רילוקיישן לפלורידה בסוף הקיץ - חכמת ההמונים

holly212

New member
רילוקיישן לפלורידה בסוף הקיץ - חכמת ההמונים

הי כולם,
אנחנו עושים רילוקיישן לפילדלפיה בסביבות אוגוסט כרגע נראה שלשנתיים-שלוש. זוג + ילדה בת 5.5 ושני כלבים בגילאים: שנה וחצי ו אחת עשרה. הזמן קצר והמלאכה מרובה ועוד יותר בהתחשב בשוני בחלק מהדברים בין הארצות. כמה דברים שאשמח לקבל הסברים, טיפים והמלצות לגביהם:
1. ביטוח בריאות (מה נסגר עם האמריקאים?): יש דרך העבודה של בן זוגי השתתפות של 50-60 אחוז למיטב הבנתי ועדיין המחיר קשה לעיכול. אשמח להסבר על הביטוחים שם, הבדלים יתרונות וחסרונות ועלויות למי שמכיר. וגם על davidshield.
...
2. מתלבטים לגבי תכולת הדירה: אני לא מוותרת על כל הספרים בעיקר של הילדה (יש לא מעט), משחקים, כמות דיסקים מרשימה ביותר (10-12 סטנדים לדיסקים של איקאה). בגדים כמובן שניקח גם. לשלוח או לקנות ריהוט (אוהבים את שלנו), מכשירי חשמל וכו?
אשמח כמובן לקבל המלצות על חברות שילוח ועל הדרך היעילה והזולה ביותר.
3. השכרת דירה או בית באזור wynwood והסביבה: המלצות על מתווכים, דגשים לשים לב אליהם וכל מה שנראה לכם רלוונטי ושלא העלתי עדיין בדעתי... אנחנו מחפשים דירת 3 חדרי שינה או בית שכמובן יתאים גם עם כלבים בינוניים 9 ו 11 ק"ג.
4. רכב: קנייה או ליסינג? המלצות איפה לקנות ודגשים נוספים.
תודה רבה

