רילוקיישן עם ילדים

lama zebra

New member
רילוקיישן עם ילדים

שלום ונעים מאוד.
אנחנו צפויים בספטמבר לעבור עם ילדינו בני 3.5 ו- 6 לניו - יורק/ניו ג'רזי.
כרגע לתקופה של 3 שנים ואולי ליותר.
אין לי ספק שהילדים יקלטו מהר את האנגלית.
החשש שלי הוא דווקא מלמידת השפה העברית. מאוד חשוב לי, כרגע איתו, ובהמשך גם עם הצעירה, שהוא ילמד לקרוא ולכתוב בעברית, גם כדי שכשנחזור פערי השפה לא יהיו קשים מדי, וגם בכלל .
איך מלמדים כתיבה וקריאה מרחוק כשאין מסגרת לימודית לכך, כשהעברית הופכת להיות בעצם שפה שניה?

carlimi

New member
יש כל מיני דרכים

אפשר לרשום את הילדים לבית ספר יהודי שבו מלמדים גם עברית.
אפשר לשלוח ל SUNDAY SCHOOL שבו גם לפעמים מלמדים עברית (לא יודעת מנסיון כי לא שולחת את שלי, ממה ששמעתי מחברים).
אפשר לקחת מורה פרטית ללימוד עברית בבית.
אפשר לנסות ללמד לבד, עם חוברות מישראל וכו' (אנחנו ניסינו ולא הצלחנו, זה כנראה לא לכל אחד).
&nbsp
שיהיה בהצלחה

שלום לך וברוכה הבאה

מעבר לאפשרות לשלוח אותו ללמוד עברית במסגרת, יש גם אפשרות ללמודי כתיבה/קריאה בעברית דרך סקייפ. אם זה מענין אותך, אני יכולה לבדוק לך איפה.

אני ניסיתי ללמד את הבת שלי, שהיא היום בת 9, לקרוא ולכתוב עברית ללא הצלחה
זה לא פשוט לי בכלל, בגלל שהיא מאיבדת ענין, ודווקא הכנתי לה דברים חמודים. לעומת זאת יש לי חברים שוודים שלימדו את הבן שלהם לכתוב ולקרוא שוודית. זה כנראה תלוי בכם ותלוי גם בילד.

תרגישי חופשי לעלות פה כל נושא, כל חשש ומה שעל ליבך, רובנו היינו במקום הלא פשוט הזה ויודעים איך זה מרגיש

"פרפרי אהבה", את יכולה לעזור פה?

"פרפרי אהבה" היא קבועה בפורום שלנו ולימדה עברית בניו יורק עד שבוע שעבר. היא תוכל להעיר את עינכם קצת יותר, אולי ביותר מנושא העברית

מתייצבת

בחודשים האחרונים לימדתי עברית במסגרת התנדבות בבית כנסת ב-sunday school וגם בשיעורים פרטיים שהעברתי.
ההמלצה שלי היא לחפש פעילויות בעברית- בניו יורק יש הרבה מסגרות כאלו. ממליצה לבדוק בקבוצות הפייסבוק הרלוונטיות כמו מאמאמנהטן ו"ישראלים בניו יורק-הקבוצה הרשמית".
&nbsp
אפשרות נוספת היא מורה פרטית שתעבוד עם כל אחד מהם- אם את רוצה, יש לי המלצה על קולגה שלי לשעבר (הגננת שעבדה איתי בגן, היא עכשיו מלמדת שיעורים פרטיים, גננת בעלת ניסיון רב ולשעבר מורה בבית הספר).
&nbsp
בעיקרון ממליצה לדבר בעברית כמה שיותר איתם, לומר את המילה גם בעברית וגם באנגלית.
ממליצה על חוברות עבודה- יש בארץ בחנויות צעצועים/ציוד לבית הספר מלא חוברות כאלה במיוחד עכשיו בחופש... כמעט כל חוברת הכנה לכיתה א' טובה. ממליצה לדפדף ולראות אם זה משהו שהגדול/ה יצליחו לעשות.
&nbsp
עם הקטן הייתי מתחילה בהכרת האותיות בקטנה דרך יצירה,משחקים וכו'.
אם תרצי אשלח לך לינק לקבוצה שפתחתי בנושא הוראת עברית- הקבוצה מיועדת הן למורים והן להורים שרוצים לעבוד עם ילדיהם על השפה העברית. כמו כן, יכולה לשלוח לך לינק לפינטרסט שלי -יש שם לוח עם מלא רעיונות ללימוד עברית.
&nbsp
סליחה שלא מפרסמת פה, זה מהווה אאוטינג מבחינתי- אם מישהו אחר מעוניין, אשמח לתת לינק במסר.
&nbsp
בהצלחה

&nbsp

lama zebra

New member
פרפרית, תודה רבה.

אשמח לקבל לינקים לקבוצה וללוח הפינטרסט.

lama zebra

New member
תודה רבה לכולכן!

