ריספונד (או ריספרדל)

yuliyuli1

New member
ריספונד (או ריספרדל)

האם מישהו ניסה את הטיפול בתרופה לזמן מוגבל (כחצי שנה) במטרה שאח"כ הגוף "ילמד" התנהגות רגועה יותר וכבר לא יצטרך את התרופה?
שמעתי שזה טיפול מקובל אבל אני תוהה אם זה באמת הצליח אצל מישהו?
אנחנו מתחילים עם השימוש בתרופה ופסיכולוגית קצת קשה לי עם זה...

doroniz

New member
טיפול תרופתי

שלום רב,
עומר מקבל טיפול תרופתי כבר כמה שנים.
ההתחלה היתה קשה, וגם אנחנו נזקקנו לזמן עיכול והכלה מתאימים.
עומר התחיל עם ריספרדל עוד לפני שהחלו בשיווק הריספונד.
היה לנו נסיון ראשון לעבור לריספונד שלא עלה יפה וחזרנו לריסרפדל למרות מחירו הגבוה יותר.

לפני כמה זמן נעשה שוב ניסיון לעבור לריספונד, והפעם הניסון צלח יפה מאוד, כאשר עומר כבר בדיור חוץ-ביתי.
ממש לפני חג סוכות התבשרנו שהמינון של תרופה אחרת שעומר מקבל ירד בחצי.

doroniz

New member
תגובות לתרופה

הוא היה פחות רגוע מבעבר וביקשנו לחזור לריספרדל.
מאוחר יותר ראינו שבהוסטל עברו לריספונד ולא דווח שם עם שום התנהגות חריגה.

TikvaBonneh

New member
לא, זה סתם סיפור אגדה שפסיכיאטרים מרגיעים בו את ההורים

גם אנחנו חשבנו כשהתחלנו ריספרדל שזה רק עד שהילד ירגע והמשבר יחלוף.
ואז גילינו שנכנסנו למילכוד.
כשהילד נרגע והכל היה בסדר, הפסיכיאטרית אמרה שזה בזכות התרופה, ושאם נוריד אותה הוא יחזור לאותו מצב.
וכשהמצב שוב לא היה טוב, זו הייתה סיבה להעלות את המינון.
וכשהעלאת המינון לא עזרה, זו הייתה סיבה להחליף את התרופה.
קשה מאוד לרדת מהתרופות האנטי פסיכוטיות אחרי שמתחילים.
מכירה הרבה מקרים, וכולם לוקחים\לקחו במשך שנים. לא מכירה מקרה של חצי שנה.

גם אנחנו היינו איתה 14 חודשים

האמת שבן היה בכיתה ב' והחלפנו רופא אז זה נמשך קצת מעבר לתקופה שחשבנו בהתחלה
לקח לנו חצי שנה לעכל ולהסכים לתת לבן אותה
בגדול היא בהחלט הרגיעה אותו אבל הוא השמין מאוד , היתה גם בריחת שתן בלילה לא הרטבה מלאה אבל כן .
&nbsp
אצל בן אני לא מסכימה לשום תרופה גנרית יש שוני קטן שלרוב האנשים לא ישפיע אבל אצל בן הכל משפיע אפשר לכתוב עליו ספרים שלמים . את הגמילה עשינו ביחד עם פסיכיאטרית .לא היתה בעיה אבל בן קיבל מינון מאוד נמוך של 0.5 מ"ג כל השנה .
&nbsp
ד"א שמעתי שבכללית המחיר ירד למחיר ל תרופת מרשם .
ואם לא אז לבקש מינון כפול ולחצות את הכדור ככה תקנו רק ל חודשיים .
&nbsp
צריך לזכור שלוקח זמן לגוף להתרגל וקבל את המינון הקבוע בגוף עד שהיא מתחילה לעבוד ככה שלפני שעובר חודש לא תראו תוצאות בכלל .
&nbsp
אני בעד לתקופה מוגדרת תחת פיקוח
&nbsp

TikvaBonneh

New member
גם אצלנו הוא מאוד השמין

לא הרטיב בלילה, אבל הייתה פגיעה בתפקודי כבד.
בדקתם תפקודי כבד? זו בדיקת דם פשוטה. אם לא בדקתם, אני מציעה שתבדקו עכשיו.

ברור כל בדיקות הדם אצלו היו תקינות

יש עוד תופעת לוואי שדר' גל מאירי בדק וזה הסתיידות מפרקים - לא שכיחה אבל קיימת וחשוב לבדוק מפרקים .
&nbsp
&nbsp
כבר מזמן אנחנו לא עם רספרידל .