ilanvag

New member
כמה דברים ראשוניים וכלליים,

אחרים יוכלו לעזור יותר ספציפית לגבי פלורידה:
&nbsp
לגבי ביטוח בריאות, השאלה שלך היא מאוד כללית, אז אין לנו ממש אפשרות לעזור. מה שחשוב זה שתביני את המושגים הבסיסיים שקיימים בכל פוליסה, וכך תוכלי להשוות בין הפוליסות. תתחילי בלקרוא את המאמרים הקצרים הללו:
https://www.nerdwallet.com/blog/health/copay-vs-coinsurance/
http://www.bcbsm.com/index/health-i...nce-works/deductibles-coinsurance-copays.html
https://www.cigna.com/individuals-families/copays-deductibles-and-coinsurance-explained
&nbsp
ולאחר מכן תקראי גם את אלו:
http://www.bcbsm.com/index/health-i...tween-in-network-out-of-network-benefits.html
&nbsp
ואגב, יש עוד חומר גם במאמרי הפורום, ראי לינק בצד שמאל, בעמודה השחורה.
&nbsp
לגבי כל הרכוש שאת רוצה לשלוח, השאלה הבסיסית היא - האם המעסיק מספק לכם מכולה על חשבונו? או שאת צריכה לשלם מכיסך עבור כל ק"ג שאת שולחת?
&nbsp
אם יש מכולה "על חשבון הברון" אז סבבה, תשלחי הכל, מכסימום תזרקו לפח (כי לא בטוח שהריהוט יתאים בגודלו לדירה שתמצאו, ולא בטוח שמכשירי החשמל יתאימו, וכן הלאה וכן הלאה).
&nbsp
אבל אם הכל על חשבונכם, אז הנה כמה כללי אצבע שאנחנו לרוב ממליצים עליהם, אם כי יש כאלו שנוהגים אחרת:
&nbsp
מכשירי חשמל: המתח והתדר פה שונים לגמרי. יש מכשירים (כגון כל סוגי המחשבים הניידים) אשר יודעים באופן אוטומטי לעבוד על שני סוגי המתחים, ורק צריכים מתאם פשוט שעולה פחות מדולר. לעומת זאת, יש מכשירי חשמל, במיוחד כל אלה המבוססים על מנוע חשמלי (מיקסר, מעבד מזון, וכדומה) שאין טעם להביא - השנאי שתצטרכו לרכוש בשביל להפעיל אותם יכול לעלות קרוב לעלותו של מכשיר חדש, ואפילו יותר. בהערה כללית, מכשירי חשמל ואלקטרוניקה עולים מאוד בזול בארה"ב, אז באמת שאין טעם לסחוב מכשירים.
&nbsp
ריהוט: זה כבר עניין של טעם, ושל עד כמה הריהוט שלכם יקר. אם מדובר בריהוט פשוט יחסית, בסגנון איקיאה, ואתם משלמים על המשלוח - יהיה לכם יותר זול לתרום אותו בארץ, ולרכוש חדש פה. לעומת זאת, אם מדובר בריהוט מאוד יקר וייחודי, אז אולי שווה להעביר אותו, רק קחי בחשבון שהעלות יכולה להגיע להרבה אלפי דולרים (כי משלמים לפי נפח, וריהוט תופס הרבה נפח...). ההמלצה, לפני שאתם מעמיסים את הריהוט, היא רק לעצור ולחשוב האם הריהוט בהכרח יתאים לדירה שתמצאו. לא מכיר את האזור בו תחיו, אבל אם החדרים שם קטנים יחסית, אז יכול להיות שהמיטה הזוגית הענקית שיש לכם, פשוט תתפוס את כל חדר השינה, ולא יהיה מקום לזוז; או שהספה לסלון לא תתאים/תיכנס; וכן הלאה.
&nbsp
דיסקים: גם לי היה (ועדיין יש) אוסף שכזה. עיקר הבעיה והמשקל הן עטיפות הפלסטיק, שאין טעם לשלוח (אלא אם משלמים לכם על מכולה, ואז תשלחו, סבבה). אצלנו, כשכל המשלוח היה על חשבוננו, מה שעשינו זה לרכוש כמה תיקים מיוחדים ל-CD (בסגנון של הלינק למטה), הוצאנו הכל ושמנו רק את הדיסקים ב"תיקים" הללו. תופס הרבה פחות נפח ומשקל. אגב, יש כאלו שפשוט מעלים את כל המוסיקה לדיסק חיצוני או שניים (לגיבוי), וזורקים גם את כל ה-CD; לי לא היה זמן להתעסק עם זה, כי באמת מדובר במאות CD. זהו התיק שרכשנו 2-3 דומים לו:
https://www.amazon.com/Case-Logic-DVDW-320-Capacity-Classic/dp/B0002Y6CVA
&nbsp
ספרים: ההמלצה האישית שלי היא לבחור כמה ספרים (נניח 10) שהילדה מאוד אוהבת וקשורה אליהם (אצלנו זה היה האריה שאהב תות, ועוד כמה), ואת כל השאר לתרום. ראשית, מדובר במשקל אדיר, ויעלה הרבה כסף (שוב, אם יש לכם מכולה על חשבון המעסיק, אז תשלחו הכל). ושנית, במקומות בהם יש הרבה ישראלים ויהודים, כמו באזור שלנו (אזור בוסטון), יש גם המון ספרים בעברית בספריות הציבוריות.

