תברר...
אסייג את הדברים הבאים, מפני שלא שאלתי רבנים, אלא רק הבנתי מדעתי ע"י קריאת ספרים וכדומה: אני מבין שלא שאלת על הציבור ה"דתי לאומי" או אנשי "הציונות הדתית", מסתבר שהשקפתם ברורה לך. החרדים - לפי דעתי - מכירים במציאות המדינה, משתתפים במוסדותיה, משלמים מיסים, ומבקשים תקציבים המגיעים להם. השיטה של נטורי קרתא וסאטמר, לא רלוונטית לעניננו, מפני שהיא אינה הדרך של רוב הציבור החרדי (לפחות בארץ). <הרבנים החרדים היו בטוחים שתמיד החילונים ילחמו על המדינה כי החילונים היו תמיד ציונים> לא הבנתי את כוונתך. מה זה להלחם על המדינה? חייל ששומר בגבול, הוא "שומר על המדינה"? הוא שומר על העם שנמצא מאחוריו! הוא שומר על אחים שלו, ועל שאר אזרחי הארץ! מה זה קשור לציונים? מי שלא ציוני, לא צריך להגן על אחים שלו? <היחס של החרדים ... יחס מרגיז> מאיפה אתה מכיר את "היחס של החרדים"? דיברת פעם עם חרדים על המדינה? עשית סקר ביניהם לדעת על היחס שלהם? התשובה המסתברת היא: לא אני, אבל התקשורת מביאה את דעתם. ובכן, לגבי הציבור החרדי - התקשורת אינה אמינה כלל! התקשורת היא מגמתית! (עיין באתר "מנוף" במדור "תקשורת והחרדים") הציבור החרדי התעקש על כך במשך שנים, והציבור הדתי-לאומי התוודע לכך במשך השנים האחרונות. לכן, אם ברצונך ללמוד את דעותיו של הציבור החרדי, הגיוני היה - לפנות אל מנהיגיו. אך היות שדבר זה די קשה, הייתי ממליץ לך לשמוע את "הוגי הדעות" המוסמכים של הציבור החרדי, כמו הרב מרדכי נויגרשל, הרב עימנואל תהילה, מאמרים באתר "מנוף", מאמרים באתר "הידברות" ועוד, שעומדים בחזית ההסברה מול העולם החילוני - שרוב דעותיו על הציבור החרדי לקוחות מהתקשורת המעוותת.