רימות ושאר תולעים

free willy

New member
רימות ושאר תולעים

רציתי לדעת איפה אני יכול למצוא רימות? אני מחפש חנויות ולא אדם פרטי. עדיף שהחנות תהיה באיזור ראשון לציון או שתעשה מישלוחים. תודה מראש.

TAINTED SAINT

New member
למה לקנות ? ? ? ! ! !

אין דבר קל מהתחלת תרבית רימות לבד,הדבר כרוך בהוצאה כספית זניחה וזעומה ! יש לקחת קערת פלסטיק גדולה,לשים בה קרקר או סובין שהוספגו בחלב,וכמה כפות גבינה לבנה רכה [ולזבובים לא חשוב אם יש בה 3% ,5% או 9% שומן-בחיי !],את הקערה תניח לשעה על או בסמיכות לפח זבל שמתרכזים סביבו זבובים,קח איתך ספר או עיתון,כדי שלא תשתעמם במהלך השעה שתשמור על הקערה,אם לא תשאר לשמור,חתולי הרחוב בשכונתך יעריכו מאוד את מחוותך,אך לך לא יהיו רימות.... כמובן שאתה לא אמור להפריע לזבובים שיתקבצו על הקערה לאכול,ולהטיל את ביציהם על המצע המזין שסיפקתה להם. לאחר שעה או יותר,תלוי בסבלנותך,קח את הקערה לביתך והנח אותה מכוסה בבד גאזה או רשת ליתושים על המרפסת[ואם יש לך כלב או חתול, הייתי ממליץ לך בחום לנעול את המרפסת.תוך מספר ימים יתפתחו בקערה מאות רימות מהביצים שהזבובים הטילו.לגבי תולעים, הייתי מציע לך לחפש בגינות ליד ברזים,מתחת לאבנים וחפצים אחרים בסביבת הברז,תולעי אדמה,או שלשולים בלשון העם,נוטות להתרכז במקומות הללו בגלל הלחות.ולגבי מה שכתבתה לגבי העדפתך לקנות מחנות ולא ממגדל פרטי....זאת החלטתך להוציא סכום הגבוה פי כמה וכמה בחנות,מאשר לקנות ממגדל פרטי,שסביר להניח שהחנות קונה ממנו,או מדומים לו,ומוכרת ברווח נאה.... ישנם מספר מגדלים באזורך,אני מכיר את חלקם אישית,ויכול לערוב ליושרם,אך איש מהם לא מגדל רימות או תולעים. בהצלחה בפרוייקט החדש ! וחג שמח.

TAINTED SAINT

New member
מה "קיחס" מה ? ! ! !../images/Emo105.gif../images/Emo209.gif..

מאמי-כפרה-נשמה-צפיחית בדבש-מצה שמורה טבולה בממרח שוקולד ! מה ה"קיחסט" המזועזע מה? ! יותר טוב שילך ויפשטו לו את העור בחנות חיות ? יקחו לו שניים-שלושה שקלים קטנים ונוצצים על כל זחל "SUPERWORM" ......והעולם שותק ! עכשיו ברצינות הדר,בחנויות לחיות נהנים לפשוט את העור לאלו שמגיעים אליהם ולא מכירים מחירים או אלטרנאטיבות,זה שעניתי לו מחפש פתיונות לדיג,לא להאכיל בעלי חיים שהוא מגדל,והצעתי לו את הפתרונות הזולים והפשוטים שזמינים בקלות לכל אחד. אלו מביננו שמגדלים דו-חיים וזוחלים קטנים [ואני מתוודה כבר מעכשיו שאני חוטא בשניהם...
] תמיד מחפשים עוד תוספות מזינות לגוון להם את התפריט,בחורף אחד התוספים הזמינים והמזינים ביותר הן תולעי אדמה,בקיץ רימות זבובים,שניהם תוספים שאני בטוח שמוכרים כאן לעוד כמה וכמה,מה לעשות....אני יודע שהמחשבה על רימות גורמת לאסוציאציות על
,יש כמובן דרכים להמנע מרימות בסוף הדרך....ראי את חתימתי.... בשיא הרצינות עכשיו,אם יש כאן כאלו המעוניינים,ואם את ויונתן מסכימים,אני מתנדב לכתוב לפורום רשימה של 'מזון זמין מהסביבה הקרובה לזוחלים ולדו-חיים',מי שירצה יוכל להוריד לעצמו את הרשימה ולהשתמש בה כדי לגוון לחיות המחמד שלו את התפריט,או לעצמו....ואל תראי מופתעת עכשיו,ספרי בישול עם חרקים הם לא דבר כל כך נדיר,ראיתי כבר כמה למכירה בסטימאצקי,אני מדבר על ספר שראיתי לפני כעשור בספרייתו של חבר באנגליה שנקרא -COOKING WORMS & MAGOTS " GET THEM BEFORE THEY'LL GET YOU" או משהו מאוד דומה. בכל מקרה-שיהיה יום טוב לכולנו.