נראה לי שבשלב ראשון מצטייד בחוברות עבודה וקריאה של כיתה א' ונראה איך זה יזרום.
כשנתאושש מהמעבר (שרק מלחשוב על ההכנות אליו אני כבר מותשת) נעשה בטח שימוש במורה פרטית.
&nbsp
&nbsp

בדיוק במצבך...

גם אנחנו המדים לעבור למנהטן/ ניו ג׳רזי. אני מבינה שכם אתם בהתלבטות בין שני המקומות?
אנחנו עם בני 3.5 ושנתיים.
אני ממש דואגת להסתגלות בעיקר בגלל שלא יודעים מילה באנגלית...
קשה נכון??!!

ברוכה הבאה לפורום

עכשיו את כבר לא לבד, יש לך עוד אנשים במרחק מקלדת שהיו במקום הזה ויודעים איך זה מרגיש.
תרגישי חופשי לעלות פה שאלות, קשיים ומה שעולה על רוחך. רוצה לספר לנו קצת יותר אליכם?
המון בהצלחה לכם.

תודה ��

כבר מרגיש קצת יותר נעים...
אוףףף מאיפה להתחיל? מפחיד, מוזר, מרגש, שונה... תחושות מעורבות מאוד...
הקטנה שלי מסתגלת בקלות ואני בטוחה שתתאקלם, לגדולה היה קשה מאוד להתאקלם
כאן בגן אז אני שואלת את עצמי מה יקרה כשגם המקום וגם השפה יהיו שונים??
אני כל כך חוששת בעיקר בשבילן ולא אשקר גם מעט בשבילי :)
במקרה שלנו יש אפשרות בחירה, בעלי חי על הקו כבר כמה שנים אך בשנה האחרונה
הנסיעות הפכו לתכופות יותר וארוכות יותר אז החלטנו שניסע איתו לשנתיים-שלוש.
המשפחה המורחבת שלי חמה, אוהבת ומאוד תומכת
כשבעלי לא נמצא (אחד הקשיים הגדולים שלי לעזוב)
אבל בסופו של דבר המשפחה הגרעינית זה הדבר החשוב ביותר לילדים...
בקיצור מה עושה את זה קל יותר???
חוץ מהתמיכה וההבנה כאן ;)

בהצלחה במעבר גם לכם

לפי מה שאני רואה, הילדים לומדים את השפה מאוד מהר.
אפשר אולי אם יש זמן- להכניס את הגדול/ה לחוג אנגלית לפעוטות או לחשוף בבית לשפה האנגלית.
ממליצה להכין למסגרות מעין מילון ולכתוב באנגלית מילים כמו PIPI ומה המשמעות... כל מיני מילים שחשוב שהצוות יידע אם הילד אומר את זה.
&nbsp
אגב, יש גם אופציות של גנים בהם מלמדים גם בעברית וגם באנגלית ואז אולי יהיה לילדים יותר קל.
&nbsp
&nbsp

lama zebra

New member
שירי, החלטתם לאן אתם עוברים?

אני פחות מוטרדת מענין השפה.
אין לי ספק שהם יקלטו אותה מהר ויסדרו (והילדים שלך אפילו יותר צעירים, כך שזה אפילו יהיה להם יותר קל).
כמות הסידורים וההחלטות המהירות שאנחנו צריכים לעשות/לקבל לפני גומרת אותי...
&nbsp

נכון!!

זה מתיש כל כך...
בשלושה ימים האחרונים היינו יותר בכיוון של ניו ג׳רזי. הרבה חברים שגרים שם שיכנעו אותנו שזה נכון יותר עבור הילדים.
אנחנו עדיין מתלבטים.
לי חשוב מאוד שהמסגרת תהיה ישראלית בגלל השפה או לפחות שיהיו הרבה ילדים ישראלים,
במנהטן יש את רננים ששמעתי עליו הרבה ביקורות לא כל כך טובות אבל אם רוצים מסגרת ישראלית אז זה פחות או יותר
האופציה היחידה.
בניו ג׳רזי יש הרבה יותר אפשרויות.
מבחינתי החיסרון היחיד במנהטן זה המעבר לבית קטן כל כך והכביסות המשותפות בבנין :)
לגבי הפעילויות הבנתי שיש, אבל לא כמו בניו ג׳רזי. שם הקשרים החברתיים הרבה יותר טובים, נפגשים הרבה לפליי דייט בבתים,
ג׳ימבורי וחוגים (שיש גם בעיר כמובן)
במזג האוויר החורפי (רוב הזמן...) אני חושבת שיותר קל להתנייד עם הילדים בניו ג׳רזי עם רכב כשכמעט בכל מקום חניה תת קרקעית.
אבל בכל זאת מנהטן זאת מנהטן....
אוףףףף אז בסוף עשיתי לך יותר בלגאן מאשר סדר!

lama zebra

New member
החיסרון בניו גרזי עבורנו הוא זמן הנסיעה הארוך

לעבודה ובחזרה.
החיסרון במנהטן הוא גודל הדירה (והמחיר...)

