רינו vs מקס

• פותח הנושא zu111
  • פורסם בתאריך

zu111

New member
רינו vs מקס

שלום! אני לומד עיצוב תעשייתי, ובמסגרת הלימודים למדנו למדל בעזרת רינו. בזמן האחרון התחלתי ללמוד גם את 3ds, ורציתי לדעת מה אתם חושבים - אם שווה לי להיכנס לזה וללמוד איך ממדלים בה או רק ללמוד איך לרנדר איתה ולהשאיר את המידול לרינו? הבנתי שבמידול של nurbs הרינו יותר טובה, זה נכון? או שאם לומדים את המקס כמו שצריך אפשר לעשות שם כל מה שאפשר לעשות ברינו ויותר? נ.ב בשביל עיצוב תעשייתי חשוב מאוד רמת הדיוק והשליטה בהכל, אני חייב שלמשטחים יהיה fillet שאפשר לשלוט עליו, ולכן לא נראה לי שהמידול בפוליגונים ו-patch מתאימים פה, רק הnurbs.. אבל תתקנו אותי אם אני טועה.. תודהההההה :)

מקס לא מתאימה בכלים שלה למידול לעיצוב תעשייתי

ה nurbs שלה מוגבלים וגם אטודסק לא ממש ממליצה עליהם. אני הייתי ממליץ על למדל ברינו ולרנדר במקס, או ללמוד לעומק את פלמינגו. אם מעניין אותך רינדור ודיוק אז הייתי ממליץ דוקא על aliasStudio (מה שנקרא בעבר studio tools). שהיא התכנה המקצועית ביותר לשניהם בהקשר של עיצוב תעשייתי. לגבי הלימוד עצמו, להגביל את עצמך לרינדור נשמע לי קצת חבל, אני מאמין בללמוד לעומק את הכלים שלך. יש הרבה אלמנטים אחרים במקס שיכולים לקדם את המוצרים שלך למקומות גבוהים יותר מאשר רינו.

zu111

New member
תודה :)

אני לומד את המקס, דרך לינדה, אבל בשביל למדל שם כמו שצריך נראה לי שחייבים פשוט לעבוד איתה הרבה, אז כמו שאתה אומר יכול להיות שעדיף באמת למדל ברינו ולרנדר במקס. בנוגע לaliasStudio נכנסתי לאתר שלהם באוטודסק וזאת נראית לי תוכנה באמת מושלמת למה שאני צריך, רק שאני עדיין לא יודע איך אני ילמד אותה.. (אין סרטים עליה בלינדה ואני כבר רגיל ללמוד דרך הסרטים ולא דרך pdf וכאלה..) חבל שלא מלמדים אותה בבתי"ס לעיצוב היא נראית לי באמת כמו התוכנה שאנחנו צריכים...

eldarinn

New member
בתור אחד המשתמשים הותיקים בארץ

ב STUDIO TOOLS עוד מהתקופה שהיו מריצים את זה רק על SGI. ללא ספק ההמלצה של בומס טובה, אני יכול להגיד לך שזה הדבר הכי טוב לעיצוב מוצר. בארץ מתעקשים להשתמש ב RHINO במקרה הטוב או בסוליד שאין לה שום קשר פרקטי לעיצוב מוצר אלא להנדסה. תעשה טוב אם תלמד לבד את STUDIO TOOLS.

zu111

New member
הורדתי את גרסת הנסיון שלהם מהאתר

ואני ינסה ללמוד אותה לבד, אני מקווה שהיא דומה לרינו ככה שיהיה לי יחסית קל ללמוד אותה ואני לא יסתבך.. דרך אגב, באמת בלימודים למדנו חוץ מרינו גם את סוליד, וזה נכון שזה יותר הנדסי ואי אפשר לעצב בה מוצרים יותר "חופשיים", אבל אנחנו משתמשים בה בעיקר להדפסות stl, היא מדוייקת מאוד ואפשר לשנות בה מידות גם אחרי שסיימת לבנות הכל, ויש לה את היתרונות שלה... יש גם את החסרונות.. להדפסות stl רינו למשל פשוט נוראית כל הזמן צריך לרדוף שם אחרי naked edges ולתקן אותם :) אני מקווה שהstudio tools ייתן פיתרון גם בדיוק גם בנוחות וגם באפשרויות מידול (מתמונות של דברים שעשו שם נראה שאפשר לעשות שם הכל). הרנדור גם נראה שם מצויין, ואם לא אז אני ירנדר במקס (אם אני יצליח כבר לסדר את הסרטים של הvray) בכל מקרה תודה רבה על ההמלצה, בכלל לא הייתי מודע שיש כזאת תוכנה, היה שווה להיכנס לפורום שלכם :)

למעלה