dreaming h

New member
לא לא לא...

לא התכוונתי ,קיחס, לגבי הגידול בבית... התכוונתי קיחס באופן כללי. מלעשות, לא חברה של רימות. ברור שאם כבר - אז לעשות בעצמך. :)

אילון פ

New member
אני דווקא אכלתי פונדו חגבים...

לא נורא כמו שזה נשמע... ואפילו טעים... אני בעד המאמר, יוזמה ברוכה

naja

New member
לא מסכים עם הגישה כלפי החנויות.

יש לי לא מעט ביקורת כלפי חנויות לבע"ח, בעיקר בתחום המקצועי ובקטע של האינטרסים למכור מוצר מסויים. הביקורת שלך כלפי המחירים שהן גובות("....ויפשטו לו את העור בחנות חיות ...") פשוט לא מוצדקת ולא הוגנת כלפי החנויות. לעסק המנסה להתקיים ישנן הוצאות רבות, ככל הנראה רבות מכפי שמרבית הגולשים כאן יכולים לתאר, ולכן אני חושב שהמחירים שהן דורשות הוגנים בהחלט. זה שניתן לקנות הכל ובזול יותר אצל אנשים פרטיים וסוחרי אינטרנט כאלה ואחרים עדיין לא הופך את החנויות לפושטות עור.

TAINTED SAINT

New member
זכותך לא להסכים,אך.........

