רילוקיישן

pups2

New member
רילוקיישן

שלום, אני חדש כאן... הודיעו לי מהעבודה שאני עובר לעבוד בניו יורק. לגבי ויזה אני לא דואג (פרט לעובדה שאני רוצה שבת זוגתי תעבור איתי ואנחנו לא נשואים...איך אפשר לעזור לה עם ויז?, אם היא תמצא משפחה שרוצים אותה בתור אופר, זה יעזור? מה אם היא תלמד שם?). הנה עוד כמה שאלות: איך אני מעביר שני חתולים? מה הנוהל בנושא? אני מרויח בארץ כ 10000 ש"ח ברוטו, מבחינת הרמה המקבילה של המשכורת בניו יורק, כמה אני צריך לבקש?

xyzusa

New member
OK, listen

as for the cat: buy two kennels and if their weight is under 8 Kg they can go with you in the cabin. if not - they will fly with the laguages cabin. (Just as my dog did, and it's all OK)/ you should ask not less than 70,000$ a year, since NYC is expensive. as for your friend, it may be aproblem: she needs to find a sponser to ask for her a work permission. Good Luck

pups2

New member
תודה

לצערי החתולים שוקלים יותר מ-8 קילו כל אחד...וואו זאת הולכת להיות טראומה עבורם. ישנה אפשרות לבדוק מה איתם תוך כדי הטיסה? איך אני מוצא ספונסר לבת זוגתי? שוב, תודה רבה על התשובה.

xyzusa

New member
don't be worry

I did it with my dog and believe me I didn't sleep nights from worrying about him: well,I'm glad to say you there is no need to be worry. Make sure you flight with El-Al, they are so special and kind with animals. they will be fine, don't worry. more than 1500 dogs and cats are flighting from Israel each year, and nothing is happening. Ask you vet about VALUME pills for them, although I didn't give to my dog none of them and he was just fine. About finding a sponser - when she will find a job, the employer will provide her the H1 visa which is the work permission. it takes time and money. First make sure she has someone who agree to do it for her. Bye....

xyzusa

New member
no possiblity to see them

during the flight, but trust me - there is no need, they are just fine.

חתולים

לגבי המשקל, מנסיוני העשיר לא ממש בודקים את זה. כל אחר מכם יכול לטוס עם חתול אחד בלבד. אתם צריכים להודיע בהזמנה של כרטיסי הטיסה שאתם רוצים pet in cabin, יש מספר מוגבל של כאלה בכל טיסה. אתם צריכים לוודא שהחתולים מחוסנים נגד כלבת, ועשרה ימים לפני הטיסה (לא יותר מעשרה ימים), לקבל אישור על חיסון כלבת מהוטרינר שלכם, ואישור בריאות. חיסון הכלבת צריך להינתן במסגרת זמן מסויימת, לדעתי יותר משלושים יום לפני הטיסה ופחות מחצי שנה, משהו כזה. עם האישור אתם צריכים לקבוע תור לוטרינר המחוזי של משרד החקלאות, הוטרינר שלכם יוכל להגיד לכם בדיוק איפה הכי קרוב אליכם נמצא. זה עולה עשרים ומשהו שקלים וצריך לבוא עם החתולים. מקבלים ממנו אישור מוסמך לרשויות. כשאתם נכנסים לארה"ב עם החתולים, בביקורת המכס תצטרכו להציג את האישורים. קרוב לודאי שיציקו לכם קצת במסע כי תצטרכו להוציא את החתולים מהכלובים כמה פעמים לשיקוף, אבל אולי יתמזל מזלכם ולא. בדרך כלל זהו. אין הסגרים, זה די פשוט. לגבי הטיסה עצמה, לא מומלץ לטשטש חתולים כי לפעמים הם מגיבים לזה בהיפר, בדיוק הפוך. הכי חכם זה לא לתת להם אוכל 24 שעות לפני הטיסה ולא מים כ-12 שעות, אלא אם כן חם מאוד. קחו איתכם קצת אוכל יבש לתת להם בהמראה ובנחיתה, וגם מים. שימו מתחתם מגבת או משהו שאם בכל זאת יצטרכו פיפי יוכלו לעשות, וקחו איתכם עוד אחת ושקית ניילון ליתר בטחון. רוב החתולים ישנים בטיסות, אחרי שהם נרגעים. פשוט כי הם לא אכלו והם עייפים. זהו. בהצלחה! אני עשיתי את המסע הזה עם שני חתוליי כבר שש או שבע פעמים.

ושכחתי - שים לב, שאם אין ברירה

וצריך בכל זאת להטיס אותם ב-CARGO, אתה צריך לוודא אלף פעמים וחצי שהצוות יודע שיש חיות במטוס, שיווסתו את הטמפרטורה, ושים לב טוב שהכלוב שאתה קונה לא יכולה להתפרק באמצע במידה והוא מתהפך או נופל.

pups2

New member
תודה על התשובות

אני מאמין שזה עוזר...אוף זה כל כך מסובך. סביר להניח שאני אטוס לבד בשלב ראשוני ואהיה עסוק בלמצוא סידור לחברה שלי...במקרה הקיצוני - נתחתן מוקדם מהמתוכנן. אני רק מקווה שהמשרד יעזור לי ואוכל לטוס חזרה לארץ בשביל לחזור איתה ועם החתולים. שוב תודה, אני מאמין שעוד אעזר בכם בעתיד...תאחלו לי בהצלחה ושאוכל לעזור לאחרים אחרי שהסאגה הזאת תיגמר. עמית