liviur

New member
קצת תשובות

אני משאר שבגוף ההודעה איפה שכתבת פילדלפיה הכוונה היתה כמו לפלורידה במה שכתוב בכותרת.... וספציפית למיאמי לפי ווינווד.
&nbsp
1. תן את הפרטים המלאים. זה לא קופת חולים מכבי מול לאומית - כל פסיק משנה הרבה. המחיר אכן גבוהה - אך יורד מהברוטו.
לגבי דיוויד שילד - זה לא ביטוח אמריקאי מבחינת הכיסוי ולפי מיטב ידיעתי ככזה תצטרכו לשלם קנס בסוף השנה על זה שאין לכם כזה. מומלץ בחום להתרחק ולהיצמד לחברות האמריקאיות הגדולות אם אפשר (United healthcare , Aetna ויש עוד כמה)
2. ריהוט לדעתי לא כדאי להביא - הוא הרבה יותר זול פה - והגדלים וכו לא תמיד מתאימים.
מכשירי חשמל - באמת שאין למה להביא. הם זולים ואיכותיים יותר פה , בנוסף לזה - המתח לא תמיד מתאים והדובדבן שבקצפת - הדירות / בתים פה מגיעים עם מכשירי חשמל (תנור , כיריים , מיקרו , מקרר , מכונת כביסה , מיבש ומדיח בדירות / בתים סבירים ומעלה). טלוויזיות עולות פה גרושים (800 דולר ל65״ 4K סמארט לדוגמא) ומחשבים גם.
3. רק לידע כללי - עד 25 פאונד - זה נחשב פה כלב קטן לפי המונחים המקומיים שנתקלתי בהם. אין לי המלצה כי אני לא מהאיזור , ווינווד עצמה שכונה מדליקה לגמרי - אני יודע שהאיזור לא היה כזה טוב בעבר אבל הפך לדיי היפסטרי ומגניב עם השנים.
א ב ל מלא מקומות בילוי ועלול להיות רועש. שווה להתייעץ במקומיים / סוכני נדל״ן כדי להבין מי נגד מי. (שווה = חובה).
&nbsp
That said - זו שכונה שלא כ״כ קרובה למרכז העיר - איפה מקום העבודה?
4. בגדול בתור ״עולים חדשים״ ונהגים חדשים (מבחינת ארה״ב) המחירים שתקבלו בתור חסרי היסטורית קרדיט לא להיט. שווה לחפש אנשים שעברו לאיזור וקנו רכבים עם איזה סוכניות הם עבדו - אבל כלכלית לגמרי - עדיף לקנות רכב משומש במזומן ואחרי שנה שנתיים שיש קצת היסטוריית קרדיט לגשת לרכישת רכב חדש (אם מדברים כלכלית).
אחרת - בגדול לקנות לרוב יותר קל מלעשות Lease - רק קחו בחשבון שהריבית על הרכישה תהיה איפשהו בין 4-10 אחוז שנתי.

holly212

New member
תיקון טעות - רילוקיישן לפילדלפיה

מישהו יודע אם יש דרך לערוך את הכותרת?

ilanvag

New member
כלומר הרילוקיישן הוא ל- Wynnewood, PA ?

כי האיות הוא שונה, וזה מה שבלבל וגרם לחשוב שאתם עוברים לאזור מיאמי, פלורידה

&nbsp
עריכת הודעות (וכותרת) אפשרית רק ב-15 דקות הראשונות לאחר פרסומן. אבל מאמין שאנשים ישימו לב מכותרות אחרות בשרשור לגבי הטעות, ויבינו שמדובר בפילדלפיה, לא פלורידה.
&nbsp
בכל הקשור לדברים הכלליים שאני ואחרים כתבו לך - הכל רלבנטי (ביטוחים, רכבים, מה מומלץ לקחת, וכדומה).
&nbsp
ספציפית לגבי אזור פילדלפיה, אחד האדומים פה בפורום (ג'ון הפרא) התגורר באזור ומכיר אותו היטב. הוא נמצא כיום בחוף המערבי, ושם עוד מוקדם בבוקר - הוא בטח ייכנס בהמשך היום ויכתוב.

liviur

New member
חבל , Wynwood Miami איזור מגניב לגמרי

:) ועם הכותרת והאיות שהוא כזה כבר חשבתי - איזה מגניב הולך להיות לך שם.
&nbsp
בהצלחה - כל השאר עדיין רלוונטי.

למעלה