carlimi

New member
שירי - כנראה שהשיקולים שלך

מאוד שונים משלי, אבל בכל זאת, אני מודה שקשה לי להבין, או לרדת ממש לסוף דעתך בעניין המסגרות.
נכון, יכול להיות שילדים ישראלים יקלו על הקליטה המהירה של הילדים. אבל לא בטוח, ובטח לא במאה אחוז.
אבל לרשום אותם למסגרת שיש לה לטענתך הרבה ביקורות לא טובות, "רק" בגלל העברית, נשמע לי על פניו שיקול מוטעה.
הילדים יסתגלו עם האנגלית, אני מבטיחה לך. לא עדיף לרשום אותם למסגרת בה ישהו שעות בכל יום - שהיא טובה ומעולה ולא כזו מתוך לית ברירה?!
סתם מעלה תהיות .....
בכל מקרה, יש גם במנהטן וגם בניו ג'רסי מלא משפחות ישראליות שניתן להיפגש איתם אחרי הצהריים או בסופי שבוע, על מנת שלילדים יהיה עם מי לשחק בעברית.
מוגש כחומר למחשבה

ברור!!

לא הייתי מעלה על דעתי לרשום אותה למסגרת שקיבלה ביקורות לא טובות.
כמובן שאני מתכננת לבדוק ולהתרשם בעצמי אבל אם גם לי לא יראה המקום לא ארשום אותם לשם רק בגלל העברית...
בכל אופן אחת הסיבות שאנחנו נוטים יותר לניו ג׳רזי היא ששמענו ששם טובת הילדים גם
מבחינת גני הילדים. לא יודעת האם זה נכון או לא אבל זה מה שאמרו לנו...

carlimi

New member
Noa - את כאן?

מצויין.
מקווה שנוע תיכנס לכאן בקרוב, ואולי תוכל להוסיף מהידע האישי שלה, היא גרה בניויורק כמה שנים טובות עם ילדים (ולמיטב ידיעתי מאוד אהבה את זה).
&nbsp
טובת הילדים היא בעיקר הורים מאושרים - ילדים נוטים שיהיה להם טוב כשלהורים שלהם טוב, ולכן כדאי לעשות את מה שמתאים לכם ולאופי החיים שלכם, למרות ההמלצות מסביב. יש לכם ביקור מקדים?

noaronen1

New member
הנני כאן - מתייצבת מנהטן . ניו גרזי עם ילדים קטנים

מכיוון שכתבתם שחשוב לכם סביבה שיש בה הרבה ישראלים
בקווינס - פורסט הילס
בפארק סלופ בברוקלין שהיא שכונה מדליקה ושם גרתי יש היום כבר המון ישראלים.
למלעלה למעלה במעלה מנהטן יש שני בניינים שבתחתיתם בית ספר ישראלי - riverdale
בניו ג'רזי אני מבינה שכבר בדקתם
מנהטן יקרה ורוב המשפחות עוברות היום לשכונות שציינתי מעל שכבר לא ממש יותר זולות אבל תקבלו עוד חדר.
לגבי לפליידייטס - הקהילות הישראליות בניו ג'רזי מאד מחבקות (לחלק אפילו חונקות) ובהחלט תוכלו למצוא פליידייטס ומאוחר יותר צופים. אבל! הכל עניין של מזל בברוקלין היו לילדים שלי הרבה יותר פליידייטס מאיפה שאנחנו חיים היום שזה בפרברים בסטייט אחרת, למה? כי מצאתי אמהות שקל איתן,וזה נמשך שנים. מקובל בעיר להישאר בחצר ולתת לילדים לשחק ביחד ואז ההורים מרכלים בחצר. וכך לומדים להכיר לאט לאט את ההורים.
&nbsp
לגבי גן - מה הדבר הכי הכי חשוב לך בגן? שפה יותר מגננת שתחבק? אוכל יותר ממשחק בחצר? ממליצה לבדוק:
1. האם יוצאים כל יום לחצר בכל מזג אויר
2. להתסכל אם הגננות מחבקות את הילדים
3. האם הילדים נראים משועממים.
האם הילדים מחייכים - עברית זה שיקול אבל הרבה יותר בגיליים גדולים שיש השפעות חברתיות.
לגן לא דובר עברית אפשר להביא רשימת מילים חיונית לילד ונותנים לגננת ומתחילים להכין עם מילים בסיסיות בארץ
אני בהחלט מסכימה (מטעויות של תחילת הדרך) עם מה שcalimi כתבה. כשאנחנו ההורים משדרים לילדים שהבחירה שעשינו עבורם היא נכונה הם לרוב מסתגלים מהר יותר. כשאנחנו משדרים להם חוסר בטחון וחששות שעשינו בחירה לא נכונה הם מרגישים מהם מאד ומגיבים.
אנחנו העדפנו להיות קרובים לעיר ולא לנהוג כשעה כל יום. זה נשמע לא נורא כשבאים מישראל, אבל זה מבאס כשגרים ליד מנהטן וגבר עייפים לעשות סיבוב נוסף לכיוון העיר בערב...
לדעתי - לכי עם תחושת בטן - את מכירה את ילדייך הכי טוב!
מקווה שעזרתי במשהו...בהצלחה וברוכים הבאים לפורום

למעלה