רינדור מכונית

pumpkin74

New member
רינדור מכונית

שלום לכולם, זאת המכונית הראשונה שאני בונה במקס (הכחולה), ובכלל אני חדשה בתחום. השתמשתי בטוטוריאלים שמלמדים רינדור ברזיל של מכונית (עם משטח לבן מלמעלה שיוצר את ההבהקות על המכונית) אבל משום מה החלונות נראים ממש רע. מה עלי לעשות? שאלה שניה, איך אני יוצרת סביבה למכונית בלי ממש למדל אותה? (עכשיו לקחתי מודל של מכונית אחרת, אבל לא נראה לי שזה רעיון כל כך טוב). בבקשה עזרה!

Druyanizem

New member
ככה:

בקשר לחלונות - אני בטוח שאם תשני את הזווית של המלבן הלבן זה יראה יותר טוב (או תקטיני אותו ... זה גם יכול לעבוד). דבר שני, את יכולה לשים מפת HDRI בתור סביבה... יש כאלה באתר של Splutterfifh ובעוד כל מני מקומות באינטרט... ככה לא תצטרכי את המלבן הלבן אפילו... אלא תהיה לך כבר השתקפות של סביבה עם ?HDRI.

eldarinn

New member
מודל יפה מאד. ברוכה הבאה ../images/Emo42.gif

אם תשימי את המכונית על "כביש" כלומר משטח עם טקסטורה של כביש וברקע תשתלי את המשך הכביש ועוד איזה נוף נאמר ותעבדי נכון עם התאורה וההצללה, יש סיכוי טוב שהמכונית תיראה בסביבה טבעית.

galrt

New member
nice going

it's not bad and especially since you are new at this. here are a few tips: first of all when it comes to cars or anything reflective it;'s all about the environment. what you have around the car is what will be reflected. using white cards like you did is a useful trick BUT you need to adjust your car material to be less reflective and darker for them to work right. PLUS you cant have a white floor at the same white intensity of the card since they will be reflected the same way on the car, and you dont want that. eldar gave a suggestion of building a road, it's a good advice. you can keep a white environment but then you would need to make your white card self illuminate much much more and lower the reflectivity of your car material. about the windows, windows are not mirrors, tehy should be transparent and not that reflective. try like 30% reflection on them. also, you should use the falloff map in max, in your reflections, and other things as well..like color/diffuse and for the windows opacity. if i ever get to it, i plan to make a nice tutorial about modeling/shading and lighting these things. can i ask you something? how is work in germany right now in 3d?

pumpkin74

New member
יצירת סביבה למכונית

תודה לכולם על העיצות, אני אנסה ליישם אותן למרות שזה ברור לי כמו סינית (או גרמנית במקרה הטוב). אני מאד אוהבת את ההתעסקות בתלת מימד, ואני חושבת שיש לי פוטנציאל. הבעיה היא שזה כל כך מפרך ללמוד את זה לבד בבית, כל פיפס לוקח המון זמן להבין, וגם כשאני מוצאת טיפים באינטרנט, ברב המקרים משתמשים במושגים שאין לי בכלל מושג במה מדובר. כשאני עובדת לפי טוטוריאלים ברב המקרים אני מגלה אחרי יומיים של עבודה שהטוטוריאל לא מכסה את כל שלבי ביצירה. במקצועי אני מעצבת גרפית, ולא יצא לי לעבוד כאן בגרמניה מול לקוח על תלת מימד. בקרוב אני אתחיל לחפש מקום להתמחות בתלת מימד, זה אומר לעבוד חצי שנה כמעט או לגמרי בחינם, אבל בתמורה לצבור ידע וניסיון (בשאיפה).

DeathWing

New member
pumpkin74 אפשר בבקשה

לקבל את הלינק של הטוטוריאל? תודה מראש

למעלה