אפרת ר

New member
אנחנו טסנו עם חתולים לפני 7 חודשים

אחד החתולים שלי שוקל יותר משמונה קילו, אבל אף אחד לא בדק... רק לסחוב אותו היה סיוט :) 3 מהארבעה שלי ישנו כל הדרך או לפחות היו נורא שקטים....אחד ילל לא מעט אבל רק אני שמעתי... שהתנצלתי בפני זה שישב לידי הוא אמר שהוא לא שמע כלום. החתולים עברו את הטיסה יותר טוב מכולנו יחד זה בטוח. ובכניסה לארה"ב בקושי הסתכלו על התעודה שהוצאנו והציצו למנשא... זה הכל.

doronf65

New member
מנהל
לגבי בת זוגך

כמו שתארו לך, אם היא מוצאת עבודה, ואם המעסיק יפעל להוציא לה ויזה, זה יופי. הבעיה היא שזה לא פשוט בכלל, נוהל ארוך של כמה חודשים, וגם יקר (כמה אלפי דולרים). בנוסף - המעסיק צריך להוכיח שאין אמריקאי שיכול לעשות את העבודה ולתרץ למה הוא צריך לייבא עובדת זרה מחו"ל. יש המון חומר בנושא בפורום, תראה אם זה רלוונטי לבת זוגתך, אם יש לה מקצוע כזה נדרש וכו'. פתרון האופר הוא לא רע, יש סוכנויות לנושא. דורון

pups2

New member
בת זוגתי

האמת היא שמה שיש לה זה שנה א' משפטים..או בעצם כלום. מישהו מכיר אתרים/סוכניות שבהם מחפשים אופר ישראלי? שוב, תודה!!

us2canada

New member
You might want to ...

You might w3ant to set a wedding date. This will be the only way to make sure that you girlfriend can always come to the US. It is wise to be married BEFORE a visa is requested for you so that the dependant visa could also be requested. Otherwise, it might become a paperwork nightmere. And... If you ever fall out of love... you can always do what many Americans do....
Good luck and enjoy NYC.

saritoosh22

New member
אתם בטוחים שהיא מעוניינת

להיות אופר? כלומר לישון ולחיות בבית של מי ששוכר את שירותיה?? עדיף להקדים את החתונה ולא חתונה אזרחית.

saritoosh22

New member
טעות כתיב

זה היה אמור להיות: אפילו חתונה אזרחית. סליחה על ההטעיה.

doronf65

New member
מנהל
בת זוגך. בת זוגתך זו הבת שלה

(אם יש לה בכלל, לא נראה לי...)

pups2

New member
עוד כמה שאלות...

מה אני צריך לדרוש מהחברה? מענק רילוקיישן? אם כן, כמה? אני ממש לא מבין איך זה הולך שם, מה הם התנאים הסוציאליים הבסיסיים שאני צריך לבקש? כמה אחוז מס יהיה לי על 70000$? (ניו יורק) הרבה שאלות אבל נראה לי שזה עסק לא פשוט... תודה!!!

odedee

New member
מה השאלה, כמה שיותר...

וברצינות - הכל יחסי. תלוי מה מצב החברה וכמה אתה מעוניין לעבור. מענק רילוקיישן נאה יהיה כזה שיאפשר לך להגיע (אני מניח שאתה יחיד) לניו יורק, לשלוח מישראל את חפציך, וייתן לך תקופת התאפסות מסוימת. למשל אם המעסיק קונה לך את כרטיס הטיסה, משלם על מכולה לארה"ב ומזמין לך חדר במלון לחודש-חודשיים, זה לא רע. אם העבודה מחוץ ל-NYC ראוי שהמעסיק גם ישכור עבורך רכב לחודש לפחות עד שתסתדר ותוכל לקנות רכב בעצמך (ב-NYC אין צורך בזה לדעתי). כל מענק מעבר לזה יהיה מעולה. תנאים סוציאליים בסיסיים? אין הרבה מזה פה... אבל תנאים טובים יהיו כאלה שהמעסיק מצרף אותך לביטוח בריאות טוב (תהיה לך בדרך כלל השתתפות עצמית מסוימת), ביטוח דנטלי, ביטוח visual וכדומה. ראוי שתהיה לו תכנית חסכון פנסיונית (זה נקרא פה 401K) ואם המעסיק עושה matching (שם דולר על כל דולר שאתה שם) זה מצוין. זהו בערך. יש כמה סוגי מיסים בארה"ב: 1. המס הפדרלי. מחושב באופן זהה בכל המדינות. על $70000 תשלם $14346. 2. state tax. שונה בכל מדינה. במדינת NY, על $70000 תשלם $4399.3. Social security ו-medicare. עד $87000 מדובר על 7.65%, ו1.2%- על החלק שמעבר ל$87000-. בשכר של $70000 תשלם $5355. אם כן, בסה"כ מ$70000- תשלם סה"כ מס $24100. מכאן שישאר לך נקי $45900, או $3825 בחודש. האם זה מספיק? תלוי איפה תעבוד, איפה תגור ובאיזה רמה. (המספרים נכונים ל2003-, בהנחה שאתה רווק. המסים נמוכים בקצת אם אתה נשוי).

למעלה