SMADAR55

New member
איך מלמדים ילד לבלוע גלולה?

הבן שלי מקבל את הריטלין LA , אני פותחת לו את הקפסולה ומערבבת במיץ (זה מותר).
אי אפשר להעבירו לתרופה אחרת שתיתן לו מענה ליותר שעות אם לא ילמד לבלוע כדורים.
הנוירולוגית המליצה תירגול עם סוכריות טיק- טק וזה לא עובד.

TikvaBonneh

New member
בהתחלה שמתי לו את הכדור בכפית קוטג.

עד שהוא לא היה צריך אותו יותר.
אני חושבת שיש גם מתקנים מיוחדים.
אני אחפש לך.

אני לימדתי עם סוכריות גומי חתוכות

תוך יומיים למדו בסביבות גיל 4 כל ה4 שלי כל אחד מסיבותיו הוא .
&nbsp
חתכתי חתיכות קטנות של סוכיות גומי הן רכות לעומת הטיק טק שמים ממש בקצה הלשון הפנימי כוס מים ביד מוכנה ושתות שלוק גדול של מים .
&nbsp
ד"א הLA הוא למספיק שעות האדרל שבן מקבל הוא שווה ערך מבחינת השעות ומחזיק אותו מ07:30 עד 14:30 אין תלונות על חוסר ריכוז בשעה האחורה בכלל צריך להבין שאם תחילת היום רגועה וטובה רוב הסיכויים שכך ימשיך שאר היום , כך שאם הרטלין עובד על רוב היום הילדים לומדים להסתדר בשארית היום אני כולי תקווה ששנה הבאה תיכון זה יספיק לו כי שם כבר הימים ממש ארוכים לפעמים עד 17:00
&nbsp
בהצלחה בליעת כדורים חשובה בעיניי בלי קשר גם אקמול או אנטיביוטיקה בכדור יותר נוח מנוזל שהוא לרוב דוחה .
&nbsp
על הכוס לא שמעתי הצלחות היא טובה לאומגה 3 שמצופה בג'ל אבל כדור לא מצופה נתקע בה .
עדיף לנסות שוב ושוב ללמד לבלוע כדורים .
&nbsp
&nbsp

1דרור ב

New member
גוף לא סתם נהיה לא רגוע

יש לזה הרבה מאוד סיבות.אני לא מומחה,אבל מה הסיבה המשוערת שבגללה הילד לא רגוע,ואיך הגיע מישהו למסקנה שריספרדל זה מה שירגיע?אני נותן לילדריספרדל בערך שש שנים במינונים לא גבוהים.לדעתי חשוב שתהיה לילד אם יש לו בעיה של חוסר רגיעה,בסיסשל פעילות גופנית,חוג ספורט כלשהו,תנועה,מוטוריקה וכו לא בהכרח טיפולי,אבל משהו שמפעיל את הגוף.ועםהפעילות הזאת לשלב תרופות במידת הצורך .

yuliyuli1

New member
אני לא כל כך יודעת לגבי חוסר הרוגע

כשהוא בלי ריטלין הוא מאוד היפר אקטיבי - אימפולסיבי אבל את זה הריטלין פותר ב 8 השעות שהוא פועל.
את הריספרדל נתנו לו בגלל אימפולסיביות (מציק מאוד לאחיו בשעה שהריטלין לא עובד וכשילד מקניט אותו קשה לו לפנות למבוגר במקום להרביץ לאותו ילד - זה גם בזמן ריטלין).

פעילות גופנית יש לו לא מעט וגם יש טרמפולינה קטנה בבית.

אני רציתי שהטיפול בהצקות לאח שלו (אפשר לומר גם ההתעללות) + בעיית התיאבון שהריטלין גורם יטופלו ע"י החלפה של הריטלין לסטרטרה, אבל הרופאה פסלה בגלל שזה עלול להגביר תוקפנות. אין לי מושג עד כמה הגברת התוקפנות שכיחה בשימוש בסטרטרה.

1דרור ב

New member
אני די בטוח שאמורים לתת ריספרדל

בשביל להקל על בעיות של חרדה.כאילו מה התכנית שלך איך זה אמור להפסיק את ההצקות?

yuliyuli1

New member
שכחתי לכתוב שיש לו גם חרדות...

לגבי ההצקות - היא אומרת שאם יהיה פחות אימפולסיבי (והרספרדל אמור לעזור בזה) אז כשמציקים הוא יהיה מסוגל לפנות למבוגר האחראי במקום להכות את המציק.

למעלה