רימונים

רימונים

העונה בעיצומה ואני מצאתי במגירה אוסף של מתכוני רימונים שעושה המון חישוקים חצילים קלוים ברוטב רימונים גרעינים מרימון גדול (ככוס) 4 משמשים יבשים מיץ מלימון אחד 2 כפות סוכר 2 כוסות מים חציל גדול פרוס שמן זית 2 שיני שום פרוסות דק מלח , פלפל פטרוזיליה מכינם את הרוטב. שמים את הרימונים, המשמשים, מיץ הלימון והסוכר בסיר עם מים . מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה עד לקבלת סירופ סמיך. מסננים. מושכים את החצילים בשמן הזית. קולים על הגריל, או לחילופין משחימים בתנור מחומם לחום גבוה (º 200 ) . מפזרים את פרוסות השום על החצילים בעודם חמים. מתבלים במלח ופלפל. בצלחת הגשה מניחים את פרוסות החצילים, יוצקים מעל את הרוטב ומפזרים פטרוזיליה קצוצה וגרעיני רימונים. סלט ירוק עם לימונים כבושים בוויניגרט רימונים ראש של חסה ערבית נקיה וקרועה לפיסות 10 ענפי רוקט\ ארוגולה שטופים היטב חצי אבוקדו קלוף ופרוס דק 150 גר` גבינת ברינזה\ צפתית עדינה 2 כפות לימונים כבושים קצוצים 1 כף מהשמן בו שומרו הלימונים מיץ סחוט מחצי רימון גרגרים מחצי רימון 5 כפות שמן זית מלח, פלפל מכינים את הוויניגרט. מערבבים את מיץ הרימונים עם המלח והפלפל מוסיפים את שמן הזית ושמן הלימונים ,מערבבים היטב ומתקנים את התיבול (תלוי עד כמה בשל הרימון שלכם). מפוררים את גבינת הברינזה לתוך קערת סלט גדולה. מוסיפים את שאר מרכיבי הסלט. לפני ההגשה יוצקים את הוויניגרט מעל ומערבבים בעדינות עד שהרוטב עוטף את כל הירקות. תבשיל עדשים ורימונים התבשיל הבא משמש גם כתוספת מופלאה לדגי ים. נסו למצוא עבורו את העדשים השחורים, אותם אפשר להשיג בחנויות הטבע. 250 גר` עדשים שחורים או חומים 3 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים דק 1 גזר קצוץ דק 4 ענפי סלרי קצוצים דק 2 עלי דפנה ליטר מרק עוף\ מים 3 כפות טחינה כוס גרגרי רימון 2 בצל ירוק פרוס דק מלח, פלפל שוטפים את העדשים ומשרים במים לשעה. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים קלות את הבצל הגזר והסלרי. מוסיפים את העדשים, המרק או המים לסיר. זורקים פנימה את עלי הדפנה ומעט מלח. מביאים לרתיחה, ומבשלים על אש קטנה עד שהעדשים רכים והנוזל סמיך. לפני ההגשה מוסיפים פנימה את הטחינה הרימונים והבצל הירוק . מתבלים ו...אוכלים. סירופ רימונים לבשר הבסיס ל``פסנג`אן``. מנה פרסית שמימית, של עוף או ברווז, המבושל בישול איטי בסירופ הדביק הזה כשלצידו אגוזי מלך. גם אם העבודה נשמעת מייגעת, אני מבטיחה הנאה פי מאה מה``עוף בקולה`` השגור כבר בפי כל. 4 רימונים מפורקים לגרגרים 1 ליטר מיץ רימונים טרי מיץ מ- 2 לימונים 1-3 כפות סוכר מלח , פלפל שמים את כל המרכיבים בסיר. מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עד שהנוזל הופך סמיך, והגרגרים התמוססו אל תוכו (בערך שעה). מסננים. בצלים ממולאים בכבש בסירופ רימונים 3 בצלים גדולים 1 כוס אורז, מבושל למחצה 5 כפות שמן זית ½ ק``ג בשר כבש טחון כוס עלי כוסברה נקיים 5 בצלים ירוקים פרוסים דק 2 כפות דבש 1 כפית כורכום 1 כפית כמון ½ כפית קינמון טחון ½ כוס סירופ סוכר 3 כוסות מים מלח ,פלפל מכינים את הבצלים למילוי . בעזרת סכין חדה חורצים חריץ אורך עד למרכז הבצל. מאדים את הבצלים כחצי שעה. מקררים ומפרקים בעדינות לשכבות . מכינים את המילוי. מטגנים את בשר הכבש בשמן הזית. מוסיפים את האורז , התבלינים היבשים, הדבש, הבצל הירוק והעשבים. מתבלים היטב ומצננים. שמים כ- 2 כפות מילוי בקצה אחד של כל עלה בצל. עוטפים את המילוי בשארית העלה כך שהוא לא ``יברח``. מניחים את הבצלים בסיר רחב ועמוק, כשהתפר כלפי מטה. מוסיפים לסיר 3 כפות של שמן זית, מניחים על האש ומטגנים כ- 5 דקות. מוסיפים את הנוזלים מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שהאורז מבושל לחלוטין (כחצי שעה). מוציאים בזהירות את הבצלים מהסיר, מצמצמים את הנוזל שנשאר יוצקים על גבי הבצלים ומגישים.
 
הוצאת הגרעינים

האם יש דרך יעילה, זריזה ופשוטה לפירוק הרימון ולהוצאת הגרעינים? תודה, דובי.
 

bb

New member
סירופ רימונים קנוי

1. לא מצאתי במתכון הבצל הממולא את סירופ ברימונים. 2. האם סירופ רימונים שקונים בחנויות בלווינסקי, ושמקורפ בירדן, זהים לסירופ שאת מרשמו מסרת? 3. האם אפשר לקבל את המתכון המדוייק של העוף בסירופ רימונים, ואם אפשר עוד מתכונים שניתן להכין עם הסירופ הזה? תודה!
 
למעלה