ריסוס

עינת098

New member
ריסוס

אנחנו רוצים מאוד לקנות בית מסוים בשרון, אבל חוששים בגלל שדה תות שנמצא קרוב מאוד לבית (כחמישים מטר ממנו). האם מישהו יודע אם ריסוס שמקובל בשדות תות מהווה סכנה לילדים? ואם יש בעיה בבית כזה, מה המרחק הסביר משדה חקלאי שאפשר לגור בו?

debitz

New member
פעם עברתי ליד שדה תותים בזמן ריסוס

היה ריח חזק של ריסוס נגד ג'וקים. מאז אני לא קונה תותים. לגבי מגורים- שאלה חשובה. אפשר גם לברר אם השדה ישאר שם עוד הרבה זמן או יופשר לבנייה... לגבי הרעלים- לבן שלנו עשינו בדיקת שיער ובדיקת צואה, ונמצא ארסניק המשמש לריסוס בחקלאות, וזה מבלי לגור כלכך קרוב לשדות (אבל עדיין בישוב כפרי). אני חושבת שזה נובע מהמזון שכולנו אוכלים...(אם הוא לא אורגני כולו)

תות הוא אחד הגידולים הכי מרוססים

וגם אם ייבנה שם בית בזמן שאתם שם זו לא מציאה - חומרי בניין הם רעילים מאוד. אישית הייתי נמנעת.

אור לנו

New member
כתבתי בעבר ואכתוב שוב - זו סטיגמה...

בעבר אכן תות היה בין הגידולים המרוססים ביותר אבל בשנים האחרונות המגמה השתנתה וכמות הריסוסים ירדה משמעותית. רוב מגדלי התותים בארץ משווקים אותם לאירופה והתנאים שהאירופאים מציבים לכניסת התות ליבשתם לא פשוטים בכלל. רוב התות בארץ הוא גידול ביולוגי מה שאומר שאת רוב המזיקים משמידים בעזרת צרעות/כנימות וכו'. עדיין - לפני ששותלים שדה תותים צריך לרסס את הקרקע במתיל ברומיד שאכן רעיל מאוד אבל גם זה משתנה אט אט בעקבות תקנות באירופה ואפילו בארץ לגבי הפסקת השימוש בחומר זה. אכן לגור באזור כפרי טומן בחובו רעלים שנכנסים לגוף שלנו וגם אצל הפשוש בבדיקות שעשינו לפני כשנתיים נמצא ארסניק. אני רק לא בטוחה שלגור באזור עירוני עם זיהום האויר של מפעלים/מכוניות/אוטובוסים וכו' זו אופציה עדיפה. מה שאני כן יכולה לומר בוודאות כאחת שגרה באזור השרון הכפרי כמעט כל חייה - כמות החקלאים והשדות החקלאיים הצטמצמה ועוד תמשיך להצטמצם בשנים הקרובות מאחר ולא משתלם כלכלית להיות חקלאי באזור זה והאדמה מן הסתם שווה הרבה יותר כקרקע לבנייה.

b o t t e n

New member
אני הייתי יותר דואגת מאלרגניות.

אנשים שגרים במוקדים עם מקדמי אלרגייה נוטים לפתח רגישות יתר לארלגניים, ולא ההפיך כפי שמקובל לחשוב, שזה מחשל את המערכת.

למעלה