רילוקיישן לסיאטל

Michaela01

New member
רילוקיישן לסיאטל

שלום לכולם, יש לי מספר שאלות לגבי המעבר המתוכנן שלי עם משפחתי (אישתי בחודש שלישי + ילדה בת שנתיים) לסיאטל לשנתיים מטעם עבודה. אני בתהליך לקבלת ויזה L1 ואישתי לL2 קראתי מספר לא מועט של תגובות והמלצות שבהחלט עשו קצת סדר בבלגאן ועל כך תודה. עם זאת יש לי עדיין מספר נושאים הדורשים תשובות: 1. לפני מעבר - המלצה על חברת הובלה מהארץ לסיאטל? כמה עולה המכולה? כמה זמן ההובלה מדלת לדלת? 2. מגורים זמניים - אני מחפש דירה מרוהטת Temporary Housing לחודש-חודשיים עד הגעת המכולה? אשמח להמלצות בנושא. 3. איפה גרים בסיאטל? מהן השכונות "הנחשבות"? כמה עולה שכ"ד ממוצע והאם יש אתרים או סוכנים מומלצים? 4. גני ילדים - האם יש גנים "ישראלים"? מה לחפש בבחירת הגן? מהי העלות המוערכת? 5. אישתי בהריון והביטוח מהעבודה שלי הוא של ATENA האם יש ביה"ח מומלץ בסיאטל ללידה? רופא מומלץ? עוד פרטים בנושא אשמח לקבל. תודה מראש על העזרה. "רילוקיישנר עם שאלות...."

dz108

New member
ברוך הבא.

1. פעם המלצנו על אוקיינוס (שהעבירו אותי לפה באוקטובר 2005), אבל אחרי מה ששמענו עליהם לאחרונה - כדאי להתרחק מהם. דלת לדלת זה בערך 10 שבועות, אם אני זוכר נכון. זה יעלה בסביבות 7,000 דולר אם תלך על האופציה היקרה (צים, עם אפשרות מעקב אחרי המכולה), וקצת פחות אם תחסוך (איזה חברת אוניות לא ידועה). 2. תעלה מולי במסר, אני אקשר אותך עם חבר שלי שהגיע לפה ושכר רהיטים זמניים (מסתבר שיש דבר כזה). אז אתה שוכר בית - ועד שהמכולה שלך מגיעה יש לך רהיטים זמניים. אבל יש גם קומלקסים שמשכירים דירות מרוהטות (קומפלקסים של חברת הניהול AVALON) 3. הכל תלוי איפה העבודה שלך. האם תעבוד בצד המערבי (סיאטל), המזרחי (רדמונד, בלוויו, אם אתה מגיע למיקרוסופט או ל-T-MOBILE), בצפון (אתה עובד בואינג?), או בדרום (שזה קשה לי להאמין, כי שם יש בעיקר מפעלי תעשיה). 4. אין גנים ישראלים. יש גנים שיש בהם כמה ילדים ישראלים (במיוחד של עובדי מיקרוסופט); אבל שוב - זה יהיה רלוונטי רק אם תגור קרוב, ואיפה פיזית אתה עובד. 5. יש פה ביה"ח מהטובים בעולם, רק בצד המערבי (סיאטל - הביה"ח האוניברסיטאי) וגם בצד המזרחי (בלוויו - OVERLAKE, קירקלנד - EVERGREEN). וכן, יש לנו המלצות על רופאים - תעלה במסר.

למעלה