ריספרידל - קשיי השגה בקופ"ח כללית

Avi Ariel

New member
ריספרידל - קשיי השגה בקופ"ח כללית

שלום שמעתי שלאחרונה קופת חולים כללית מערימה קשיים על אישור התרופה. מונעת זאת מילדי PDD ונותנת רק לבעיות פסיכוטיות. ייתכן והבעיות הן מעל גיל 18 בלבד. בסל התרופות התרופה אכן רשומה מעל גיל 18 לבעיות פסיכוטיות בלבד. האם מישהו נתקל בבעיה זו לאחרונה? לנו יש אישור שנתי לתרופה שעומד לפוג בחודשים הקרובים. בפורום גם היתה התייחסות לתרופה בשם גאודון שדומה לריספרידל ללא אפקט ההשמנה, יש למישהו ניסיון בתרופה?

החורזת**

New member
גאודון מאושר לילדים, אבל אין לי

מושג מאיזה גיל. אני יודעת על בת 12 שמקבלת אותה. אבל התרופה כרגע אינה בסל התרופות לא לילדים ולא למבוגרים. ולגבי רספרדל, בעבר אפשר היה לתת אותה למצבים פסיכוטיים וכן לילדים עם ADHD מלווה בבעיות התנהגות קשות. בשנה האחרונה קופ"ח כללית מכירה בו בסל התרופות רק למצבים פסיכוטיים. ובגדול, קופ"ח הכללית מערימה לאחרונה קשיים על כל התרופות הפסיכיאטריות, אפילו אלה שבסל. אני מכירה שתי נשים שמטופלות בסרוקסט (תרופה אנטי חרדתית ואנטי דיכאונית שנמצאת בסל התרופות) כבר מעל שנה וכשבאו לקבל את המנה החודשית לא הסכינו לספק להן את התרופה, עד לחידוש האישור מהפסיכיאטר ואפילו לא הסכימו לתת להן מספר כדורים להמשך טיפול עד לביקור אצל הפסיכיאטר (שדרך אגב התפלץ למשמע הדברים, כי לדבריו אלה תרופות שגם רופא משפחה יכול לרשום).

למעלה