רינדור בסיסי

pulse11

New member
רינדור בסיסי

שלום, אני לא בטוח לגבי הכותרת. הנחתי משטח דו-מימדי שעליו השלכתי קובץ JPG. העברתי מצלמה בזווית מסויימת לאורך המשטח בציר זמן. הרינדור לוקח המון זמן. מדוע רינדור בזמן אמת של משחק מחשב לוקח אלפיות שניה וכאן בשביל לעשות פעולה פשוטה בלי יותר מדי אובייקטים זה לוקח כל כך הרבה זמן? מה אני יכול להגדיר על מנת שרינדורים של דברים בסיסיים ופשוטים ייעשו בקלות ובמהירות?

מיכאל ג

New member
יש כמה וכמה סיבות

הראשונה היא שהתוכנה לא משתמשת בכרטיס המסך ככה שאין לה את הפונקציות האלו בחומרה יעודית. הסיבה השניה היא שמקס מחשבת את הסצינה בצורה הרבה יותר מדויקת מכרטיס מסך, רק שבדברים פשוטים כמו משטח שטוח לא ממש רואים הבדל. אלו הסיבות התאורטיות. אבל רינדור של מה שאמרת לא אמור לקחת "מלא זמן". בשביל לענות לך בצורה יותר ספציפית צריך לדעת עוד פרטים, כמו למשל, כמה זמן זה "מלא"? כמה פריימים יש בסרט? איזה גודל פריים? איזו תאורה יש לך בסצינה? איזה מעבד יש לך?

pulse11

New member
אז הנה פרטים טכניים

מדובר במשטח PLANE שעליו הנחתי תמונת JPEG של (פלוס מינוס) 2-3 מגה פיקסל. תאורה: אין בכלל. לא שמתי שום אובייקט תאורה. מחשב: חזק יחסית. פנטיום 4 3.00GHZ HT עם ג'יגה זכרון. מדובר ב-3500 פריימים בערך. זמן הרינדור ארוך כי הסרט יחסית ארוך, אבל לוקח לו לעשות 2.5 שניות בערך לכל פריים, וזה נשמע לי המון זמן בשביל לרנדר כזה דבר פשוט. בתפריט הרינדור (F10) הורדתי את כל האופציות.

pulse11

New member
עוד משהו קטן ששכחתי

הרינדור הוא לסרט בגודל 800X600. ותודה על העזרה.

Redjest

New member
מסכים עם מיכאל

רנדר של 2.5 שניות זה מצויין... הלוואי על כל הסצינות שלי

../images/Emo6.gif ברוך הבא לעולם המרנדרים

קח כוס קפה, תארגן לעצמך מיטה. יהיה טוב בסוף זה נגמר. יום אחד גם אצלך בבית תגדל לה חוות רינדור מהרבה מחשבים ישנים. ואז יהיו לך שאלות של מיכאל :)

pulse11

New member
תודה על התשובות

ועדיין אני למרות הכל תוהה אולי אפשר לתת כאן הסבר בעל אופי טכני שיסביר לי את הרציונל. איך לעזאזל אני רוצה לרנדר דו מימד בקצת פרפקטיבה, מה שכל משחק מהמאה ה-17 מריץ בלי לעפעף וה-MAX7 צולל לי לתוך 2.5 שניות לפריים. אין פה צללים, אין פה תאורה, אין פה כלום. ועוד שאלה. איכות הרינדור בזמן שאני משחק בתוכנה בחלון PERSPECTIVE היא מספיקה לי לצורך ההמחשה הספציפית הזו שאני רוצה לעשות. זה רץ "בזמן אמת" כיצד אפשר לבקש מהמנוע לבצע באותה איכות כמו בחלון הקטן בזמן העבודה כדי שזה יטוס? אני יודע שזה מקרה קצה, אבל זה כל מה שאני צריך, וכל שינוי שאני עושה בתסריט צריך לחכות חצי לילה עכשיו בשביל לקבל תוצאות...

אתה יכול לרנדר ב make preview

שתחת תפריט האנימציה. רינדור ממש לא איכותי, בד"כ משמש בשביל לבחון אם האנימיציה יוצאת בסדר בלי לרנדר בצורה מלאה. את הסיבה הטכנית מיכאל כתב לך. הרינדור לוקח את הכוח שלו מתוך המעבד ולא מהכרטיס מסך (יש כמה חריגים אבל לא בתחום התקציב של אנשים נורמלים). ה real time שזה מה שאתה רואה במשחקים ובתצוגה של המסך בזמן העבודה, שואב את רוב הכוח שלו מהכרטיס מסך. לצערנו למעבד של המחשב יש עוד כמה עבודות במקביל חוץ מרינדור. ולכן אתה לא מקבל תפוקה אמיתית של עבודה. סיבה שנייה שזה לוקח יותר זמן היא שהreal time הוא וקטורי לגמרי, והרינדור הוא תהליך רסטרי לגמרי. אלא אם כן אתה מרנדר ל eps אבל אז הוא כבר מתיחס לזה כאל סוג של סגירת קובץ וזה לוקח לו עוד יותר זמן. יש פלאדינים ותכונות כמו rtre שמוציאות קובץ וקטורי וגם חוסכות בזמן רינדור אבל זה מצריך עוד למידה והבנה בכלל של נושאי רינדור. שיהיה בהצלחה עם הפרויקט.

רק עכשיו הבנתי את הקטע עם שינוי

התסריט. כשאנחנו מרנדרים קבצים אנחנו בדרך כלל לא נרדנר אותם לפורמט של סרט, אלא למה שנקרא סיקוונסים. אל תרנדר לAVI אלא תרנדר ל TGA או כל פורמט של תמונה שנראה לך. מה שמתקבל מזה שאתה מגדיר את הרינדור לתמונה זה רצף ארוך מאוד של תמונות עם מספרים עוקבים. יש לזה 2 יתרונות גדולים: 1. אף מנוע לא מכווץ לך את התמונה ככה שאתה מקבל אותה באיכות מקסימלית, זה מונע חלק גדול מהריצודים שקורים בכיווץ ל AVI. 2. אם החלטת לשנות את האנימציה שלך מנקודה מסוימת בזמן עד לנקודה אחרת, כל מה שאתה צריך לרנדר זה את הפרימים של השינוי. הם יקבלו את אותו מספר עוקב שהפרימים שאותם אתה רוצה להחליף קיבלו, זה מקל מאוד על כל תהליך העבודה. כל תוכנת עריכה סבירה מינוס יודעת לקבל sequance זה בד"כ איזה וי קטן שצריך לסמן בזמן של ה import. רוב התוכנות שאני מכיר יודעות אפילו לזהות את זה לבד. כשאתה עושה make preview אין לך אפשרות לסיקוונס.

pulse11

New member
תודה רבה על הטיפ

ולגבי MAKE PREVIEW, איך בדיוק זה נעשה?

תפריט animation למעלה ולחיצה על

make preview. אתה בוחר איזה אלמנטים אתה רוצה שיראו\לא יראו בסצינה ולוחץ על כפתור ההפעלה

pixie3D

New member
רנדר ברזולוציה נמוכה

בתוכנת מאיה, אתה נכנס ל SETTING וקובע את הרזולוציה הנמוכה ביותר המשמשת בעיקר ל PREVIEW או TEST RENDER לפני שמרנדרים ברזולוציה גבוהה.

למעלה