בעברי המאוד רחוק ניהלתי שתי חנויות במרכז ירושלים,לתקופה כוללת של כארבע שנים,האמן לי שאני מכיר היטב שת שיטת התמחור הנהוגה בחנויות,לצערי לא תצליח לשכנעני שחנויות מסוימות גובות מחיר הוגן תמורת אותם דברים בדיוק שמוכרות אף חנויות אחרות במחיר נמוך פי כמה,שיטת התמחור בחנויות מבוססת על גורמים רבים,כגון:דמי שכירות חודשיים,ארנונה,מספר העובדים ושכר עבודתם לפי שעה,חשמל,תחזוקה,ביטוח,ועוד כמה וכמה,וכמובן מחיר העלות של הדבר [ואני בכוונה לא משתמש במילה "מוצר" משום שאיש מאיתנו כאן לא רואה בבעל חיים "מוצר"] שהם חפצים למכור.לצערי,נתקלתי לא פעם בחנויות שתמחרו דברים שהציעו למכירה,לא לפי השיטה הנ"ל לחישוב מחירו לצרכן,אלא לפי תחשיבים הקשורים לכך שהם האמינו שבגלל שיש להן כביכול מוניטין טוב יותר,זכותן להפקיע מחירים... מצטער,אינני כותב זאת על מנת להתנצח עמך,אך כאשר אני רואה את אותו עכבר לבן למכירה בשתי חנויות,ושתיהן ממוקמות ברחובות סמוכים,והמיסוי והארנונה שהן משלמות דומה,אך באחת העכבר נמכר בחמש שח לאחד,ובשנייה בתשע שח לאחד,"ובמקרה" אחד מידידי הוא זה המספק להם את העכברים...."ובמקרה" אני יודע שמחיר העכבר זהה לשתי החנויות [2 שח לעכבר],אך זאת שמוכרת אותו ב9 מוכרת גם זוחלים...והעכברים נמכרים כמזון עבורם,בעוד השנייה איננה מוכרת זוחלים,והעכברים נמכרים כחיות מחמד לילדים [ולכן החנות מזמינה כשליש הכמות שמתחרתה מזמינה],לא תשכנע אותי שאין כאן "פשיטת עורם" של חובבי זוחלים שאינם יודעים לבצע "סקר שווקים " פשוט ובסיסי.... נכון שלא כל החנויות הן כאלו,אך בתור עקרון אני נוטה תמיד לרכוש את שאני זקוק לו בתחום בעלי החיים [ואינני מדבר על מזון בפחיות ודברים שמחירם זניח] ממגדלים פרטיים ומיבואנים,וההבדל מסתכם לעתים במאות שקלים לנחש או בעשרות שקלים ומעלה לאביזרים מסוימים,כידוע לך תחומנו לא מפותח דיו בארץ,ההיצע של הציוד המקצועי לוקה בחסר,ואנו תלויים לא פעם בחסדי מקומות מסויימים שלא מהססים לנצל את המצב ולדרוש מאיתנו מחירים מופקעים,והדוגמא שנתתי לך כאן איננה לצערי הגרועה ביותר,והיא רק אחת מני רבות,וכמגדל בעצמי הרשה לי לספר לך קוריוז קטן..... בני מגדל תקנים לוחשים,לפני כשנתיים וחצי החלטנו עקב ריבוי מטורף שיצא מכלל שליטה למכור חלק מהם ולממן בכסף משחקי מחשב בשבילו,המחיר שהוא ביקש תמורת כל תיקן היה 10 ש"ח,והדבר היה לאחר חישוב מבודח של מחיר עלות גידולו מנמפה ועד גודל בוגר,באותו הזמן תיקנים שכאלו נמכרו במחיר של......120 שח לאחד\220 שח לזוג בחנויות חיות..... מספר חנויות שבני הציע להן תיקנים תמורת מזון בפחיות לחתול שלנו אפילו ניסו להתמקח עמו ולהוריד את המחיר מ10 שח ליחידה ! ויומיים אחרי כן ראינו את התיקנים שגידל למכירה בחנויות....אחד ב120\זוג ב220 שח......

naja

New member
אני מבין אותך.

אני אישית לא אוהב לעשות את ההכללות האלה. אני חושב שבסה"כ כולם מנסים להתפרנס, ובשנים האחרונות התפתחה תחרות קשה ולא כ"כ הוגנת מכיוון האינטרנט ולמרות זאת, במרבית החנויות שאני מבקר נמכרות חיות ומוצרים במחירים הוגנים. ושלא תבין לא נכון-גם אני בעד קניה של בע"ח ממגדלים פרטיים(לא בגלל המחיר אלא בגלל האיכות), אבל מכאן ועד להאשים את החנויות בהפקעת מחירים המרחק רחוק לדעתי האישית.

gaichuk

New member
רימות - הגרסה הקלה

לוקחים נסורת פשוטה,מפזרים עליה אבקת חלב,מרטיבים ומניחים בחוץ במקום מוצל. אחרי כמה ימים כשמבחינים ברימות בגודל הרצוי,מפזרים את הנסורת על רשת עם חורים שמאפשרים לרימות לעבור אבל לא לנסורת ומניחים בשמש. רימות שונאות את השמש וינסו לרדת כמה שיותר עמוק,דרך הרשת וישר לתוך מגש שמחכה להן... תולעים אפשר לקנות בחנויות דיג ובקיבוץ דברת במפעל "הומוס" לקומפוסט.

