית שוקקת. אמנם זו קהילה של בעיקר רווקים, אך גם משפחות ימצאו פעילויות.

למעלה