רינדור בשכבות במקס , אפשרי?

ofir3dvb

New member
רינדור בשכבות במקס , אפשרי?

שלום לכולם, אני עובד על סירטון קצר וכנראה שהמחשב שלי לא מספיק חזק (פנטיום 3) וברינדור המחשב והמקס נתקעים ויש הודעות הזהרה של זיכרון נמוך. לכן אני מחפש איזה שהו פיתרון, האם יש אפשרות לרנדר בשכבות ואז לאחד את זה בצורה כל שהי? איך אפשר להקל על המחשב ברינדור? תודה רבה.

Redjest

New member
זכור לי משהו כמו NETWORK RANDER

שזה שבמחשבים של דיסקרייט בכבודם ובעצמם עוזרים לך... (אם אני יודע נכון, אני לא ממש מבין במקס אבל סיפרו לי על משהו בסגנון)

guysahaf

New member
לא. זה לרנדר ב-LAN

מחשבים ברשת ביתית. על כל אחד מותקן קליינט, וכל אחד מקבל חתיכה אחרת בגריד ומרנדר אותה

?

זה לא ממש עובד ככה... למיטב ידיעתי כל מחשב מרנדר פריים שלם, לכן אם אין לך מספיק זיכרון לרנדר פריים שלם במחשב אחד אין ממש מה לעשות עם רשת ביתית. ודוקא לזה כן קוראים Network render. אופיר, לגבי שכבות: זה אפשרי ואף נהוג לרנדר סצנות בשכבות נפרדות, אבל לשם כך אתה צריך לדעת להשתמש בתוכנת קומפוזיציה כמו after effects, shake, combustion, digital fusion, flame, וכיו"ב. ההפרדה לשכבות נעשית בד"כ כדי להשיג שליטה מירבית במראה של התמונה הסופית, לכן השכבות נבחרות לפי התפקיד שלהם בקומפוזיציה הסופית (למשל צללים בנפרד, השתקפויות בנפרד, עשן בנפרד, פרוות בנפרד, רקעים וכל מה שעולה על הדעת). לצרכים שלך אני ממליץ לך לחלק את הסצנה שלך לחלקים על פי המרחק מהמצלמה, ולחבר אותם אח"כ בתוכנת קומפוזיציה, כך תחסוך בזיכרון כי המחשב לא יצתרך לחשב את כל המידע בבת-אחת.

ofir3dvb

New member
פושע מחשבתי , תודה רבה..

כלומר הכוונה שלך היא פשוט לבחור אוביקטים מסוימים לעשות להם Hide לרנדר ואחר כך לרנדר שוב עם האוביקטים האחרים ולחבר? אם זה כך אז אצלי יש בעיה כי בסצינה יש נחל\נהר כך שכמעט כל אוביקט בסצינה משתקף בו, יש שיטה מיוחדת לרנדר בשכבות? איך עושים את זה? סליחה על הבורות ושוב תודה.

תחפש מידע על render elements

שנמצא בתפריט של הרנדר. למרות שהפתרון הכי פשוט לבעיה הוא לקנות עוד זכרון.

הוא יצטרך את הזכרון הזה רק בשביל

להפעיל את התוכנת קומפוזיציה שלא נדבר על לקמפז ולרנדר את זה שם. z-buffer הוא דבר כבד

eliko380

New member
השיטה שלי במקרה בזה

לרנדר בשכבות לשמור באלפא צאנל אפשרי כקובץ PNG במידה ויש אוביקטים שמסתירים לתת להם MATTE \SHADOW נמצא במטריאל אדיטור.

riku

New member
ניסית לרנדר עם כולם?

opengl\software\directx? כשלי היה פנטיום 3 זה עבד בסדר גמור עם מקס5 תבדוק ספייוור שלא דפק לך את הזכרון

ofir3dvb

New member
כן ניסתי עדין לא עובד וגם בדקתי ספי

שמתי לב עכשיו שזה קורה גם כשאני מנסה לרנדר את הסצנות הפשוטות ביותר, המקס פשוט ניהיה כבד ואפילו נתקע, כלום לא זז. פעם הכל היה בסדר, יש למישהו מושג מה יכולה להיות הבעיה?

למעלה