TAINTED SAINT

New member
אם זאת הגרסה הקלה...../images/Emo9.gif

אני לא בטוח שהייתי רוצה שתלמד אותי את הגרסה הקשה... ברצינות עכשיו,קודם כל
,ואשמח אם תפרט איזה תולעים יש למכירה בחנויות דיג ובמפעל שהזכרתה,אני תמיד מחפש מקורות מזון נוספים לבעלי חיים שאני מגדל,כמו רבים אחרים בתחום.ונמנעתי בכוונה שלא לכתוב על החומר הטוב ביותר כמצע לתרבית רימות בקיץ,משום שאיננו מעשי לכל מי שגר בבית,או בשטח עירוני...בשר מרקיב. הקטע הבא לא מיועד לבעלי קיבות רגישות ! ! ! ראו הוזהרתם ! ! ! אבי שכיום בן שמונים,ושממש לא מתלהב מבעלי החיים שאנו מגדלים,ראה בביתי האכלה של צפרדעים בתולעי אדמה לפני מספר שנים וסיפר לי את הסיפור הבא.ברומניה לפני כארבעים שנה,שיטת ההאכלה בבריכות דגים ממשלתיות,ובאגמים שהממשלה השתמשה בהם לריבוי דגי מאכל,הייתה השיטה הבאה:היו 'פלאטפורמות' מוגבהות מסורגי ברזל מעל המים [עומדות במים ליד החוף] ועליהן היו מטילים פגרי סוסים,חזירים [ושאר חיות משק מתות מחוות ממשלתיות],בחודשי הקיץ,הזבובים היו מטילים מליוני ביצים על הפגרים,וגשם של רימות היה "יורד ללא הפסקה" אל הדגים שהתרכזו בהמוניהם מתחת לפלאטפורמות.... הדבר היה בתקופת שלטונו של צ'אושסקו,מאז הומצאו שיטות האכלה מודרניות יותר,לפחות בעולם המערבי....

gaichuk

New member
הגרסה הקשה היא כמו של צ'אוצ'סקו...

השיטה שכתבתי עליה פשוטה ביותר ואם אין אבקת חלב אפשר גם לשפוך חלב רגיל. היתרון הגדול הוא שאין לרימות ריח וקל ונעים(???) לעבוד איתן... התולעים שהזכרתי נקראות ARIZONA RED וכשמן כן הן.אדומות... דומות מאד לסוג שמוצאים באיזורי הלולים ובאורוות. בקיבוץ דברת יש מפעל לקומפוסט. הקומפוסט למי שלא מכיר מורכב מזבל בהמות וקש. מערבבים ומרטיבים ונותנים למיליוני התולעים לעשות את שלהן... אחרי שהבליל מעובד ע"י התולעים מתקבלת אדמה הומוגנית ופריכה. מייבשים את האדמה ומפוררים במכונה. במידת הצורך מוסיפים קלקר מפורר לאוריריות. בכל אופן,התולעים הן למעשה BY PRODUCT של מפעל הקומפוסט ולאחר שהם גילו את הביקוש של דייגים ,החליטו למכור גם אותן. ניתן לקנות דלי של מיונז עם כ-150-200 תולעים באורך של 7-8 ס"מ (בחורף,בקיץ הן קטנות מעט) שגם מתרבות יפה אם מספקים להן את התנאים הדרושים. מה שחשוב זה לשמור על סביבה קרירה (10-20 מעלות בערך) . אחרי שכל הקש נעלם אפשר לתת להן פרוסת לחם שהורטבה בחלב. חופרים עם היד ,מניחים ומכסים. אם מרטיבים,לדאוג לא להציף! תולעת אוכלת את משקל גופה ביום ולכן חשוב שיהיה מספיק מזון. דלי עולה 50 ש"ח. בהצלחה!

TAINTED SAINT

New member
קודם כל המון תודה ! ! !

אין יום שלא לומדים בו משהו חדש,ובהחלט למדתי משהו שלא ידעתי,שבהחלט יהיה שמושי ! לגבי צ'אוצ'שקו,נו,איך לומר...הוא כבר פגש בתולעים וברימות לאחר המהפכה...ולא יום אחד מוקדם מדי ! הרשה לי לגמול לך בחזרה על המידע בחרוז מימי ילדותי הרחוקים,שמשום מה תואם את השרשור הזה..... כתובת על מצבה.... "כאן שוכבת בתיה הבתולה. לגברים היא לא נתנה, לתולעים הכל שמרה !" שוב,תודה על המידע,ואחולי חג שמח

למעלה