ריספרדל

1פביולה

New member
ריספרדל

השבוע היינו בבדיקת מעקב באסף הרופא , המליצו לתת אביתר ריספרדל למתן את התנועתיות שלו למרות שתכלס הוא פשוט אוהב לקפוץ על המיטה ,גלגולים וללכת מצד לצד ברצף אך לדעתי לא ממש היסטרי הוא לא היפר אך כמובן שקשה לו לשבת הרבה זמן על הטוסיק . האם כדאי לתת לו ריספרדל ? מה זה בכלל ? והאם ניתן לשלב את הריספרדל עם כל הויטמינים שהוא לוקח ? אשמח לדעת , שנה טובה לכולם פאבי
 

razgalili

New member
ריספרידל

ריספרידל היא תרופה פסיכיאטרית שניתנת מחוץ לספקטרום לטיפול בפסיכוזה כדי למתן הזיות והתנהגות אלימה. הפעילות המרכזית של התרופה היא (כנראה) חסימה של קולטנים במוח שמגיבים לדופאמין. התרופה מאד מועילה להרבה ילדים שמשתמשים בה ומצליחה להכחיד הזיות ואלימות, היפראקטיביות וכו'. תופעת הלוואי הכי נפוצה של שימוש בתרופה היא עליה במשקל. תופעות לוואי רציניות יותר של התרופה כוללות הפרעות למערכות הורמונליות שונות בגוף. ילד שמקבל את התרופה צריך להיות במעקב על ידי פסיכיאטר. הכבד של הילד צריך לפרק ולהפטר מהתרופה כך שהתרופה מטילה עומס על מערכות של הילד שהן מאומצות ממילא. אם התנועתיות של הילד אינה מפריעה לכם אין שום סיבה לתת לילד תרופה פסיכיאטרית עם תופעות הלוואי שלה. אני ממליץ אם טרם קראת לחזור ולקרוא את המאמר שבראש הפורום "מבוא חלקי לגישה ביולוגית לאוטיזם". הקלת העומס שמוטל על הכבד יכולה לפעמים לפתור בעיות התנהגות כמו אלימות והיפר אקטיביות.
 
מסכימה עם רז

תנועתיות-יתר יכולה להיות קשורה (בין היתר) גם לוויסות חושי לא-תקין (לאוו-דווקא במערכת הפרופריו-ווסטיבולרית). מכאן, שיש אפשרות לעזור לבנך להיות פחות תנועתי באמצעים תחושתיים (מתן גרויים מווסתים והפחתת גרויים מפריעים בסביבתו). זאת כמובן במידה שהתנועתיות מפריעה לו להתקדם ולהתפתח ושהמקור שלה הוא אכן תחושתי. אני מציעה לכם לשמור את האופציה של הרספרידל למצבים של אלימות ואי-שקט קיצוני (וגם אז, אני מציעה לבדוק היטב את הסיבות להתנהגויות הקשות ולפנות לרספרידל רק כשלא מצליחים למצוא את הסיבה לקושי וכאשר הקושי הוא משמעותי לילד מבחינת מישכו ועוצמתו). בכל מקרה, חשוב לזכור שלפני כל התערבות חשוב לעשות מעקב יום-יומי לפי שעות על התופעות בהן רוצים לטפל (לפחות שבועיים) ולהמשיך במעקב זה במהלך ההתערבות. בהצלחה! ענת.
 

1פביולה

New member
תודה

תודה על התשובות אמנם התנועתיות לנו תא מפריעה אך אני לא יודעת אם זה לא מפריע להתקדמות שלו . למי לפנות לגבי התנועתיות הלא כל כך נוראה אך קיימת ? או למערכת ויסות לא תקינה ? אני מעדיפה לבדוק אותו ולטפל מאשר לדכא כאילו את הבעיה . שוב תודה שנה טובה לכולנו מגיע לנו .
 
התחום של וויסות חושי

מאובחן ומטופל ע"י מרפאים בעיסוק (כאלה שהם בעלי יידע וניסיון בעבודה עם ילדי הספקטרום בכלל ובתחום החושי בפרט). זיכרי רק שכמעט כל איש-טיפול בעולם המערבי נוטה להתמחות בתחום שלו ולא תמיד מכיר את התמונה הרחבה. לכן, את תהיי זאת שתמשיכי לבדוק את כל הגורמים האפשריים לתנועתיות (אם ייסתבר שהיא מפריעה לילד) כמו תזונה, תגובה לחומרים בסביבה, מצב רפואי זה או אחר. אגב, למען הסר ספק: עמדתי האישית איננה נגד הרספרידל. כבר קרה בעבר שהימלצתי למשפחה לפנות אל הרספרידל כאמצעי טיפול ראשון. זה קרה במצב שבו הערכתי שאין למשפחה משאבים להתמודד עם התהליך הלא-קל של חיפוש וטיפול בגורמים לקשיים (ולסבל) של הילד. את הילד ומשפחתו היכרתי במשך 7 שנים של טיפול, והכרות זו היוותה את הבסיס להמלצתי לפנות לרספרידל, בבחינת הרע במיעוטו. בהצלחה, שנה טובה והרבה כוח, ענת.
 
למעלה