זכותך לא להסכים,אך.........
בעברי המאוד רחוק ניהלתי שתי חנויות במרכז ירושלים,לתקופה כוללת של כארבע שנים,האמן לי שאני מכיר היטב שת שיטת התמחור הנהוגה בחנויות,לצערי לא תצליח לשכנעני שחנויות מסוימות גובות מחיר הוגן תמורת אותם דברים בדיוק שמוכרות אף חנויות אחרות במחיר נמוך פי כמה,שיטת התמחור בחנויות מבוססת על גורמים רבים,כגון:דמי שכירות חודשיים,ארנונה,מספר העובדים ושכר עבודתם לפי שעה,חשמל,תחזוקה,ביטוח,ועוד כמה וכמה,וכמובן מחיר העלות של הדבר [ואני בכוונה לא משתמש במילה "מוצר" משום שאיש מאיתנו כאן לא רואה בבעל חיים "מוצר"] שהם חפצים למכור.לצערי,נתקלתי לא פעם בחנויות שתמחרו דברים שהציעו למכירה,לא לפי השיטה הנ"ל לחישוב מחירו לצרכן,אלא לפי תחשיבים הקשורים לכך שהם האמינו שבגלל שיש להן כביכול מוניטין טוב יותר,זכותן להפקיע מחירים... מצטער,אינני כותב זאת על מנת להתנצח עמך,אך כאשר אני רואה את אותו עכבר לבן למכירה בשתי חנויות,ושתיהן ממוקמות ברחובות סמוכים,והמיסוי והארנונה שהן משלמות דומה,אך באחת העכבר נמכר בחמש שח לאחד,ובשנייה בתשע שח לאחד,"ובמקרה" אחד מידידי הוא זה המספק להם את העכברים...."ובמקרה" אני יודע שמחיר העכבר זהה לשתי החנויות [2 שח לעכבר],אך זאת שמוכרת אותו ב9 מוכרת גם זוחלים...והעכברים נמכרים כמזון עבורם,בעוד השנייה איננה מוכרת זוחלים,והעכברים נמכרים כחיות מחמד לילדים [ולכן החנות מזמינה כשליש הכמות שמתחרתה מזמינה],לא תשכנע אותי שאין כאן "פשיטת עורם" של חובבי זוחלים שאינם יודעים לבצע "סקר שווקים " פשוט ובסיסי.... נכון שלא כל החנויות הן כאלו,אך בתור עקרון אני נוטה תמיד לרכוש את שאני זקוק לו בתחום בעלי החיים [ואינני מדבר על מזון בפחיות ודברים שמחירם זניח] ממגדלים פרטיים ומיבואנים,וההבדל מסתכם לעתים במאות שקלים לנחש או בעשרות שקלים ומעלה לאביזרים מסוימים,כידוע לך תחומנו לא מפותח דיו בארץ,ההיצע של הציוד המקצועי לוקה בחסר,ואנו תלויים לא פעם בחסדי מקומות מסויימים שלא מהססים לנצל את המצב ולדרוש מאיתנו מחירים מופקעים,והדוגמא שנתתי לך כאן איננה לצערי הגרועה ביותר,והיא רק אחת מני רבות,וכמגדל בעצמי הרשה לי לספר לך קוריוז קטן..... בני מגדל תקנים לוחשים,לפני כשנתיים וחצי החלטנו עקב ריבוי מטורף שיצא מכלל שליטה למכור חלק מהם ולממן בכסף משחקי מחשב בשבילו,המחיר שהוא ביקש תמורת כל תיקן היה 10 ש"ח,והדבר היה לאחר חישוב מבודח של מחיר עלות גידולו מנמפה ועד גודל בוגר,באותו הזמן תיקנים שכאלו נמכרו במחיר של......120 שח לאחד\220 שח לזוג בחנויות חיות..... מספר חנויות שבני הציע להן תיקנים תמורת מזון בפחיות לחתול שלנו אפילו ניסו להתמקח עמו ולהוריד את המחיר מ10 שח ליחידה ! ויומיים אחרי כן ראינו את התיקנים שגידל למכירה בחנויות....אחד ב120\זוג ב220 שח......